Terug naar zoekresultaten

Noordkaper 20

€ 16.250 BTW Betaald
Noordkaper 20Noordkaper 20Noordkaper 20Noordkaper 20Noordkaper 20Noordkaper 20Noordkaper 20Noordkaper 20Noordkaper 20Noordkaper 20Noordkaper 20Noordkaper 20Noordkaper 20Noordkaper 20Noordkaper 20Noordkaper 20Noordkaper 20Noordkaper 20Noordkaper 20Noordkaper 20Noordkaper 20Noordkaper 20Noordkaper 20Noordkaper 20Noordkaper 20Noordkaper 20Noordkaper 20Noordkaper 20Noordkaper 20Noordkaper 20Noordkaper 20Noordkaper 20Noordkaper 20Noordkaper 20Noordkaper 20Noordkaper 20Noordkaper 20Noordkaper 20Noordkaper 20Noordkaper 20Noordkaper 20Noordkaper 20Noordkaper 20Noordkaper 20Noordkaper 20

Wilt u meer weten? Neem contact op met Easy Sail.

+31(0)6-21… Toon
Bouwjaar 1979
Materiaal Staal
Lengte 7.50 m
Breedte 2.4 m

Uitstekend draaiende Yanmar YSB12, 1 cilinder, inboard diesel die 12PK levert.. Fraai gelijnde Noordkaper 20. Schip is in uitmuntende staat zowel technisch als optisch. Een mooie lijn en stabiel door kimkielen (dus droogvallen).

Basisgegevens van de Noordkaper 20

 • Verkoper:Easy Sail
 • Merk:Noordkaper
 • Model:20
 • Scheepsnaam:Kaap Kot
 • Motorisatie:Uitstekend draaiende Yanmar YSB12, 1 cilinder, inboard diesel die 12PK levert.
 • Categorie:Zeiljacht
 • Bouwjaar:1979
 • Materiaal:Staal
 • Beleving: Dagje vaarplezier, Familievakantie, Geschikt voor deelbezit, Ondiepe wateren, Weekends op het water
 • Lengte:7.50 m
 • Breedte:2.40 m
 • Diepgang:85 cm
 • Variabele diepgang:Nee
 • Doorvaarthoogte:1050 cm
 • Slaapplaatsen:2vast, 2 extra
 • Land: Nederland
 • Te bekijken in verkoophaven/showroom: Ja
 • Prijs:€ 16.250 incl. BTW
 • Accountmanager: André Miedema

Documenten

Commentaar eigenaar

'We zijn destijds verliefd geworden op de Kaap Kot door haar mooie lijn, getuigd is het een plaatje. In al die jaren dat we met haar varen hebben we er goed op gepast en minstens zo goed voor gezrogd. De kuip is helemaal vernieuwd, is nog steeds in nieuwstaat, we hebben haar rondom in de epoxy laten zetten, dan is zo'n stalen schip toch minder kwetsbaar. Het onderwaterschip laten behandelen, ieder jaar 's winters in de loods. Ze is een beetje vertroeteld. Door veel andere hobbies hebben we haar de laatste 2 a 3 seizoen nauwelijks gebruikt en dat is natuurlijk zonde. Vandaar dat we met enigzins gemengde gevoelens afscheid nemen en haar aan een nieuwe eigenaar gunnen. Die nieuwe eigenaar wensen wij alvast net zoveel vaargenot toe als dat wijzelf hebben gehad met de Kaap Kot'.

Bekende gebreken

GEEN!

Alles werkt, alles in prima staat.

Algemeen

 • Opmerkingen:

  Ze zijn momenteel razend populair, de Noordkaper's, en dat is niet voor niets. Prachtig gelijnde, goed gebouwde en plezierig zeilende zeiljachten van Nederlandse makelij. Het beste uit diverse werelden verenigt in een schip, dat geldt absoluut ook voor de benjamin uit de Noordkaper familie. De kleinste, of in makelaarstermen, de meest compacte Noordkaper is de Noordkaper 20. Een compact (daar is 'ie weer) en daarmee handzaam zeiljacht met kimkielen, je kan er dus heel Easy mee droogvallen op de Waddenzee. Verwacht geen regatta boot maar een gezellig zeilend schip waar je wel door haar geringe diepgang overal mee kan komen. Deze Noordkaper 20 is perfect onderhouden, is gebouwd van staal maar staat volledig in de epoxy, dus onderhoudsarm. Verder is alles aan boord in topstaat, schip is als nieuw, werkelijk waar, geen makelaarsomschrijving voor 'best wel ok'. Nope: dit is een plaatje, een juweeltje een buitenkansje want er zijn er niet zoveel van gemaakt.

   

  De foto's in deze advertentie zijn niet allemaal geweldig, kom kijken, ze is in het echt zoveel mooier!!!!!!!


  Deze Noordkaper 20 genaamd 'Kaap Kot' is in een zeer goede staat van onderhoud. De motor is jaarlijks onderhouden, het hele schip staat van onder tot boven in de epoxy, de kuip is opnieuwe erin gezet, dus als nieuw, kajuitopbouw, ramen, houtwerk: alles in topstaat! Ze is in 1979 gebouwd naar een ontwerp van M. Bekebreede, bij Werf v.d. Weiden te Stroobosch.


  Er staat een goedlopende en dito onderhouden Yanmar YSB12 inboard diesel aan boord. Deze 1 cilinder motor levert 12 PK en is watergekoeld. De motor krijgt jaarlijks zijn onderhoud, is zuinig en verbuikt nagenoeg geen olie. Ze staat op recente motorsteunen, motoruimte ziet er sowieso goed onderhouden uit. Er staan 2 accu's aan boord, een start en een lichtaccu. Beide accu's in goede staat. Technisch geen op of aanmerkingen. Inhoud tank 40 liter.


  Dan de tuigage, ook deze is prima. Natuurlijk is ddeze Noordkaper 20 voorzien van bruine Dacron zeilen, er is een grootzeil, een fok, een kluiver en zo'n zeiltje voor boven de gaffel: een gaffel topzeil. Lijnen, vallen, schoten, blokken, stagen, lieren etc. etc. alles in goede staat. De mast, giek, gaffel en boegspriet zijn van hout en allen in topstaat.


  Dit schip is voorzien van de originele bouwtekeningen, ook zijn er foto's voorhanden van de bouw zelf.


  Verder plezierig compleet:

  - fenders
  - anker
  - landvasten
  - spoelbak met kraan
  - 2 pits kooktoesel op gas
  - navigatie verlichting
  - toilet (chemisch)
  - drinkwater RVS tank 90 liter
  - zwemtrap
  - brandblusser
  - bilgepomp
  en nog veel meer.

   

  Gewoon een leuk goed onderhouden en compleet vaarklaar schip dat uiteraard getuigd wordt afgeleverd.

   

  Ze staat in Dokkumer Nieuwe Zijlen in de loods en is daar uitdrukkelijk alleen op afspraak te bezichtigen.


  Deze advertentie is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, aan de inhoud er van kunnen echter geen rechten ontleend worden.


  For our foreign visitors; we speak English, und natürlich auch Deutsch.


  Klik hier voor meer informatie

 • Doorvaarthoogte normaal: 10,5 m
 • Diepgang: 85 cm

Accommodatie

 • Slaapplaatsen: Vast: 2 Extra: 2
Deze bootgegevens zijn mogelijk via een automatisch vertaalprogramma naar uw taal vertaald. Daarbij kunnen fouten ontstaan. Vraag de verkoper om volledige bootgegevens voordat u tot aanschaf overgaat.
Noordkaper 20

Noordkaper 20

€ 16.250 BTW Betaald