Terug naar zoekresultaten

Ovni 28 Sonate

€ 48.500 BTW Betaald
Ovni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 SonateOvni 28 Sonate

Wilt u meer weten? Neem contact op met Easy Sail.

+31(0)6-21… Toon
Bouwjaar 1986
Materiaal Aluminium
Lengte 9.30 m
Breedte 3.0 m

Supergoed in 2019 gereviseerde (nota aanwezig) Yanmar 2MG20 2 cilinder diesel met 18PK.. VERKOCHT! Prachtige Ovni 28 Sonate met opvallend veel binnenruimte. Schip is zeer goed onderhouden en direct vaarklaar, de alleskunner van aluminium.

Basisgegevens van de Ovni 28 Sonate

 • Verkoper:Easy Sail
 • Merk:Ovni
 • Model:28 Sonate
 • Scheepsnaam:Zwaluw
 • Motorisatie:Supergoed in 2019 gereviseerde (nota aanwezig) Yanmar 2MG20 2 cilinder diesel met 18PK.
 • Categorie:Zeiljacht
 • Bouwjaar:1986
 • Laatste refit:2020
 • Materiaal:Aluminium
 • Beleving: Dagje vaarplezier, Familievakantie, Geschikt voor deelbezit, Onderhoudsvrij, Ondiepe wateren, (Semi-)permanente bewoning, Trailerbaar, Verre reizen, zeegaand, Wedstrijdzeilen, Weekends op het water
 • Lengte:9.30 m
 • Breedte:3 m
 • Diepgang:50 cm
 • Variabele diepgang:Ja
 • Stahoogte binnen:185 cm
 • Slaapplaatsen:6vast
 • Land: Nederland
 • Te bekijken in verkoophaven/showroom: Ja
 • Prijs:€ 48.500 incl. BTW
 • Accountmanager: André Miedema

Documenten

Commentaar eigenaar

'We zijn sins 2017 eigenaar van deze fijne Ovni 28 en zijn de 4de eigenaar. Onze voorganger, een medicus, heeft de wereld aan verbeteringen toegepast op het schip. We doen haar weg omdat we haar eigenlijk te weinig gebruiken, we hebben naast deze Ovni 28 een Botter die nogal wat aandacht vraagt. Dat de boot verkocht wordt heeft niets met de boot te maken, puur met tijdgebrek en..... we vinden haar stiekem iets te mooi, wanneer we ermee varen dan zijn we altijd bang haar te beschadigen, zo netjes is ze..... een beetje een vreemde tweede reden maar wanneer je aan boord stapt snap je wel wat we bedoelen. Veel mooie vaartochten toegewenst alvast voor de nieuwe eigenaar'.

Bekende gebreken

Gebreken zijn er niet, al schijnt het heklicht af en toe niet te willen branden, hier wordt nog naar gekeken (zit een reserve heklicht bij).

Er is een ding aan boord dat iets minder fraai is: het antislip Treadmaster aan dek, dit is iets verweerd, niet heel dramatisch maar wel zo fair om te vermelden.

Algemeen

 • Opmerkingen:

  SCHIP is VERKOCHT!

   

  Dit is ‘em hoor…… het ultieme zeiljacht voor zo’n beetje alle vaarwateren. Van Waddenzee tot Noordzee, van de Rijn tot het IJsselmeer en van het Heegermeer tot de Atlantische Oceaan….. en alles dat er tussenin ligt aan te bevaren wateren: de Ovni 28 Sonate. Een prachtig jacht, meer dan goed onderhouden, motor is recent compleet gereviseerd (die gaat Easy weer 30 jaar mee) en nog veel meer. Dit is een aluminium zeiljacht: geen roest, geen rottend hout, geen osmose. Heerlijk. Van binnen erg fraai, betimmert met echt hout, dus niet van dat spaanplaat met een fineerlaagje van de Gamma of Praxis, echt hout. De ophaalbare kiel zorgt ervoor dat je perfect kunt droogvallen en in de ondiepste wateren gewoon kunt varen, Easier kunnen we het niet maken….. we zouden haar eigenlijk zelf wel willen kopen….. maar dat mag niet van de achterban, dus wees er snel bij voordat ze zich bedenkt….. Dit zeiljacht ligt in Dokkumer Nieuwe Zijlen, Jachthaven Lunegat, op je te wachten en is uitsluitend op afspraak te bezichtigen.


  Variabele diepgang, van 0,50 centimeter (deze Ovni 28 Sonate kan in een kinderbadje drijven......) naar 1,95 voor het grotere water.


  Alle documentatie en rekeningen zitten bij dit schip (volledige gedocumenteerd).


  Over de kwaliteit van onderhoud, de huidige eigenaren hebben het schip overgenomen van een medicus die haar 9 jaar in bezit heeft gehad, hij heeft voor € 60.000,- in het schip geïnvesteerd, nota's aanwezig, om haar in absolute nieuwstaat te krijgen klaar voor een grote reis naar de andere kant van de oceaan..... die grote reis kwam er niet en hij verkocht haar aan de huidige eigenaren die in 2019 besloten de motor compleet te reviseren, kosten € 6.000,- ook hier is een nota van aanwezig. Kortom, dit schip bevindt zich in een absoluut goede staat technisch zowel op optisch. Alles is gedaan. Die medicus heeft haar bijvoorbeeld laten stralen en professioneel opnieuw laten schilderen. De huidige eigenaren hebben ook nog eens het hele ionen systeem (om te voorkomen dat het aluminium 'statisch' wordt en daardoor aangetast) vernieuwd zodat het schip, de apparatuur en de verf allemaal 100% blijven. Prachtig geregeld. aan boord allemaal.


  Het is schip is plezierig comfortabel:
  - goede kussens
  - ruime kooien
  - kombuis met spoelbak en kraan
  - drinkwatertank inhoud 160 liter
  - kooktoestel met oven (lekker verse broodjes afbakken)
  - toilet in gescheiden ruimte met extra wastafel met kraan
  - binnenverlichting
  - Webasto hetelucht verwarming op diesel
  - radio/cd speler met speakers
  - zwemtrap
  en nog veel meer, gewoon behoorlijk compleet (het enige dat 'mist' is een koelkast/koelbox (12volt aansluiting is er wel).

  De uitrusting is zoals je mag verwachten op een dergelijk zeiljacht:
  - fenders met lijn
  - landvasten
  - anker met lijn/ketting
  - dieptemeter
  - log
  - kompas
  - navigatieverlichting
  - marifoon
  - stuurautomaat
  - bilgepomp 2 x (1 hand en 1 elektrisch)
  - brandblusser
  - acculader
  - walstroom
  - maststrijkinstallatie
  en nog veel meer.

  Klaar voor een grote reis, alleen nog even je GPS uitzoeken/aanschaffen.


  De motor is van het bouwjaar 2004 en recent in 2019 gereviseerd, het is een Yanmar 2MG20 2 cilinder diesel die 18PK levert. Nota van de revisie is uiteraard ter inzage. Er staan 2 recente onderhoudsvrije accu's aan boord. De inhoud van de RVS dieseltank is 30 liter. De motor drijft een vaste vetgesmeerde schroefas aan. Deze motor heeft sinds de revisie niet veel gedraaid en is in een absolute topstaat. Geweldige zorgeloze krachtbron.


  Dan de zeilen, het is tenslotte een zeiljacht. Ook hier weer louter goed nieuws, alles in goede staat, netjes op orde en direct vaarklaar. De zeilgarderobe bestaat uit een grootzeil, 2 x een genua waaronder eentje uit 2011 (als nieuw) en een stagfok. De zeilen zijn vermoedelijk van begin 2000 en zien er prima uit, niet uitgezeild. Ook is er een Spinakerboom aanwezig. Alle schoten, vallen, lieren, blokken, lijnen etc in goede staat, geen adviespunten. De sprayhood en huik zijn in goede staat, fraai gesneden. Dit schip zeilt geweldig. Met weinig wind toch vrij snel en met zwaardere wind blijft ze goed stabiel en koersvast. Deze Ovni 28 Sonate is met het juiste tuig ook goed als regatteschip in te zetten. Natuurlijk lopen alle lijnen etc. vanaf het dek naar de kuip en staat er een rol/reefsysteem aan dek.


  Nog wat te melden? Jazeker, dit schip oogt fris zowel van binnen en buiten, is in een prachtstaat en direct vaarklaar. Geen adviespunten. Wat we daarnaast nog even willen melden is dat de huidige eigenaren er een zeer goed en makkelijk werkende maststrijkinstallatie op laten zetten, ze moeten zo af en toe onder een vaste lage brug door. Hoe dit systeem werkt wordt uiteraard uitvoerig bij de proefvaart gedemonstreerd.


  Kom kijken, ze ligt in Dokkumer Nieuwe Zijlen op je te wachten, bezichtiging uitsluitend op afspraak.


  For our foreign visitors; we speak English, und natürlich auch Deutsch.


  Deze advertentie is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, aan de inhoud ervan kunnen echter geen rechten ontleend worden.

   


  Klik hier voor meer informatie

 • Variabele diepgang:
 • Diepgang: 50 cm

Accommodatie

 • Stahoogte: 185 cm
 • Slaapplaatsen: Vast: 6
Deze bootgegevens zijn mogelijk via een automatisch vertaalprogramma naar uw taal vertaald. Daarbij kunnen fouten ontstaan. Vraag de verkoper om volledige bootgegevens voordat u tot aanschaf overgaat.
Ovni 28 Sonate

Ovni 28 Sonate

€ 48.500 BTW Betaald