Terug naar zoekresultaten

Van Duijvendijk Sleper

€ 19.990 BTW Betaald
Van Duijvendijk SleperVan Duijvendijk SleperVan Duijvendijk SleperVan Duijvendijk SleperVan Duijvendijk SleperVan Duijvendijk SleperVan Duijvendijk SleperVan Duijvendijk SleperVan Duijvendijk SleperVan Duijvendijk SleperVan Duijvendijk SleperVan Duijvendijk SleperVan Duijvendijk SleperVan Duijvendijk SleperVan Duijvendijk SleperVan Duijvendijk SleperVan Duijvendijk SleperVan Duijvendijk SleperVan Duijvendijk SleperVan Duijvendijk SleperVan Duijvendijk SleperVan Duijvendijk SleperVan Duijvendijk SleperVan Duijvendijk SleperVan Duijvendijk SleperVan Duijvendijk SleperVan Duijvendijk SleperVan Duijvendijk SleperVan Duijvendijk SleperVan Duijvendijk SleperVan Duijvendijk SleperVan Duijvendijk SleperVan Duijvendijk SleperVan Duijvendijk SleperVan Duijvendijk SleperVan Duijvendijk SleperVan Duijvendijk SleperVan Duijvendijk SleperVan Duijvendijk SleperVan Duijvendijk SleperVan Duijvendijk SleperVan Duijvendijk SleperVan Duijvendijk SleperVan Duijvendijk SleperVan Duijvendijk SleperVan Duijvendijk SleperVan Duijvendijk SleperVan Duijvendijk SleperVan Duijvendijk SleperVan Duijvendijk SleperVan Duijvendijk SleperVan Duijvendijk SleperVan Duijvendijk SleperVan Duijvendijk SleperVan Duijvendijk SleperVan Duijvendijk SleperVan Duijvendijk SleperVan Duijvendijk SleperVan Duijvendijk Sleper

Wilt u meer weten? Neem contact op met Easy Sail.

+31(0)6-21… Toon
Bouwjaar 1910
Materiaal Staal
Lengte 11.60 m
Breedte 3.3 m

Goedlopende en dito onderhouden DAF475 diesel, 100PK, 6 cilinder. Fijne motor.. Bijzondere sleepboot, meer dan 100 jaar oud. In prima varende staat en met opvallend veel binnenruimte, een varend project dat de moeite waard is.

Basisgegevens van de Van Duijvendijk Sleper

 • Verkoper:Easy Sail
 • Merk:Van Duijvendijk
 • Model:Sleper
 • Scheepsnaam:Bon Vivant
 • Motorisatie:Goedlopende en dito onderhouden DAF475 diesel, 100PK, 6 cilinder. Fijne motor.
 • Categorie:Beroepsschip
 • Extra categorie:Ex-professionele motorboot
 • Bouwjaar:1910
 • Laatste refit:2021
 • Materiaal:Staal
 • Beleving: Dagje vaarplezier, Familievakantie, Graag zelf klussen/opknapper, Geschikt voor deelbezit, (Semi-)permanente bewoning, Weekends op het water
 • Lengte:11.60 m
 • Breedte:3.25 m
 • Diepgang:100 cm
 • Variabele diepgang:Nee
 • Doorvaarthoogte:240 cm
 • Stahoogte binnen:200 cm
 • Slaapplaatsen:2vast, 2 extra
 • Land: Nederland
 • Te bekijken in verkoophaven/showroom: Ja
 • Prijs:€ 19.990 incl. BTW
 • Accountmanager: André Miedema

Documenten

Commentaar eigenaar

Ik heb de sleepboot gekocht in 1992. Alles boven het gangboord heb ik eraf gehaald, omdat het slecht was. Het gangboord heb ik gedeeltelijk verhoogd om meer stahoogte te krijgen. De opbouw, inclusief stuurhut, is dus van na 1992. Er moet ooit een stoommachine in hebben gestaan, want er was een heel zware fundatie en in het gangboord (dat aanvankelijk breder was) zat een gat met deksel waarin kolen konden worden gestort. Toen ik de boot kocht, zat er een MWM-diesel in. Eentje met twee cilinders waar je tussendoor kon kijken (dus geen gesloten motorblok). Die moest gestart worden met lontjes en met lucht. Wel leuk, maar midden in het schip, zodat er geen ruimte was om te verblijven. Reden waarom ik er een DAF 475 in heb gezet (zo ver mogelijk naar achteren).

De keerkoppeling (Paragon) heb ik omstreeks 1995 laten reviseren bij een bedrijf in Zwartsluis en bij het terugzetten heb ik een homokineet in de schroefas gebouwd om slijtage in de schroefas-koker en in de keerkoppeling tegen te gaan. De koeling is van het type kimkoeling: een lange dikke buis langs het onderwaterschip waar het koelwater doorheen loopt, dat door het buitenwater wordt gekoeld. Het schot tussen de machinekamer en de verblijfsruimte zat er aanvankelijk niet. Dat heb ik erin gezet om het motorgeluid en de diesellucht buiten de verblijfsruimte te houden. Een deel van het stalen schot kan worden weggehaald (zit met bouten vast). Wel moet dan de betimmering met triplex en de steenwol isolatie eerst verwijderd worden.

De besturing ging aanvankelijk met kettingen die langs de zijkant van het dek liepen. Die heb ik vervangen door hydraulische besturing.

Langs de zijkant van de machinekamer bevindt zich aan beide zijden een dieseltank. Die heb ik er geplaatst toen wij nog het plan hadden om veel te varen. Daar is het echter nooit van gekomen. De boot was voor ons vooral een buitenhuis op een mooie plek (buitenkant jachthaven Lunegat). In de tanks heeft daarom nooit diesel gezeten. Ze zijn onderling verbonden.

Over het onderwaterschip: het grootste deel heb ik in de loop van de tijd gedubbeld. Bij de laatste keuring (2021) bleek de huid op één bepaalde plek 2,7 mm te zijn. Dat vond de keurmeester geen probleem, maar ik zou ook daar alsnog een dubbeling op willen aanbrengen om nergens minder dan 3 mm te zijn. Over de Daf: bij de dynamo hoort een spanningsregelaar te zitten. Die zat niet bij de motor toen ik die kocht en wij hadden die ook niet nodig, omdat we maar weinig voeren en over walstroom konden beschikken. Op de plek van het toilet zitten twee doorvoeren voor een onderwatertoilet. Daar heb ik aan de buitenkant plaatjes tegenaan gelast omdat we vreesden dat die zouden gaan lekken als het hard zou gaan vriezen. Door de twee plaatjes te verwijderen is er dus aansluiting voor een onderwatertoilet. Met het vriezen valt het tegenwoordig wel mee.

De sleepboot staat in het kadaster ingeschreven onder nummer 6304 B Rott 1940 op mijn naam. Bij mijn weten is de boot in 1910 gebouwd (geklonken) in Lekkerkerk, maar is zij in 1940 opnieuw of pas voor het eerst ingeschreven in het kadaster. Op het achterdek (vlak voor de kap over de hydraulische besturing) staat 630BROTT1940 (zonder 4) ingeslagen. Waarom die 4 niet is ingeslagen (of waarom die wél in het kadaster wordt vermeld), weet ik niet.

Bekende gebreken

Spanningsregelaar dynamo ontbreekt, de huidige eigenaar heeft haar aan de walstroom liggen, dan ondervind je er geen hinder van. Beter is om er wel een spannigsregelaar op te zetten zodat je ook off grid stroom houdt.

Algemeen

 • Opmerkingen:

  Een stuk historie van heb ik jou daar, dat is deze antieke sleepboot. Ze is zo rond 1910 gebouwd als stoomsleper in Lekkerkerk, vermoedelijk bij Van Duijvendijk. Met andere woorden al meer dan 110 jaar oud…… en dan er nog zo patent bijliggen….. De stoomketel is al jaren terug verkocht aan Sinterklaas, hij is nog de enige die ieder jaar met een stoomboot rondvaart. In deze stoere sleper staat inmiddels een krachtige 100PK DAF 475 6 cilinder diesel, dat past prima bij het Oerhollandse karakter van dit schip. Van oudsher geklonken maar door de eeuw heen uiteraard op vele plaatsen inmiddels keurig gelast. Opvallend bij deze sleper is de ruime kajuit, die heeft sowieso stahoogte voor basketballers. Het is een plezierige, lichte open ruimte met in de punt een ruim bed, verder een basic kombuis, gezellige dinette, toilet en uiteraard opbergruimte. Het stuurhuis geeft een prachtig authentiek beeld op het water. Wat we zoeken is een eigenaar die verder gaat waar de huidige eigenaar (vanwege zijn leeftijd) mee stopt, het verder verfijnen en in de vaart houden van dit stukje historie. We kunnen er uren en uren over praten en schrijven, het is beter gewoon aan boord te stappen, je bent welkom, mits je wel enig verstand hebt van boten. Dit is geen beginnersbootje, die hebben we ook maar de ‘Bonvivant’ zoekt een echte levensgenieter met 2 rechter handen. Kom kijken, ze ligt in Dokkumer Nieuwe Zijlen aan de steiger.

   

  Er zijn recent (juni 2022) diverse schilderwerkzaamheden aan boord uitgevoerd!

  Een zeer fraai gelijnd schip dat direct vaarklaar is!


  De eigenaar heeft in zijn commentaar het meeste over dit schip al aangegeven (zie die passage in deze advertentie). Belangrijk te melden is dat het schip in behoorlijk nette staat is en gewoon vaarklaar is zonder gedoe. De boot heeft een plezierige binnenruimte die functioneel is ingetimmerd, een chiquere betimmering met hout van een hoogwaardigere kwaliteit zal het schip qua interieur zeker een upgrade geven, het is maar waar je jouw 'lat' neerlegd (letterlijk en figuurlijk in deze).


  Technisch gezien: De DAF 475 6 cilinder, watergekoeld middels kimkoeling, levert 100PK is een prima krachtbron. Een echte no nonsens motor waarvoor onderdelen en revisie exemplaren ruim voorradig zijn. Er staan 2 150 liter dieseltanks aan boord. Bouwjaar motor omstreeks 1960. De Paragon keerkoppeling is in 1995 gereviseerd en teruggeplaatst voorzien van een homokineet. Er staat 1 accu aan boord 120ah. Acculader: Victron. Ook is er een zonnepaneel aanwezig, dit dient nog aangesloten te worden.


  Prachtschip om aan de diverse sleepboot evenementen in Nederland deel te nemen.


  Verwacht geen nieuwe!


  Schip is voor iemand met een visie en twee rechterhanden. Heb je geen technische ervaring en inzicht: begin er niet aan.

   

  Dit schip ligt in Dokkumer Nieuwe Zijlen aan de steiger en is uitsluitend op afspraak te bezichtigen.


  Deze advertentie is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, aan de inhoud er van kunnen geen rechten ontleend worden.

   

  For our foreign visitors; we speak English, und natürlich auch Deutsch.


  Klik hier voor meer informatie

 • Doorvaarthoogte normaal: 2,4 m
 • Diepgang: 100 cm

Accommodatie

 • Stahoogte: 200 cm
 • Slaapplaatsen: Vast: 2 Extra: 2
Deze bootgegevens zijn mogelijk via een automatisch vertaalprogramma naar uw taal vertaald. Daarbij kunnen fouten ontstaan. Vraag de verkoper om volledige bootgegevens voordat u tot aanschaf overgaat.
Van Duijvendijk Sleper

Van Duijvendijk Sleper

€ 19.990 BTW Betaald