Terug naar zoekresultaten

Beneteau Océanis Clipper 331

€ 52.500
Beneteau Océanis Clipper 331Beneteau Océanis Clipper 331Beneteau Océanis Clipper 331Beneteau Océanis Clipper 331Beneteau Océanis Clipper 331Beneteau Océanis Clipper 331Beneteau Océanis Clipper 331Beneteau Océanis Clipper 331Beneteau Océanis Clipper 331Beneteau Océanis Clipper 331Beneteau Océanis Clipper 331Beneteau Océanis Clipper 331Beneteau Océanis Clipper 331Beneteau Océanis Clipper 331Beneteau Océanis Clipper 331Beneteau Océanis Clipper 331Beneteau Océanis Clipper 331Beneteau Océanis Clipper 331Beneteau Océanis Clipper 331Beneteau Océanis Clipper 331Beneteau Océanis Clipper 331Beneteau Océanis Clipper 331Beneteau Océanis Clipper 331Beneteau Océanis Clipper 331Beneteau Océanis Clipper 331Beneteau Océanis Clipper 331Beneteau Océanis Clipper 331Beneteau Océanis Clipper 331Beneteau Océanis Clipper 331Beneteau Océanis Clipper 331Beneteau Océanis Clipper 331Beneteau Océanis Clipper 331Beneteau Océanis Clipper 331Beneteau Océanis Clipper 331Beneteau Océanis Clipper 331Beneteau Océanis Clipper 331Beneteau Océanis Clipper 331Beneteau Océanis Clipper 331Beneteau Océanis Clipper 331Beneteau Océanis Clipper 331Beneteau Océanis Clipper 331Beneteau Océanis Clipper 331Beneteau Océanis Clipper 331Beneteau Océanis Clipper 331Beneteau Océanis Clipper 331Beneteau Océanis Clipper 331Beneteau Océanis Clipper 331Beneteau Océanis Clipper 331Beneteau Océanis Clipper 331Beneteau Océanis Clipper 331Beneteau Océanis Clipper 331Beneteau Océanis Clipper 331Beneteau Océanis Clipper 331Beneteau Océanis Clipper 331Beneteau Océanis Clipper 331Beneteau Océanis Clipper 331Beneteau Océanis Clipper 331Beneteau Océanis Clipper 331Beneteau Océanis Clipper 331Beneteau Océanis Clipper 331

Wilt u meer weten? Neem contact op met Particuliere verkoper.

+31627… Toon
Bouwjaar 2002
Materiaal Polyester
Lengte 10.35 m
Breedte 3.6 m

Volvo Penta 2030 met vermogen van 28PK/21 KWh. Beneteau Océanis 331 allround toerjacht in prima staat van onderhoud

Basisgegevens van de Beneteau Océanis Clipper 331

 • Verkoper:Particuliere verkoper
 • Merk:Beneteau
 • Model:Océanis Clipper 331
 • Motorisatie:Volvo Penta 2030 met vermogen van 28PK/21 KWh
 • Categorie:Zeiljacht
 • Bouwjaar:2002
 • Materiaal:Polyester
 • Beleving: Familievakantie, Snelvaren, Weekends op het water
 • Lengte:10.35 m
 • Breedte:3.55 m
 • Diepgang:160 cm
 • Variabele diepgang:Nee
 • Stahoogte binnen:195 cm
 • Slaapplaatsen:4vast, 2 extra
 • Land: Nederland
 • Prijs:€ 52.500

Documenten

Algemeen

 • Opmerkingen:

  Wij hebben onze boot Sita in mei 2002 nieuw gekocht op basis van “love at first sight” op de Hiswa. Ook hadden wij goede ervaringen met het charteren van Beneteau boten en een positief artikel in de Waterkampioen. Wij hebben altijd met veel plezier ermee gevaren, voornamelijk met ons tweetjes, maar ook met onze kinderen en partners. Ieder jaar is ze in de loods van onze haven tijdens de winter geplaatst. Het dagelijks onderhoud hebben wij voornamelijk zelf gedaan en gestreden om Sita heel netjes te houden. Wij zijn altijd heel zuinig op haar geweest. Indien nodig hebben wij professionele diensten gebruikt. Ons vaar gebeid was voornamelijk de Zeeuwse wateren, maar met jaarlijks overtochten naar de zuid kust van Engeland of de Belgische/Franse kust. De Oceanis 331 is bekend als een van de meest populaire Beneteau jachten met uitstekende zeileigenschappen. Het is met pijn in het hart, dat wij haar te koop moeten zetten in verband met verschijnselen van lichamelijke beperkingen.

 • Diepgang: 160 cm

Accommodatie

 • Stahoogte: 195 cm
 • Slaapplaatsen: Vast: 4 Extra: 2
 • Opmerkingen:

  Sita’s interieur bestaat uit Amerikaans kersenhout in combinatie met polyester binnenschalen. Dit in combinatie met de vele ramen geeft het een lichte uitstraling met voldoende bewegingsruimte en sta hoogte (1.89m-1.97m). Alle ramen zijn voorzien van passende gordijnen of een rolgordijn.

  Achter is de eigenaars cabine, die voorzien is van een royaal twee persoons bed (2.0m x 2.0m) en een deur om af te scheiden van de salon. Aan twee muren zijn vaste planken voor kleding enz. plus een garderobekast. De cabine is voorzien van goede verlichting en ventilatie door drie openklapbare ramen. Een afneembare plank geeft toegang tot de achterkant van de motor. Schakelaars voor de start en service accu’s zijn er ook in deze cabine, samen met de bediening voor de Wabesto verwarming (handig op een koude ochtend) en controle kast voor het zonnepaneel en status van de accu’s.

  In de salon is een U vormige keuken voorzien van voldoende kastruimte en een royale 12v koelkast met 150 liter inhoud. Servicegoed en bestek zijn inbegrepen in de koopprijs. De keuken is verder voorzien van een twee pits half cardanisch gasfornuis met oven, een rvs-spoelbak met mengkraan en een 220v stopcontact.

  Het zitgedeelte van de salon is voorzien van twee zitbanken met een tafel met twee uitklapbare bladen en drie kasten. Achter en onder de zitbanken is nog meer opslagruimte. De kaartentafel en instrumentenpaneel is direct naast de keuken en maakt optimum gebruik van de ruimte. Onder de kaarttafel is een Mastervolt 220V omvormer. Een zitbank kan geconverteerd worden tot een bed (1.8m x1.5m) met het gebruik maken van een kussen inzet. De keuken heeft een uitlaat en de salon heeft twee uitlaten voor warme lucht van de verwarming.

  De badkamer is voorzien van een wastafel met uitneembare douche slang en mengkraan. Warm watervoorziening is via een 25 liter boiler (vernieuwd in 2017) die werkt op walstroom of warmtewisselaar van de motor. Er is een Jabsco pomptoilet, hang gedeelte voor natte kleding, een 50 liter vuilwater tank achter een schot, spiegel, kastje en een douche water afvoerpomp. Ook is er een uitlaat voor warme lucht van de verwarming.

  Vooraan is de gasten cabine met een groot V vormig twee persoons bed (2.0 x 2.3m), kleding planken aan beide kanten en een garderobekast. De cabine is af te sluiten met een schuifdeur. Voor en onder het bed is verder nog meer opslagruimte.

  Er zijn twee vers watertanks, een onder het bed van de voor cabine (160 liter) en een onder een zitbank in de salon (90 liter) naast de boiler.         

Motor en elektra

 • Opmerkingen:

  De motor is een Volvo Penta 2030 met vermogen van 28 PK/21 KWh, voorzien van indirect koelsysteem en keerkoppeling naar vaste schroefas met twee bladen schroef. De jaarlijkse service beurt is altijd uitgevoerd door de lokale Volvo Penta dealer in Kortgene. Een warmtewisselaar systeem zorgt voor warm water als walstroom niet beschikbaar is. Het koelwater systeem was compleet schoon gemaakt en de uitlaatbocht vervangen in 2016. Huidige draaiuren zijn 1424 uren.

  Er zijn drie 12v 70 Ah accu’s aanwezig, een voor start en twee voor service, met aan/uit schakelaars in de achter cabine. Alle drie accu’s zijn in parallel te koppelen bij starten van de motor. Als wij op zeil zijn, zetten wij normaal de start accu uit als voorzorgsmaatregel.

  Opladen van de accu’s is via een combinatie van een 60 A dynamo, 10 A acculader en 2.3 A zonnepaneel met de voorziening om over en onder lading te voorkomen.

Navigatie en elektronica

 • Opmerkingen:

  Sita is voorzien van een Brookes and Gatehouse combinatie van log, diepte en wind snelheid/richting systeem. Dit is gekoppeld aan een B&G ingebouwde stuurautomaat met fluxgate kompas. Op de stuurkolom is een Plastimo open kompas en in de kaarttafel een Raymarine pijlkompas.

  Verder is er een Furuno GPS, Navtex en radar aanwezig. De radar console is ingebouwd in de stuurkolom buiten, terwijl de GPS en Navtex zijn ingebouwd bij de kaarttafel binnen. Huidige positie kan uitgelezen worden op het radarscherm samen met aftstand en richting naar de volgende waypoint. Dit is ook te zien op de B&G stuurautomaat bediening. Een afneembare Garmin GPS AIS plotter is ook aanwezig in de kuip onder de buiskap.

  De marifoon is een Simrad RD68 met DSC-voorziening gekoppeld aan een mast antenne. Er is ook een Icom handmarifoon.

  Muziekvoorziening is van een JVC radio/CD speler met speakers binnen en buiten in de kuip.

Tuigage

 • Opmerkingen:

  Sita is top getuigd, met enkele set zalingen, en rvs-verstaging. Radar dome en Tri-Lens radarreflector en streaming lamp zijn op de mast gemonteerd. Boven is een drie kleur navigatie licht en anker licht plus Windex, B&G windmeter en marifoon antenne.

  Grootzeil val en reef lijnen zijn vanuit de kuip te bedienen, net zoals de Facnor rol genoa. De giek is voorzien van een vaste neerhouder en de grootschoot is getuigd met een driehoekstakel en de blokken grijpen aan op het kajuit dak. Alle lijnen worden netjes op het dek georganiseerd met een combinatie van schildpad blokken, keerrollen en valstoppers. De genoa schoten zijn over de gangboorden geleid via genoa tracks en travellers. Er zijn twee zelfhalende Lewmar grootschoot/vallieren en twee zelfhalende Lewmar genoa lieren plus opberg houders voor de lierhendels.

  Het grootzeil (27m2) en de 140% rol genoa (31m2) zijn in 2016 vernieuwd. Het grootzeil is voorzien van lange latten en een zeil huik met lazy jacks. De genoa is voorzien van een UV buiten strip en huik. Er is ook een gennaker triradial zeil van 59m2, 65g.m2 voorzien van spikon.

Uitrusting buitenom

 • Opmerkingen:

  Vooraan is een rvs-preekstoel met teak instap plaat en navigatieverlichting. Er is een SOC-anker met bascule en Leroy Somer elektrische ankerlier, een zelflozende ankerkluis met afsluitbaar deksel.  Aan de zijkanten zijn rvs-scepters en dubbeldraads geplastificeerde zeerailing, aluminium voetlijsten en op de romp teak stootranden. Op de stuurboord hekstoel is een buitenboordmotor houder en een 4 persoons Plastimo reddingvlot. Aan de bakboord hekstoel is een houder voor een reddingsboei en vlaggenstok.

  Boven op de garage is een 2.3 Ah zonnepaneel met aan beide kanten teak handgrepen. In de kuip zijn teak zitbanken, een teak opklapbare tafel, een buiskap met een aan te bevestigen kuiptent. Een extra voetsteun geeft de mogelijkheid om aan de hoge kant schrap te kunnen zetten. Het stuurwiel is bekleed met leer. Aan het stuurkolom zijn twee bekerhouders, een stevige handrail en een aansluiting voor buiten verlichting in de kuip. Er is een royale bakskist aan bakboord kant met voldoende opbergruimte.

  Op de spiegel is een rvs-zwemtrap. Het zwemplateu is bereikbaar via het middendeel van de achter zitbank, dat open of dicht gemaakt kan worden. Het zwemplateau is voorzien van een buiten douche en motor streaming verlichting.

Veiligheid

 • Opmerkingen:

  Bediening en reven van beide zeilen is allemaal vanuit de kuip te doen. Alle looproutes en staan plaatsen op dek en in de kuip zijn voorzien vaan hoog profiel antislip oppervlakte. Over de gehele lengte van de romp is een aluminium voetlijst. In de kuip en op dek zijn voldoende bevestigings mogelijkheden voor lifelijnen samen met handgrepen.

  Aan de hekstoel is een 4 persoons Plastimo reddingvlot plus een reddingsboei met drijvende lijn.  

  Binnen in de salon zijn de wrangen van de binnenmal doorlopen op de vloer en zijn voorzien van antislip profiel. Er zijn meerdere handgrepen aanwezig. Er is een brandblusser (moet nog gekeurd), blusdeken en een koolmonoxide alarm.  

  Als standaard is de boot voorzien van bliksembeveiliging. De DCS-marifoon is gekoppeld aan de Furuno GPS zodat in geval van nood de positie is automatisch doorgegeven tijdens een DCS-nood oproep.  

  De twee dakluiken zijn geschikt als vluchtweg vanuit de salon.

  Onze ervaring is dat Sita heel stabiel blijft bij sterke wind en/of hoge golven. Deze opinie is ook te lezen in de toegevoegde artikelen.

Deze bootgegevens zijn mogelijk via een automatisch vertaalprogramma naar uw taal vertaald. Daarbij kunnen fouten ontstaan. Vraag de verkoper om volledige bootgegevens voordat u tot aanschaf overgaat.

Stuur de advertentie van de Beneteau Océanis Clipper 331 door naar een vriend

Versturen
Beneteau Océanis Clipper 331

Beneteau Océanis Clipper 331

€ 52.500