Terug naar zoekresultaten

Open 30

Prijs verlaagd
€ 35.000 Exclusief BTW
Open 30Open 30Open 30Open 30Open 30Open 30Open 30Open 30Open 30Open 30Open 30Open 30Open 30Open 30Open 30Open 30Open 30Open 30Open 30Open 30Open 30Open 30Open 30Open 30Open 30Open 30Open 30Open 30Open 30Open 30Open 30Open 30

Wilt u meer weten? Neem contact op met eSailing.

+31(0)88 250… Toon
Bouwjaar 2003
Materiaal Polyester
Lengte 9.14 m
Breedte 4.0 m

2x Torqeedo. Jachtmakelaar Albert Smit 088-2502501

Basisgegevens van de Open 30

 • Verkoper:eSailing
 • Referentie:Albert Smit 088-2502501
 • Merk:onbekend
 • Model:30
 • Scheepsnaam:Tsunami
 • Motorisatie:2x Torqeedo
 • Categorie:Zeiljacht
 • Bouwjaar:2003
 • Materiaal:Polyester
 • Lengte:9.14 m
 • Breedte:4.04 m
 • Diepgang:230 cm
 • Variabele diepgang:Nee
 • Land: Nederland
 • Te bekijken in verkoophaven/showroom: Nee , Stellendam
 • Prijs:€ 35.000 Exclusief BTW
 • Accountmanager: Albert Smit 088 - 250 2501

Documenten

Algemeen

 • Opmerkingen:

  Open 30
  Een unieke supersnelle racer, voorzien van unieke kantelkiel. Sterk in prijs verlaagd!!
  De “Open 30” is een bijzonder schip, zeer interessant voor zeilers die van pure snelheid houden. De boot is gebouwd in Argentinië, ontworpen om over de Argentijnse zee te kunnen “vliegen”. Op een dergelijk race monster komen grote krachten te staan. De beste materialen zijn dan noodzaak en dus ook gebruikt. Daarnaast is de boot maximaal geoptimaliseerd om er alles uit te halen. Zo is de boot voorzien van een kantelkiel systeem dat uniek is. Deze is geheel elektrisch gemaakt en vanuit de kuip te bedienen. Hierbij is een systeem bedacht dat hoe de kiel ook staat, de kiel met 1 druk in de middenstand komt te staan (beide kanten te bedienen) door middel van een elektrische winch en een simpele, sterke kielbox, die de boot waterdicht houdt. Voor de mast, alle uitrusting/blokken/lijnen en de zeilen zijn de beste materialen gebruikt. De 2 roeren zijn vernieuwd. Deze zijn verlengd en lichter gemaakt om zo, in combinatie met het grote zeiloppervlak en de kantelkiel het maximale uit de boot te kunnen halen. De boot is in de kuip voorzien van de beste apparatuur, de zwaarste uitvoering van Raymarine 8000 stuurapparaat met afstandsbediening, een i-desk waterproof marifoon van Alphatron met een ac-disk, een elektrische kaart en een Simrad radar.
  Zie voor een goede indruk:
  https://www.youtube.com/channel/UCrd7EiRxh1qvwa0TZ1KjNqg  https://www.facebook.com/open30tsunami/

  Algemeen:
  Type: Open 30, naam Tsunami, bouwjaar 2003, afmetingen 9,14 x 4,04 x2,30 m, rompmateriaal polyester, geïmporteerd uit Argentinië, uniek in Europa, unieke elektrisch bedienbare kantelkiel, gewicht 1500 kg, bulbkiel 500 kg, helmstok, aluminium anker, geen slaap accommodatie, een echte dagzeiler, maar wel met de optie om grotere avonturen aan te gaan. Door de hoge rating is er gekozen voor een IRC rating. Inzage in meetbrief is in overleg mogelijk

  Motor:

  2 electo motoren Torqeedo 2 x cruise, die de boot gedurende 4 tot 5 uren een snelheid geven van ca 4 knopen.

  Tuigage:
  Een vrijwel nieuw grootzeil van 3 jaar oud, waar 1 seizoen mee is gevaren. Heel licht en voorzien van ov werend materiaal in combinatie met koolstof vezels. Dit maakt het zeil extra licht en stijf tegelijk, goed voor de zeilbalans in de boot en voor de rating, gemaakt door Ullman van het materiaal Fiberpath membrame, Carbon/Twaron Black strings, film to film. Een reserve 3d grootzeil van 7 jaar oud, waar 4 seizoenen mee is gevaren. Verder is de boot voorzien van een High Aspect Jib, 24 m2 in Membraan Black Technora met Internal Taffeta, een gelijksoortig materiaal, merk Van Vliet en 1 seizoen ouder dan het grootzeil, eveneens in uitstekende staat. Verder: een gennaker eveneens Van Vliet, eveneens in uitstekende staat, uitermate geschikt voor de downwind rakken. Door de extra brede schouders kan de gennaker goed diep gevaren worden, maar tegelijk kan het ook scherpere rakken varen om het maximale uit de boot te halen. Het is een medium dik zeil, geschikt voor licht weer maar kan ook flink wat wind hebben. De gennaker is de machine van de boot en is extra groot gemaakt en wordt dan ook voorzien van een ca 2 m lange koolstof uitschuifbare boom met ijzeren kern. Als het te scherp wordt voor de gennaker kan er overgeschakeld worden naar 1 van de twee code zero’s. Er kan een keuze gemaakt worden tussen code zero voor licht weer, spinnaker doek materiaal. Zodra de wind wat toeneemt kan er gekozen worden voor tweede variant, welke is voorzien van een dunne versie high tec taffeta/carbon materiaal (dynema lijnen, schoten/boom lijn (onder de boom)/vallen). Erg licht en zo sterk mogelijk materiaal. Deze zeilen zijn in prima staat. Daarnaast nog een jib in reserve. Tenslotte: een storm jib van North Sails voor de langere rakken downwind, of als je echt in noodweer zou zitten.
  Het gehele zeilplan is voorzien van koolstofmast, giek en pbo verstaging (http://www.tunedrigs.com/verstaging/pbo-rigging.html ) voor een optimale verhouding van  gewicht en stijfheid. Daarbij zijn alle blokken aan boord voorzien van beste blokken van Harken en Ronstan.

  Navigatie en apparatuur:
  2 nieuwe accu’s van 130 Ah. De instrumenten bestaan uit de beste systemen zoals: de plotter van Simrad, de zwaarste versie van Raymarine voor de stuurautomaat (zeer accuraat) en B&G schermen als meters (versie die veel gebruikt word voor solo zeilers). Eveneens is er een afstandsbediening voor de stuurautomaat. Ook is er een radar (elektrisch) op de standaard achterop met verdere antennes. Daarnaast: zeer goede en waterdichte ICOM IC -M411 marifoon. Elektrische winch voor de kantelkiel.

  Gas en water:
  geen

  Veiligheid:
  Door het grote volume is de boot erg stabiel en helt het met veel wind net als iedere andere boot in het ergste geval op z’n zijkant.

   

  Disclaimer:
  Gegevens worden verstrekt naar beste eer en geweten, echter eSailing is niet aansprakelijk voor de kwaliteit en/of de omschrijving van het vaartuig.


  Klik hier voor meer informatie

 • Diepgang: 230 cm

Accommodatie

 • Slaapplaatsen: Vast: 0

Stuur de advertentie van de Open 30 door naar een vriend

Versturen
Open 30

Open 30

€ 35.000 Exclusief BTW