Terug naar zoekresultaten

Beister One Off

€ 24.500 BTW Betaald
Beister One OffBeister One OffBeister One OffBeister One OffBeister One OffBeister One OffBeister One OffBeister One OffBeister One OffBeister One OffBeister One OffBeister One OffBeister One OffBeister One OffBeister One OffBeister One OffBeister One OffBeister One OffBeister One OffBeister One OffBeister One OffBeister One OffBeister One OffBeister One OffBeister One OffBeister One OffBeister One OffBeister One OffBeister One OffBeister One OffBeister One OffBeister One OffBeister One OffBeister One OffBeister One OffBeister One OffBeister One OffBeister One OffBeister One OffBeister One OffBeister One OffBeister One OffBeister One OffBeister One OffBeister One OffBeister One OffBeister One OffBeister One OffBeister One OffBeister One OffBeister One OffBeister One OffBeister One OffBeister One OffBeister One OffBeister One OffBeister One OffBeister One OffBeister One OffBeister One OffBeister One OffBeister One OffBeister One OffBeister One OffBeister One OffBeister One Off

Wilt u meer weten? Neem contact op met Easy Sail.

+31(0)6-21… Toon
Bouwjaar 1962
Materiaal Staal
Lengte 9.30 m
Breedte 2.5 m

Een in 2003 geplaatste Yanmar 3GM30 inboard diesel. Krachtige en betrouwbare motor, prima motor!. Zeer fraai gelijnde Beister Werfft 'One off' klassiek zeiljacht..... maar in zeer goede staat, een echte headturner. Prachtige 'oude dame'.

Basisgegevens van de Beister One Off

 • Verkoper:Easy Sail
 • Merk:Beister
 • Model:One Off
 • Scheepsnaam:Ywurry
 • Motorisatie:Een in 2003 geplaatste Yanmar 3GM30 inboard diesel. Krachtige en betrouwbare motor, prima motor!
 • Categorie:Klassiek scherp jacht
 • Extra categorie:Zeiljacht
 • Bouwjaar:1962
 • Laatste refit:2022
 • Materiaal:Staal
 • Beleving: Dagje vaarplezier, Familievakantie, Geschikt voor deelbezit, Ondiepe wateren, Verre reizen, zeegaand, Wedstrijdzeilen, Weekends op het water
 • Lengte:9.30 m
 • Breedte:2.50 m
 • Diepgang:130 cm
 • Variabele diepgang:Nee
 • Doorvaarthoogte:1200 cm
 • Stahoogte binnen:185 cm
 • Slaapplaatsen:4vast
 • Land: Nederland
 • Te bekijken in verkoophaven/showroom: Nee , Lauwersoog
 • Prijs:€ 24.500 incl. BTW
 • Accountmanager: André Miedema

Documenten

Commentaar eigenaar

'Ik heb dit schip een aantal jaren geleden gekocht van een goede vriend, mijn plan was om lekker te zeilen en het schip stapje voor stapje terug te brengen in haar oude glorie. Dat laatste is gelukt, ze ligt er geweldig bij. Het eerste, het er flink mee gaan zeilen, is er een beetje bij gebleven door het welbekende tijdgebrek. Vandaar dat ik haar nu weer overdraag aan een nieuwe enthousiaste schipper die wat meer tijd in de agenda heeft voor het echte genieten: het zeilen met deze Beister'

Bekende gebreken

Schip is in zeer mooie staat. Een paar kleine dingetjes diewe natuurlijk bij een goede overdracht nog in orde maken:

- elektrische bilgepomp zit bij het schip maar moet nog aangesloten worden
- navigatieverlichting is niet aangesloten
- binnenverlichting is niet aangesloten
- LOG wieltje zit vast..... joh.......
- Slinger van de lier mist een pennetje (wat hiermee bedoeld wordt moeten we aan boord nog even checken)

Verder, kopen en losgooien hoor.
 

Algemeen

 • Opmerkingen:

  Zo worden ze niet meer gemaakt hoor. De schitterende lijnen van een klassiek scherp zeiljacht, die prachtige zeeg, het karaktervolle interieur…… de zeileigenschappen. Wauw! Deze Beister One Off is destijds (1962) gebouwd op de befaamde Duitse Beister Werf (bouwnummer 30) gevestigd op het eveneens Duitse Waddeneiland Norderney. Met veel vakmanschap en liefde voor het zeilen is dit schip gebouwd en vervolgens de decennia erna onderhouden. Een prachtjacht dat in een zeer goede staat verkeert. Het nadeel van een dergelijk jacht is natuurlijk wel dat je blijft groeten op het water en in de havens. Iedere bootliefhebber zal een mening hebben over een dergelijke ‘dame’. Maar vergis je niet, deze oude ’tante’ krijgt het behoorlijk op haar heupen wanneer er een mooie wind opsteekt. Ze zeilt prachtig hoog aan de wind en laat op haar ‘oude dag’ menig jonkie haar ‘kont’ (spiegel zien). Ja, wat een beauty. Belangrijk te melden is dat ze recent buitenom professioneel geschilderd is, romp, dek, kuip en opbouw zijn helemaal kaal gehaald en opnieuw met liefde opgebouwd. Een redelijk uniek item is het zwevende teakdek. Dat kan er voor onderhoud makkelijk uit, een uitvinding destijds van de Beister Werf. Over deze Beister One Off kunnen we uren kletsen en schrijven, het beste is om haar in het echt te komen bewonderen….. aanbidden…… Wat een fraai klassiek zeiljacht. Kom kijken, ze ligt in Lauwersoog aan de steiger, wel even vooraf een afspraak plannen.

   

  Dit S-spant schip is uitgevoerd in een stalen romp (vuurverzinkt staal, het hele schip is verzinkt), dek, opbouw en kuip en met een 'zwevend' teakdek. Dit is een uitvinding van de Beister Werf toen geweest. Het dek ligt als een soort van vlonders op het dek, is vastgeschroef op sommige plekken op een houten steunbalk en kan er dus vrij eenvoudig vanaf gehaald worden bij onderhoud aan het dek of aan het teakhout zelf. Een slimme oplossing die het fraaie uiterlijk eer aan doet.


  Qua onderhoud is het behoorlijk indrukwekkend wat er het meest recent gebeurd is. De huidige eigenaar heeft het schip door een professioneel scheepsschilder helemaal kaal laten halen, potdeksel eraf en toen opniieuw laten opbouwen, romp/onderwaterschip, dek, opbouw en kuip, alles in een prachtige staat. Een 'oude dame' in een oude jurk ziet er ook zo sneu uit, dat is in het geval van deze Beister One Off zeer zeker niet het geval. Ze ziet eruit alsof ze recent van de helling is komen rollen. In 2022 is de schilder aan de slag geweest,ook heeft de motor toen groot onderhoud gehad, in 2023 is al het houtwerk gelakt.

   

  Belangrijk: alle documentatie over dit schip is voorhanden en ze is recent (mei 2023) in een artikel verschenen in het VKSJ magazine 'Scherp Gesneden'.


  Deze Beister One Off is plezierig compleet:

  - fender, landvasten
  - twee ankers, 1 ketting en natuurlijk voldoende lijn
  - zwemtrap
  - spoelbak met kraan
  - inhoud drinkwatertank 100 liter
  - 2 pits kooktoestel op gas
  - fraaie binnenverlichting
  - prachtige nette kussenset met klassiek patroon
  - pomptoilet in gescheiden ruimte
  - 2 x Bilgepomp, elektrisch en hand
  - navigatieverlichting
  - Nasa Marine dieptemeter
  - Nasa Marina Log
  - GPS Geonav Handheld
  - CTEK acculader
  - Victron omvormer
  - walstroomaansluiting
  - reddingsboei
  - maststrijkinstallatie (middels strijkwant en bokkepoot)
  en nog veel meer, plezierig compleet.


  De motor is een Yanmar 3GM30, 3 cilinder diesel die 27PK levert., geplaatst in 2003, ,loopt geweldig. Geschat aantal draaiuren slechts 100, er is voornamelijk met dit schip gezeild. Directe koeling. Vaste vetgesmeerde schroefas. Er staan 2 accu's aan boord uit 2021. 2 Dieseltanks waarvan 1 30 liter inhoud heeft, de ander iets minder, totale bunker capaciteit zal zo rond de 50 liter zijn.


  Dan de zeilen, het is natuurlijk een zeiljacht, en wat voor een. Dit schip zeilt geweldig, kan hoog aan de wind en is geschikt voor klassieke zeilregatta's, je gaat zeker niet als laatste aan de borrel. De zeiluitrusting bestaat uit 2 x een grootzeil (eentje nog behoorlijk netjes), grote Genua, kleine Genua, 1 x Spinnaker + boom, 1 x Halfwinder (Gennaker), 1 fok en 1 Trysail. Er staan 2 selftailong lieren aan dek, een lier op de mast. Uiteraard een zeilhuik en sprayhood (beide netjes). De boot heeft een dubbele voorstag en tijdens het zeilen een heerlijke plek om te zitten achterop de hekstoel. Zo worden lange koersen wel heel easy. Alle lijnen, vallen, schoten, blokken etc. in prima staat. Er staat mooie bronzen beslag aan dek, dit maakt het beeld van een klassiek zeiljacht wel af hoor.

   

  Nog meer te melden? Jazeker, deze Beister heeft elegante zeeg en fraaie spiegel. Het schip voldoet aan de Classic-Historical klasse van de VKSJ. Gezien de uitvoering en de overeenstemming met het “ Brittannia-ideaal” haalt het schip moeiteloos een authenticiteitspercentage van 80. TCF 0,876, TCF-SPI: 0,920.


  Maar boven alles moet je haar gewoon in het echt komen bekijken, wat een prachtige verschijning. Ze ligt in Lauwersoog, wel even bellen vooraf om een afspraak te maken.

   

  For our foreign visitors; we speak English, und natürlich auch Deutsch.

   

  Deze advertentie is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, aan de inhoud ervan kunnen echter geen rechten ontleend worden.


   


  Klik hier voor meer informatie

 • Doorvaarthoogte normaal: 12 m
 • Diepgang: 130 cm

Accommodatie

 • Stahoogte: 185 cm
 • Slaapplaatsen: Vast: 4
Deze bootgegevens zijn mogelijk via een automatisch vertaalprogramma naar uw taal vertaald. Daarbij kunnen fouten ontstaan. Vraag de verkoper om volledige bootgegevens voordat u tot aanschaf overgaat.
Beister One Off

Beister One Off

€ 24.500 BTW Betaald