Meest gestelde vragen

Adverteren als particulier

Wat kost een advertentie?
Een boot adverteren kost eenmalig € 49,95 inclusief BTW. U rekent meteen af als u de boot via deze website YachtFocus.com opgeeft, dit kan hier. Wilt u uw boot 4x zo groot in ons blad adverteren, dan zijn de kosten 4x het bedrag. Als u uw boot opgeeft voor meerdere nummers ineens (maximaal vier), dan krijgt u korting. Tijdens het opgeven wordt de korting automatisch berekend.

Hoe geef ik een advertentie op?
Kies uit 3 manieren:

  • Via een formulier in het blad, altijd op of nabij pagina 30. Over de verkrijgbaarheid leest u hier. Dit stuurt u ons per post en die verwerking duurt enkele dagen.
  • U kunt hetzelfde formulier hier downloaden, afdrukken en ingevuld samen met de foto’s opsturen.
  • Opgeven gaat het snelst als u rechtsboven op deze pagina klikt op de knop ‘adverteer uw boot’. Dat is de snelste manier, uw advertentie verschijnt binnen een half uur online.

Waar komt mijn advertentie te staan?
Uw advertentie staat 4 maanden lang online op een netwerk van drukbezochte bootverkoopsites:

Plus éénmalig in de eerstvolgende editie -of naar keuze meerdere edities- van het maandelijks verschijnende botenblad YachtFocus Magazine.

Hoe lang blijft mijn advertentie online staan?
Maximaal 4 maanden na advertentieopgave. Deze 4 maanden is een extra lange periode, langer dan op menig andere botensite. De advertentie staat korter online als u deze zelf verwijdert of ons verzoekt deze te verwijderen via e-mail hier. Zelf verwijderen kan door rechtsboven op deze pagina in te loggen. Ook kunt u ons via +31 (0)20 456 0995 opdracht geven de advertentie van internet af te halen. Na 4 maanden krijgt u telefonisch bericht of u wilt verlengen of wenst dat de advertentie automatisch verwijderd wordt.

Hoeveel gegevens en foto’s kan ik opgeven?
U geeft basisgegevens op aan de hand waarvan kopers selecties maken op onze botensite. Daarbij kunt u een beschrijving in de vorm van tekst met onbeperkte lengte toevoegen. Komt uw boot ook in ons blad, dan geeft u bij een advertentie in gewoon formaat ook 110 karakters bladtekst op. Bij een 4x zo grote advertentie zijn 800 karakters voor in het blad beschikbaar. U kunt maximaal 36 foto’s opgeven, plus een film (elk formaat dat YouTube.com aan kan) plus maximaal 10 bestanden in PDF-formaat, bijvoorbeeld de originele werfbrochure of een recent keuringsrapport. Voor afdrukken in ons blad wordt altijd de hoofdfoto gekozen, die mogelijk wordt bijgesneden om hem passend te maken, en soms gespiegeld.

Kan ik opgestuurde foto’s terugkrijgen?
Als u een aan uzelf gerichte + gefrankeerde enveloppe meestuurt met het formulier, dan ontvangt u na verwerking uw foto(‘s) retour.

Kan ik anoniem adverteren?
Ja. Vink het hokje ‘anoniem adverteren’ aan tijdens het opgeven. Uw naam en telefoonnummer verschijnen dan niet online in beeld bij bezoekers. Uw e-mailadres wordt overigens nooit online in beeld getoond, e-mails met informatieaanvragen bereiken u via een online formulier. In de bladen staan wel uw gegevens bij de advertentie maar die kunnen via zoekmachines op internet niet teruggevonden worden. Overigens kunt u een fantasienaam gebruiken. Een fantasie e-mailadres is niet handig, aangezien de informatieaanvragen u dan niet zullen bereiken.

Ik krijg contact met een verkoper, maar ik vertrouw het niet. Wat nu?
Helaas zijn er op internet mensen met slechte bedoelingen en ook YachtFocus.com weten zij te vinden. Wat kan verdacht zijn, al hoeft het op zich nog niks te betekenen? Bij het volgende rijtje is de combinatie van factoren van belang. In vrijwel alle gevallen gaat het om e-mailadresdomeinen (het gedeelte achter de @) die vrij gemakkelijk, gratis en anoniem zijn aan te maken. De zogenaamde koper komt ook uit een land ver verwijderd van Europa, zonder watersporttraditie. De koper doet meteen een bod. De koper wil betalen met creditcard. De koper heeft een of meer prachtige titels, is van adel of werkt bij een grote bank of overheidsorgaan en doet zich voornaam en rijk voor. De koper wil kopen zonder bezichtiging. De koper vraagt u al vrij snel allerlei persoonlijke gegevens (handtekening, uw banknummer, uw adres). De koper vraagt u eerst een bedrag(je) naar hem over te boeken. De koper vraagt u transport (mede) te regelen. Nogmaals, elk kenmerk op zich hoeft nog niets te betekenen. Alles tezamen is verdacht. Hebt u twijfels, neem dan contact op met YachtFocus. Bel tijdens kantooruren naar +31 (0)20 456 0995 of e-mail naar particulier@yachtfocus.com.

Overigens sturen verdachte personen in korte tijd heel veel informatieaanvragen naar voornamelijk particuliere adverteerders en doorgaans voor heel uiteenlopende boten. Zodra we dat ontdekken, blokkeren we het e-mailadres van toegang tot onze website(s). Helaas kunnen ze dan opnieuw beginnen met een ander verzonnen e-mailadres. Zo is het een kat-en-muisspelletje.

Kan ik hulp krijgen bij het opgeven?
Bel tijdens kantoor uren naar +31 (0)20 456 0995 of e-mail naar particulier@yachtfocus.com. Hulp is gratis.

Hoe wijzig ik mijn e-mailadres?
Stuur een e-mail vanuit uw oude e-mailadres met een wijzigingsverzoek naar particulier@yachtfocus.com. Heeft u dat niet meer, dan kunt u bellen tijdens kantooruren naar +31 (0)20 456 0995, waarna wij ter controle enkele persoonlijke gegevens vragen.

Hoe wijzig ik mijn advertentie?
Dit kunt u zelf doen binnen uw YachtFocus-account. Gebruik de knop ‘inloggen’ rechtsboven in deze pagina. Daar ziet u hoe u wijzigingen kunt aanbrengen. Of stuur een e-mail naar particulier@yachtfocus.com. U kunt ook bellen tijdens kantooruren naar +31 (0)20 456 0995.

Hoe verwijder ik mijn advertentie?
Dit kunt u zelf doen binnen uw YachtFocus-account. Gebruik de knop ‘inloggen’ rechtsboven in deze pagina. Daar ziet u hoe u de advertentie kunt verwijderen. Of stuur een e-mail naar particulier@yachtfocus.com. U kunt ook bellen tijdens kantooruren naar +31 (0)20 456 0995.

Wat gebeurt er met mijn persoonlijke gegevens?
Uw naam en telefoonnummer komen op internet bij uw advertentie zodat kopers u kunnen bereiken. Ze komen niet op internet als u kiest voor anoniem adverteren. Uw e-mailadres komt nooit online in beeld, maar wordt gebruikt om het informatie-aanvraagformulier naar u op te sturen dat geïnteresseerden invullen. Uw e-mailadres, naam en telefoonnummer komen wel in ons blad bij uw advertentie.

Uw gegevens worden nooit op andere wijzen doorgegeven, bekend gemaakt of verkocht aan derden. Wij hanteren een strikt privacybeleid, dat u hier leest. YachtFocus zelf benadert u uitsluitend met de vraag of u een advertentie wilt herhalen in een toekomstig nummer.

Hoewel het wettelijk en volgens onze voorwaarden niet is toegestaan, merken wij dat concurrerende botensites onze klanten weleens benaderen en uitnodigen om ook bij hen te adverteren. Als u dit merkt, waarschuw ons meteen via particulier@yachtfocus.com of bel tijdens kantooruren +31 (0)20 456 0995.

 

geef uw mening over onze website

versturen