Kopen bij een HISWA-bedrijf

Een gebruikte boot kunt u kopen bij:
• een HISWA-bedrijf (werf, dealer of importeur)
• een HISWA-makelaar
• een HISWA Qualified Yacht Broker (erkende en gecertificeerde makelaar)
Op www.hiswa.nl > Vind een bedrijf vindt u alle watersportbedrijven van Nederland en kunt u zien welke HISWA-lid zijn.

De vijf koopzekerheden van een HISWA-bedrijf
HISWA-bedrijven bieden maar liefst vijf zekerheden. De vijf koopzekerheden van een HISWA-bedrijf:
1. Betrouwbaarheid en veiligheid
2. Goed begeleide transacties
3. Compleet en actueel aanbod van boten
4. Deskundig advies
5. Extra garantie mogelijk

Als u kiest voor een werf, dealer of importeur
Als u kiest voor een werf, dealer of importeur die lid is van HISWA Vereniging, is het bedrijf uw contractpartner. Een watersportbedrijf dat lid is van HISWA Vereniging biedt zekerheid. Elk HISWA-bedrijf gebruikt verplicht de consumentvriendelijke HISWA Algemene Voorwaarden die samen met de ANWB en de Consumentenbond zijn opgesteld. Alle rechten en plichten zijn meteen duidelijk, voor u als koper en voor de verkoper, het HISWA-bedrijf.

Als u kiest voor een makelaar
Bij het kopen van een boot via een makelaar, is de verkoper vaak een particulier. Uw contractpartij is dus niet de makelaar, maar de particulier. De makelaar bemiddelt en is een tussenpersoon. Met de koop of verkoop van een boot zijn vaak grote bedragen gemoeid. U wilt daarom zeker weten dat u uw transactie op betrouwbare wijze begeleid wordt. Een HISWA-makelaar biedt u deze zekerheid.

Alle HISWA makelaars hanteren verplicht de HISWA Algemene Voorwaarden Bemiddeling. Deze verplichten de HISWA-makelaar duidelijk te beschrijven hoe de geldstromen bij een transactie verlopen. Daarmee is vooraf de geldstroom duidelijk afgesproken en u weet precies waar u aan toe bent. Het is de schrik van elke koper; u betaalt, maar de boot wordt niet geleverd. Via een HISWA-makelaar is dit uitgesloten. De financiële transactie is vooraf duidelijk vastgelegd.

Als u kiest voor een HISWA Qualified Yacht Broker
Een HISWA Qualified Yacht Broker is ook een makelaar, een EMCI-gecertificeerde makelaar. Bij een HISWA Qualified Yacht- & Ship Broker krijgt u maximale zekerheid. Deze makelaars gaan een klein stapje verder. Ze zijn bijvoorbeeld gekwalificeerd om taxaties van boten te verrichten. Deze taxaties worden erkend en gewaardeerd door financiële instellingen, de fiscus en rechtbanken. Verder bent u bij een HISWA Qualified Yacht- & Ship Broker ervan verzekerd dat de transactie verloopt via een onafhankelijke stichting derdengeldrekening. Pas als de boot is geleverd betaalt de makelaar de koopsom uit aan de verkoper. De verkoper ontvangt zijn geld binnen twee dagen na de levering. Dit betekent maximale zekerheid voor alle betrokkenen.

Deze tekst is geschreven door HISWA Vereniging. Leest u meer over een boot kopen bij een HISWA-bedrijf op hiswa.nl

geef uw mening over onze website

versturen