Etap 20Etap 20Etap 20Etap 20Etap 20Etap 20Etap 20Etap 20Etap 20Etap 20Etap 20Etap 20Etap 20Etap 20Etap 20Etap 20Etap 20Etap 20Etap 20Etap 20Etap 20Etap 20Etap 20Etap 20Etap 20Etap 20Etap 20Etap 20Etap 20Etap 20Etap 20Etap 20Etap 20Etap 20Etap 20Etap 20Etap 20Etap 20Etap 20Etap 20Etap 20Etap 20Etap 20Etap 20

Wilt u meer weten? Neem contact op met Easy Sail.

+31(0)6-21… Toon
Bouwjaar 1981
Materiaal Polyester
Lengte 6.05 m
Breedte 2.3 m

Uitstekend lopende Yamaha 4PK 4 takt, recent groot onderhoud gehad. Fijne motor. Langstaart.. VERKOCHT! Leuke Etap 20 met trailer en retro bekleding. Nette complete boot, direct vaarklaar. Ideaal voor ondiepe wateren en ook de Waddenzee.

Basisgegevens van de Etap 20

 • Verkoper:Easy Sail
 • Merk:Etap
 • Model:20
 • Scheepsnaam:Fleur
 • Motorisatie:Uitstekend lopende Yamaha 4PK 4 takt, recent groot onderhoud gehad. Fijne motor. Langstaart.
 • Categorie:Zeiljacht
 • Bouwjaar:1981
 • Laatste refit:2020
 • Materiaal:Polyester
 • Beleving: Dagje vaarplezier, Familievakantie, Geschikt voor deelbezit, Onderhoudsvrij, Ondiepe wateren, Trailerbaar, Wedstrijdzeilen, Weekends op het water
 • Lengte:6.05 m
 • Breedte:2.30 m
 • Diepgang:48 cm
 • Variabele diepgang:Ja
 • Doorvaarthoogte:850 cm
 • Slaapplaatsen:4vast
 • Land: Nederland
 • Te bekijken in verkoophaven/showroom: Nee , Holwerd
 • Prijs:€ 2.950 incl. BTW
 • Accountmanager: André Miedema

Documenten

Commentaar eigenaar

'We hebben jarenlang heel veel plezier gehad met Fleur, maar we worden wat ouder, de kleinkinderen wat groter en dan zoek je net even wat meer comfort, we hebben een groter zeiljacht gekocht en doen daarom deze fijne Etap 20 weg'.

Bekende gebreken

Geen technische gebreken. Optisch: op de romp zitten wat beschadigingen in de lak (ze is ooit professioneel overgespoten), voor het oog even bijwerken. Onderwaterschip is prima, de coating om de hefkiel laat wat los, dat zou je weer kunnen voorzien van een nieuwe epoxy laag.

Algemeen

 • Opmerkingen:

  SCHIP is VERKOCHT!

   

  Wie kent ze niet, de meer dan bekende Etap 22 en Etap 20. Je komt ze bij iedere vaartocht wel een keer tegen waarbij de Etap 20 net even wat 'exclusiever' is. Leuke onzinkbare zeiljachten doordat ze tussen de 2 schalen volgeschuimd zijn. Ze kunnen niet omslaan, kunnen door hun variabele diepgang bijna overal wel varen en zijn hartstikke degelijk. Een prima keuze voor watersporters die geen gedoe willen maar wel lekker willen zeilen. En...... zo'n Etap 20 zeilt prima. Met het juiste tuig kun je er heel Easy ook nog regatta's mee zeilen hoor. Lekker een beetje smijten met haar, vindt de boot heerlijk. Er zijn er destijds duizenden van verkocht en de meeste Etap 22 en 20's varen nog gewoon rond, een compliment voor de Etap werf, zo zie je maar weer, in België kunnen ze meer dan alleen bier brouwen en lekker bourgondisch leven.

   

  De Etap 20 die Easy Sail aanbiedt is voorzien van een eigen trailer, die hoort dus bij deze aanbieding. De trailer was ooit een gekeurde wegtrailer, op dit moment zit er geen keuring meer op. Je kunt de trailer als stallingstrailer gebruiken, als zondagmorgen trailer (dus rustig aan rijden op een vroege zondagmorgen als oom agent nog in bed ligt) of hem aanbieden bij de RDW voor een herkeuring, dan zul je de verlichting moeten nakijken. Verder een prima trailer. Op de foto's hebben we de trailer gestabilsieerd met wat houtwerk, dit heeft verder niets met de stevigheid van de trailer te maken, die is uitstekend.


  Diepgang 0,48 - 1,14


  Dan de boot zelf, deze Etap 20 is ooit professioneel gespoten, ziet er strak uit, helaas wel een paar plekjes. Het antislip dek (treadmaster) is vernieuwd en ziet er geweldig uit, erg fraai. Ook is er recent een nieuw net aan de reling gekomen. Het kielmechanisme werkt perfect, lierhendel zit er nog bij, gewoon goed! Deze boot is ZONDER LEKKAGE! Kurkdroog van binnen. Belangrijk bij dit soort zeiljachten. Van binnen behoorlijk origineel, kussens etc. zijn netjes, zouden weer een keer goed schoongemaakt kunnen worden, net als de binnenkant, maar alles is er en in nette staat. Gewoon een eerlijke goede Etap 20.

   

  Deze Etap 20 is compleet en vaarklaar, wat er allemaal bij zit:

  - anker met ketting en lijn
  - dieptemeter
  - kompas
  - navigatie verlichting
  - binnenverlichting
  - kooktoestel 2 pits op gas
  - landvasten
  - fenders
  - zwemtrap
  - tafel voor zowel in de kajuit als in de kuip
  - accu met hoofdschakelaar (werkt prima)
  - spoelbakje in de kombuis
  - lierhendel
  - kuipzeil, zo zit je lekker uit de wind
  - helmstok verlenger
  - stuurautomaat voorbereiding (stuurautomaat zelf is er niet bij)
  en wat we nu zo snel vergeten zijn.........

   

  Qua zeilen is zo'n Etap 20 een feest. Ze zijn goed getuigd en lopen mooi aan de wind. De Etap 20 'Fleur' die wij aanbieden heeft een grootzeil (dat wel weer eens schoongemaakt mag worden) een grote en een kleine fok. Zeilen, schoten, vallen en lijnen allemaal prima. Veel lijnen zijn recent vervangen. Alle lijnen zijn vanuit de kuip te bedienen, aan dek staan goede blokken en lieren. Echt een bootje om lekker mee te zeilen, je vaart er zo mee weg.

   

  De motor is een Yamaha 4PK 4 takt langstaart met een interne tank. Deze motor heeft recent groot onderhoud gehad bij de Yamaha dealer. Motor loopt uitstekend en ziet er ook nog eens hartstikke netjes uit. Schroef is netjes. Deze Yamaha buitenboordmotor is klaar voor een nieuw vaarseizoen.

   

  Dus...... zoek je een leuk zeiljacht zonder gedoe, kom dan deze Etap 20 ophalen. Voor de prijs hoef je het niet te laten. De complete set, boot + motor + trailer kost slechts € 2.950,- Daar val jij je geen buil aan, bootje is gewoon goed, beetje opfrissen en van't voorjaar varen maar.....ja of nu nog, het is nog steeds prima weer dus wat let je?! Kom kijken, ze staat bij ons in Holwerd in de droge opslag en kan daar prima bekeken worden, wel even vooraf een afspraak maken, we zijn daar niet altijd aanwezig.

   

  Deze advertente is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, aan de inhoud ervan kunnen echter geen rechten ontleend worden.

   

  For our foreign visitors; we speak English, und natürlich auch Deutsch.

   


  Klik hier voor meer informatie

 • Doorvaarthoogte normaal: 8,5 m
 • Variabele diepgang:
 • Diepgang: 48 cm

Accommodatie

 • Slaapplaatsen: Vast: 4
Deze bootgegevens zijn mogelijk via een automatisch vertaalprogramma naar uw taal vertaald. Daarbij kunnen fouten ontstaan. Vraag de verkoper om volledige bootgegevens voordat u tot aanschaf overgaat.
Etap 20

Etap 20

€ 2.950 BTW Betaald