Terug naar zoekresultaten

Southerly 115

€ 58.500 BTW Betaald
Southerly 115Southerly 115Southerly 115Southerly 115Southerly 115Southerly 115Southerly 115Southerly 115Southerly 115Southerly 115Southerly 115Southerly 115Southerly 115Southerly 115Southerly 115Southerly 115Southerly 115Southerly 115Southerly 115Southerly 115Southerly 115Southerly 115Southerly 115Southerly 115

Wilt u meer weten? Neem contact op met Easy Sail.

+31(0)6-21… Toon
Bouwjaar 1987
Materiaal Polyester
Lengte 11.25 m
Breedte 3.6 m

Oerdegelijke en betrouwbare Bukh DV36, 3 cilinder diesel die 36PK levert. Prima motor!. Technisch zeer goede Southerly 115 met tal van extra's waaronder een nieuwe kuiptent en nieuwe kussens in de salon. Prima schip met wat werk!

Basisgegevens van de Southerly 115

 • Verkoper:Easy Sail
 • Merk:Southerly
 • Model:115
 • Scheepsnaam:Kwenda
 • Motorisatie:Oerdegelijke en betrouwbare Bukh DV36, 3 cilinder diesel die 36PK levert. Prima motor!
 • Categorie:Motorzeiler
 • Extra categorie:Zeiljacht
 • Bouwjaar:1987
 • Laatste refit:2023
 • Materiaal:Polyester
 • Beleving: Dagje vaarplezier, Familievakantie, Graag zelf klussen/opknapper, Geschikt voor deelbezit, Onderhoudsvrij, Ondiepe wateren, (Semi-)permanente bewoning, Verre reizen, zeegaand, Weekends op het water
 • Lengte:11.25 m
 • Breedte:3.62 m
 • Diepgang:70 cm
 • Variabele diepgang:Ja
 • Doorvaarthoogte:1500 cm
 • Stahoogte binnen:200 cm
 • Slaapplaatsen:6vast, 2 extra
 • Land: Nederland
 • Te bekijken in verkoophaven/showroom: Nee , Oostmahorn
 • Prijs:€ 58.500 incl. BTW
 • Accountmanager: André Miedema

Documenten

Commentaar eigenaar

'Wij verkopen dit schip omdat we er achter zijn gekomen dat zeilen en varen niet helemaal ons ding is'.

Bekende gebreken

Dit betreft een technisch in goede staat verkerend schip, optisch diverse werkzaamheden aan boord. Schip is in 2023 al flink aangepakt maar behoeft zeker nog een gedeeltelijke refit. Verwacht geen nieuw schip.

Algemeen

 • Opmerkingen:

  Ja Ja, een Southerly 115, we hebben er weer een. En nou eens niet de mooiste van Nederland. Nope. De lelijkste evenmin overigens, dus dat valt dan weer mee. Wat het wel is: een Southerly 115, dus een ruimtewonder geschikt voor heel veel verschillende vaargebieden. Van droogvallen op de Waddenzee tot een oversteek naar Schotland of verder. Jij bepaalt de koers….. en bij een Southerly kun je dat buiten in de kuip doen of comfortabel binnen in de stuurstand in de kajuit. Dus niet verkleumd aan de helmstok zoals we deze zomer van 2023 maar al te vaak voorbij zien komen. Deze Southerly 115 heeft een schitterende nieuwe kuiptent en nieuwe kussens in de salon. Er is wel wat werk aan boord. Houtwerk schuren en lakken, lekkage bij een raam oplossen en nog wat ander klein werk. Even klussen maar dan heb je wel wat. Deze boot heeft een rolgrootzeil, een rolgenua, zonnepanelen, een windgenerator, een prima lopende diesel, goede accu’s en nog veel meer. Het onderwaterschip is recent flink aangepakt, de hydraulische kiel werkt prima dus heel veel goed nieuws aan boord. Een heerlijk schip voor wie niet bang is voor wat met name optisch werk. Ze ligt in Oostmahorn aan de steiger en kan daar op afspraak bekeken worden.

   

  Meerdere foto's op aanvraag beschikbaar!

   

  Dit schip is gekocht voor een wereldreis door een serieuze zeiler die ook deliveries verzorgd. Hij heeft het schip technisch op orde gemaakt, alles zo dat hij veilig met zijn gezin met kids zijn trip zou kunnen maken. Door veranderende plannen heeft hij het schip verkocht aan de huidige eigenaren die een schip zochten met veel ruimte en waarmee ze gewoon van de Nederlandse wateren konden gaan genieten. Maar........... van de huidige eigenaren vindt een van de twee zeilen eigenlijk helemaal niet zo leuk en het verblijf aan boord is ook niet helmaal haar ding, vandaar dat deze Southerly 115 nu alweer ter verkoop wordt aangeboden en dat terwijl de nieuwe kuiptent er sinds najaar 2023 opstaat en de nieuwe kussens nog geen 4 weken in de salon liggen. Ook heeft de huidige eigenaar het onderwaterschip zeer grondig aangepakt, kaal gehaald, opnieuw opgebouwd en daarbij de romp goed gepoetst.

   

  We schreven al: er is werk aan boord. De werkzaamheden beperken zich grosso modo tot optische zaken, houtwerk is op verschillende plaatsen niet netjes, stuk van de stootlijst mist, op sommige plaatsen dient er in het interieur ook wat houtwerk vernieuwd te worden, wij schatten dit qua kluswerk op een dag of 5, dan ben je qua interieur echt een heel eind. Lastiger is de lekkage aan het grote raam van de salon (stuurhut) een stuurboordzijde, dit lekt behoorlijk en dient opnieuw gemonteerd te worden (is afgeplakt maar nog niet 100% waterdicht). Het beste zou zijn de grote ramen van de stuurhut allemaal opnieuw te plaatsen. We sluiten niet uit dat er elders aan boord ook wat lekkage is, bijvoorbeeld onder de handrail op het kajuitdak. Ons advies is om de hele boot goed na te lopen en waar nodig actie te ondernemen. Technisch is alles goed op orde, motor, accu's, stroom aan boord, hydraulische kiel: alles goed werkend. Apparatuur is wat ouder maar het meeste werkt ook weer naar behoren.

   

  Dit is in de basis een prima schip met heel veel binnenruimte die wel wat liefde nodig heeft.

   

  Indeling: ruime kuip met stuurstand, entree naar de kajuit. Daar direct in de salon een hoek kombuis, erg ruim. Aan stuurboordzijde naast de entree de natte cel met pomptoilet. Dan midscheeps aan stuurboordzijde de binnen stuurstand en centraal de ruime salon (met een rondzit dat om te bouwen is naar 2 persoonbed en een langszijbank waar ook op geslapen kan worden. Overal veel bergruimte. In de punt een wat kleinere slaapkajuit met 2 slaapplaatsen. Wanneer we naar het achterschip gaan treffen we een achterkajuit die binnendoor te bereiken is, in de corridor naar achteren is een tweede toilet. De achterkajuit zelf bevat een 2 persoons en een 1 persoonsbed. Ook hier weer veel bergruimte. Echt een schip om met meerdere personen aan boord te zijn, ideaal als familieschip.

   

  Qua zeiltuigage staat er een rolgrootzeil op en een rolgenua. Beide zeilen zijn goed, beide rol/reefsystemen werken prima. Sommige lijnen moeten wel vervangen worden. Tuigage an sich is in nette staat. Advies is om de zeilen eraf te halen en deze naar de zeilmaker te brengen om ze even na te lopen en belangrijker: te laten reinigen.

   

  De motorisering is goed, er staat een degelijke betrouwbare en goed onderhouden Bukh DV36 3 cilinder diesel aan boord die 36PK levert. Motor draait mooi en heeft voldoende power voor dit schip. Accu's en Victron acculader zijn in goede staat. Schroefas is vetgesmeerd, keerkoppeling werkt goed, motorsteunen netjes. Voordel van een Southerly 115 is dat je zeer goed bij de motor kunt komen voor onderhoud en winterklaar maken.

   

  Nog iets toe te voegen? Kom vooral kijken. Dit is een serieus schip, in de basis goed maar met wat werk. Je kunt er vrij eenvoudig weer een prachtjacht van maken!

   

  Deze advertentie is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, aan de inhoud er van kunnen echter geen rechten ontleend worden.

   

  Bezichtigingen uitsluitend op afspraak.

   

  For our foreign visitors; we speak English, und natürlich auch Deutsch.

   


  Klik hier voor meer informatie

 • Doorvaarthoogte normaal: 15 m
 • Variabele diepgang:
 • Diepgang: 70 cm

Accommodatie

 • Stahoogte: 200 cm
 • Slaapplaatsen: Vast: 6 Extra: 2
Deze bootgegevens zijn mogelijk via een automatisch vertaalprogramma naar uw taal vertaald. Daarbij kunnen fouten ontstaan. Vraag de verkoper om volledige bootgegevens voordat u tot aanschaf overgaat.
Southerly 115

Southerly 115

€ 58.500 BTW Betaald