Terug naar zoekresultaten

Koopmans 31 Cormoran

€ 18.900 BTW Betaald
Koopmans 31 CormoranKoopmans 31 CormoranKoopmans 31 CormoranKoopmans 31 CormoranKoopmans 31 CormoranKoopmans 31 CormoranKoopmans 31 CormoranKoopmans 31 CormoranKoopmans 31 CormoranKoopmans 31 CormoranKoopmans 31 CormoranKoopmans 31 CormoranKoopmans 31 CormoranKoopmans 31 CormoranKoopmans 31 CormoranKoopmans 31 CormoranKoopmans 31 CormoranKoopmans 31 CormoranKoopmans 31 CormoranKoopmans 31 CormoranKoopmans 31 CormoranKoopmans 31 CormoranKoopmans 31 CormoranKoopmans 31 Cormoran

Wilt u meer weten? Neem contact op met Easy Sail.

+31(0)6-21… Toon
Bouwjaar 1971
Materiaal Staal
Lengte 9.45 m
Breedte 2.9 m

Onverwoestbare Sabb 2 cilinder diesel met 18PK. Motor is goed onderhouden en is in prima staat!. Prachtig gelijnde Koopmans 31, een echte Koopmans! Goed onderhouden zeiljacht met veel extra's. Prima schip met goede zeileigenschappen.

Basisgegevens van de Koopmans 31 Cormoran

 • Verkoper:Easy Sail
 • Merk:Koopmans
 • Model:31 Cormoran
 • Scheepsnaam:Lisa
 • Motorisatie:Onverwoestbare Sabb 2 cilinder diesel met 18PK. Motor is goed onderhouden en is in prima staat!
 • Categorie:Zeiljacht
 • Extra categorie:Klassiek scherp jacht
 • Bouwjaar:1971
 • Laatste refit:2020
 • Materiaal:Staal
 • Beleving: Dagje vaarplezier, Familievakantie, Geschikt voor deelbezit, (Semi-)permanente bewoning, Verre reizen, zeegaand, Wedstrijdzeilen, Weekends op het water
 • Lengte:9.45 m
 • Breedte:2.85 m
 • Diepgang:150 cm
 • Variabele diepgang:Nee
 • Doorvaarthoogte:1250 cm
 • Stahoogte binnen:195 cm
 • Slaapplaatsen:5vast
 • Land: Nederland
 • Te bekijken in verkoophaven/showroom: Ja
 • Prijs:€ 18.900 incl. BTW
 • Accountmanager: André Miedema

Documenten

Commentaar eigenaar

'Een bekend verhaal, maar helaas door chronisch tijdgebrek doen we deze heerlijk zeilende Koopmans 31 weg. We hebben er altijd goed op gepast en er veel mooie zeiltochten mee gemaakt. Het gaat ons aan het hart maar 'Lisa', zo heet de boot, verdient een eigenaar die haar lekker vaak meeneemt en er net zoveel plezier mee gaat beleven als dat wij hebben gedaan'.

Bekende gebreken

- kajuitdak/opbouw moet vernieuwd, aangepakt worden (zie advertentie tekst)
- toplicht brandt niet

 

Algemeen

 • Opmerkingen:

  Een echte Koopmans, ja, dat is deze Koopmans 31 Comoran helemaal. Een plaatje om te zien, de frisse witte romp met dan die fraaie houten kajuitopbouw…. wauw, als er een beauty contest voor zeiljachten zou zijn dan hebben we Miss Universe gevonden hoor. Echt een schitterend schip om te zien qua lijn. Verder natuurlijk geweldige zeileigenschappen zoals we dat van een Koopmans zeiljacht gewend zijn, dit zeilt super plezierig en….. zowel geschikt voor toerzeilers als voor wedstrijdfanaten. Dit schip kan beide zeilersgroepen zeker behagen. Het is een stalen Koopmans met stalen dek en houten opbouw. De opbouw wordt deze winter compleet aangepakt door een scheepstimmerman, jij kunt daar als nieuwe schipper nog over meedenken. Verder alles in orde aan boord, er is altijd goed op haar gepast, dat zie je direct, motor loopt geweldig (2 cilinder Sabb diesel, 18PK), elektra perfect op orde. Ja, kopen, losgooien en genieten, wellicht eerst even bekijken, dat kan, ze staat in Dokkumer Nieuwe Zijlen op de kant en is daar op afspraak te bezichtigen.

   

  Prachtig gelijnd schip, een echte tijdloze schoonheid. In 2020 is het potdeksel compleet vernieuwd voor RVS, 2018 elektra compleet vernieuwd en nog veel meer.

   

  Deze Koopmans 31 Cormoran is plezierig compleet:

  - fenders
  - landvasten
  - zwemtrap
  - anker met 50 meter ketting en lier!
  - marifoon
  - dieptemeter (even aansluiten)
  - kompas
  - Windex
  - stuurautomaat
  - complete navigatie verlichting
  - selftailing lieren
  - zomertent
  - wintertent
  - kuiptent
  - bilgepomp
  - brandblusser
  - walstroom aansluiting
  en natuurlijk nog veel meer......

   

  Qua comfort is het ook goed toeven aan boord:

  - complete kombuis met spoelbak met kraan
  - inhoud drinkwatertank 200 liter
  - 2 pits kooktoesel met grill
  - koelkast
  - pomptoilet
  - binnenverlichting
  - nette kussenset
  - supergoede Taylor dieselkachel, echt top verwarming!
  - veel opbergruimte
  - 12V. USB aansluiting
  en een gewoon gezellige kajuit, binnenzitten was nog nooit zo de moeite waard.

   

  De zeiluitrusting bestaat uit een grootzeil, een genua op een rolreefsysteem van Furlex (dat zijn de beste) en een stormfok. Verder zit er een Spinaker met boom bij. Staan er 5 lieren aan dek waarvan 2 stuks Selftailing 2 speed zijn. Uiteraard een zeilhuik voor over de giek. Alle lijnen, vallen, schoten en blokken zijn in prima staat. Dit zeiljacht zeilt prachtig, kan behoorlijk scherp aan de wind zeilen en is een genot voor het oog wanneer ze op een oor je voorbij komt varen.

   

  Qua motorisering staat er een oerdegelijke Sabb diesel in, deze motoren werden vaak gebruikt aan boord van reddingsboten. Betrouwbaar en sterk, daar staat Sabb voor. Het is een tweecilinder diesel die 18PK levert met een vaste vetgesmeerde schroefas. Er staan 3 onderhoudsvrije accu's aan boord, eentje met  90A en 2 van 110A. De accu's worden door de motor geladen of middels een Victron 12V/20A lader. De inhoud van de dieseltank is 175 liter en met een 25 liter dagtank, dat vaar je niet leeg in een seizoen...... ja of juist wel wanneer je besluit GROTE tochten te maken, waar deze Koopmans 31 zich prima voor leent.

   

  Het is aan boord van deze Koopmans 31 bijna louter een goednieuws verhaal. Bijna! Er is namenlijk wel werk aan de winkel..... uhhhh.... boot. De huidige eigenaar heeft voor dit winterseizoen een scheepstimmerman opdracht gegeven het kajuitdak te vernieuwen en de opbouw aan te pakken. Het gaat hier namenlijk om een stalen romp en dek maar met een houten kajuit opbouw. Deze verbouwing/upgrade zit in de prijs erbij in, zou je dit zelf willen doen dan kan er een deel van de vraagprijs worden afgehaald. Op dit moment staat het schip op de kant onder de wintertent, dek, kuip en kajuitopbouw zijn dus droog weggezet.

   

  Meer foto's op aanvraag beschikbaar!

   

  Dit schip staat in Dokkumer Nieuwe Zijlen op de kant en kan daar op afspraak bezichtigd worden.

   

  Deze advertentie is met de grootst mogelijke zorg opgesteld, aan de inhoud ervan kunnen echter geen rechten ontleend worden.

   

  For our foreign visitors; we speak English, und natürlich auch Deutsch, even some French like they did in the 'Allo 'Allo comedy series.........

   

   


  Klik hier voor meer informatie

 • Doorvaarthoogte normaal: 12,5 m
 • Diepgang: 150 cm

Accommodatie

 • Stahoogte: 195 cm
 • Slaapplaatsen: Vast: 5
Deze bootgegevens zijn mogelijk via een automatisch vertaalprogramma naar uw taal vertaald. Daarbij kunnen fouten ontstaan. Vraag de verkoper om volledige bootgegevens voordat u tot aanschaf overgaat.
Koopmans 31 Cormoran

Koopmans 31 Cormoran

€ 18.900 BTW Betaald