Terug naar zoekresultaten

Groninger Bol Aak Platbodem

€ 168.000 BTW Betaald
Groninger Bol Aak PlatbodemGroninger Bol Aak PlatbodemGroninger Bol Aak PlatbodemGroninger Bol Aak PlatbodemGroninger Bol Aak PlatbodemGroninger Bol Aak PlatbodemGroninger Bol Aak PlatbodemGroninger Bol Aak PlatbodemGroninger Bol Aak PlatbodemGroninger Bol Aak PlatbodemGroninger Bol Aak PlatbodemGroninger Bol Aak PlatbodemGroninger Bol Aak PlatbodemGroninger Bol Aak PlatbodemGroninger Bol Aak PlatbodemGroninger Bol Aak PlatbodemGroninger Bol Aak PlatbodemGroninger Bol Aak PlatbodemGroninger Bol Aak PlatbodemGroninger Bol Aak PlatbodemGroninger Bol Aak PlatbodemGroninger Bol Aak PlatbodemGroninger Bol Aak PlatbodemGroninger Bol Aak Platbodem

Wilt u meer weten? Neem contact op met Particuliere verkoper.

0610… Toon
Bouwjaar 1898
Materiaal Staal
Lengte 20 m
Breedte 4.2 m

Daf 575 diesel. Meer dan 120 jaar nostalgie! Dit schip een Groninger Bol Aak uit 1898 (!!) is een sieraad. Prachtig varend woonschip.

Basisgegevens van de Groninger Bol Aak Platbodem

 • Verkoper:Particuliere verkoper
 • Merk:Groninger Bol Aak
 • Model:Platbodem
 • Motorisatie:Daf 575 diesel
 • Categorie:Varend woonschip
 • Extra categorie:Plat- en rondbodem, ex-beroeps zeilend
 • Bouwjaar:1898
 • Materiaal:Staal
 • Lengte:20 m
 • Breedte:4.20 m
 • Diepgang:120 cm
 • Variabele diepgang:Nee
 • Stahoogte binnen:200 cm
 • Slaapplaatsen:3vast, 2 extra
 • Land: Nederland
 • Prijs:€ 168.000 incl. BTW

Documenten

Algemeen

 • Opmerkingen:

  Meer dan 120 jaar nostalgie! Dit schip een Groninger Bol Aak uit 1898 (!!) is een sieraad. Het is 17 jaar geleden omgebouwd tot varend stalen woonschip en gerenoveerd in de techniek is in 2018 voor een groot deel vernieuwd.

  Door de afmetingen is het een zeer handzaam varend schip waarmee alle wateren in Europa bevaren kunnen worden. Het heeft een oude vertrouwde DAF motor en voorin zit een elektrische boegschroef.

  Het schip is onderdeel van het “Schepencarrousel” en kan gebruik maken van de speciale havens voor antieke boten.

  Het schip is van alle gemakken voorzien en is geschikt om er permanent op te wonen. Wij hebben dit 3 jaar gedaan en het is zo goed bevallen dat we besloten hebben voor de komende jaren op het water te blijven wonen en rond te reizen. Daarom hebben we gezocht naar een wat grotere boot, maar nemen met tranen in de ogen afscheid van onze boot “Vrij” want we zijn er verliefd op geworden!

  We zoeken dus een nieuwe eigenaar die er op wil passen en er veel zorg aan wil besteden. Elk schip heeft aandacht nodig, zo ook dit schip, wij hebben er heel goed voor gezorgd, vernieuwd en mee gevaren. Het is fantastisch en we houden van het schip.

  Loop mee over en door de boot:

  We beginnen in de stuurhut.

  De stuurhut met stuurgedeelte met een uitgebreid dashboard waaronder een camera (3) systeem voor navigeren en beveiliging. Een zitgedeelte / eethoek. De stahoogte in de kajuit is 1,9 meter.

  Dan naar het woongedeelte.

  Beneden vind je de keuken met koelkast, elektrische kookplaat, afzuiginstallatie, quooker. Daar tegenover de wc en douche / wastafel. De vloer is elektrisch verwarmd en kan met een app op de telefoon ingesteld worden. Dan de zithoek met een bank die om te bouwen is tot 2 persoons bed voor loges en daartegenover de tv met geluidsinstallatie. Er is een rookgaskanaal geschikt voor een houtkachel. De ruimtes zijn allen verwarmd met cv radiatoren die netjes zijn weggewerkt. Achter de zithoek het speciale slaapgedeelte met ruimte voor 2 persoonsbed waar je omheen kunt lopen en veel kastruimte naast en onder het bed. De stahoogte in deze ruimte is 2 meter.

  Dan lopen we naar de kajuit achterop het schip.

  In deze ruimte tref je een extra bed dat omgebouwd kan worden tot bureau, veel bergruimte en werkplaats met veel gereedschap en werkbank. De generator is handig weggewerkt in een kast.

  Dan gaan we naar buiten.

  Tussen de stuurhut en de kajuit achter is de ruimte buiten die overdekt is en in de winter omkleed met tentdoek / ramen. Onder deze ruimte is de machinekamer.

  Dan via het brede gangboord gaan we rondom het schip. Achterop het schip is een fietsendrager voor 2 fietsen. Een zwemtrap is aanwezig. Op het achterdek kun je de boot buiten besturen. Er is elektrische besturing voor het roer, boegschroef en gashendel.

  Op het dak van de stuurhut zitten 4 grote zonnepanelen die in de zomer het gehele verbruik kunnen opwekken. Verder naar voren ligt op de kajuit voor een lange loopplank. De mast van het schip is vanuit de stuurhut naar beneden te bedienen. Helemaal voorop het schip 2 bankjes en daaronder de accu’s voor de boegschroef. Daar weer onder de watertank en bergruimte voor slangen en het ankerketting.

  Door de grootte van de watertank en dieseltank is het mogelijk lange tijd autonoom te varen zonder dat er een haven bezocht moet worden.

 • Diepgang: 120 cm

Accommodatie

 • Stahoogte: 200 cm
 • Slaapplaatsen: Vast: 3 Extra: 2
Deze bootgegevens zijn mogelijk via een automatisch vertaalprogramma naar uw taal vertaald. Daarbij kunnen fouten ontstaan. Vraag de verkoper om volledige bootgegevens voordat u tot aanschaf overgaat.

Stuur de advertentie van de Groninger Bol Aak Platbodem door naar een vriend

Versturen
Groninger Bol Aak Platbodem

Groninger Bol Aak Platbodem

€ 168.000 BTW Betaald