Terug naar zoekresultaten

Friendship 28

€ 8.950 BTW Betaald
Friendship 28Friendship 28Friendship 28Friendship 28Friendship 28Friendship 28Friendship 28Friendship 28Friendship 28Friendship 28Friendship 28Friendship 28Friendship 28Friendship 28Friendship 28Friendship 28Friendship 28Friendship 28Friendship 28Friendship 28Friendship 28Friendship 28Friendship 28Friendship 28Friendship 28Friendship 28Friendship 28Friendship 28Friendship 28Friendship 28Friendship 28Friendship 28Friendship 28Friendship 28Friendship 28Friendship 28Friendship 28Friendship 28Friendship 28Friendship 28Friendship 28Friendship 28Friendship 28Friendship 28Friendship 28Friendship 28Friendship 28

Wilt u meer weten? Neem contact op met Easy Sail.

+31(0)6-21… Toon
Bouwjaar 1984
Materiaal Polyester
Lengte 8.70 m
Breedte 2.9 m

Oerdegelijke en quasi onverwoestbare Bukh DV20 diesel, 2 cilinder met 20PK, starten/lopen!. Goed onderhouden Friendship 28. Lekker ruim, compleet zeiljacht met goede zeilen en dito motor. Schip is netjes van binnen en buiten. Inruilprijs!

Basisgegevens van de Friendship 28

 • Verkoper:Easy Sail
 • Merk:Friendship
 • Model:28
 • Scheepsnaam:Allwayves
 • Motorisatie:Oerdegelijke en quasi onverwoestbare Bukh DV20 diesel, 2 cilinder met 20PK, starten/lopen!
 • Categorie:Zeiljacht
 • Bouwjaar:1984
 • Laatste refit:2019
 • Materiaal:Polyester
 • Beleving: Dagje vaarplezier, Familievakantie, Geschikt voor deelbezit, Onderhoudsvrij, Verre reizen, zeegaand, Wedstrijdzeilen, Weekends op het water
 • Lengte:8.70 m
 • Breedte:2.85 m
 • Diepgang:160 cm
 • Variabele diepgang:Nee
 • Doorvaarthoogte:1250 cm
 • Stahoogte binnen:185 cm
 • Slaapplaatsen:6vast
 • Land: Nederland
 • Te bekijken in verkoophaven/showroom: Nee , Hoorn
 • Prijs:€ 8.950 incl. BTW
 • Accountmanager: André Miedema

Documenten

Commentaar eigenaar

'De Allwayves is een heerlijke boot waar mijn vrouw en ik altijd met heel veel plezier op gevaren hebben, wij hebben haar ingeruild bij Easy Sail op een groter zeiljacht omdat we een grote zeereis aan het plannen zijn. De boot is echt goed, alles werkt en de zeilen zijn prachtig. Wij wensen de nieuwe eigenaren alvast heel veel vaarplezier toe'.

Bekende gebreken

Geen gebreken, schip is ingeruild en door ons goed nagekeken. Wel lijkt het of er bij een van de ramen wat lekkage zit, hier wordt nog naar gekeken.

Algemeen

 • Opmerkingen:

  Dit is een leuke, een Friendship 28. Van dit type zeiljacht zijn er meer dan 1.500 gebouwd. Heel exclusief is ze niet maar wel een waanzinnig goed beproefd concept. De Friendship 28 is een plezierig zeilend en dito gebouwd Nederlands schip, ontworpen door Dick Koopmans sr. (dat zit dus wel snor). Ze kenmerken zich door een oceaan aan binnenruimte, stahoogte voor iedereen die niet aan Basketbal doet en een ruime kuip. Ja, echt gewoon een lekker zeiljacht. De Friendship 28 die wij voor jou aan de steiger hebben liggen is in prima staat, er zitten recente (3 jaar oud) zeilen bij, recente verwarming aan boord en nog wat extra gadgets. Een eerlijke en goed onderhouden boot. De opbouw, kuip en dek zijn geschilderd en de boot oogt dan ook lekker fris. Van binnen hetzelfde verhaal, recent flink aangepakt en voorzien van nette kussens. Voor het geld hoef je deze boot niet te laten liggen, een echt KOOPJE is het wanneer we kijken naar de uitrusting en staat van de boot. Direct varen, geen kluswerk, das ook wel eens lekker toch?!


  Het gaat hier om een technisch goede en optisch nette boot, zowel van binnen als van buiten.  Natuurlijk is dit schip plezierig compleet:

  - recente goedwerkende verwarming

  - kombuis met spoelbak en kraan

  - kooktoestel

  - toilet in gescheiden ruimte met ook een wastafel met kraan

  - nette kussens

  - binnenvelrichting

  - radio/cd speler met speakers

  - koelbox (in het aanrecht ingebouwd)

  en nog veel meer plezierige zaken.  De uitrusting is uiteraard ook dat wat het moet zijn:

  - zwemtrap

  - anker met lijn

  - fenders en landvasten

  - navigatieverlichting

  - kompas

  - Navman marifoon

  - hand GPS (de vaste GPS op de foto is er niet bij)

  - dieptemeter/log van Autohelm

  - Autohelm stuurautomaat

  - Windmeter NASA Clipper

  - walstroom

  - acculader en omvormer

  en ook hier weer nog veel meer handigheid aan boord.

   

  De motor is een Bukh DV20 diesel. Deze 2 cilinder motor levert 20PK, is prima onderhouden en start direct. Loopt prima! De aandrijving geschiedt middels een vaste vetgesmeerde schroefas met daaraan gemonteerd een klapschroef. Er staan 2 accu's aan boord, beide prima. Inhoud dieseltank 40 liter.


  Dan de zeilen, het is tenslotte een Koopmans zeiljacht, deze Friendship 28 is daarom ook goed uitgerust, adel verplicht nietwaar. Er zit een recente set zeilen op, grootzeil en rolgenua zijn in prachtige staat. Uiteraard beschikt dit schip over een rol/reefsysteem vn Furlex. Verder zit er een fraaie Bolle Jan bij met boom. Vallen, schoten, lijnen en blokken zjn allemaal in goede staat. Aan dek staan 4 gewone en 1 selftailing lier. Alle lijnen lopen naar de kuip dus heel Easy solo te zeilen. Qua zeilen is dit sowieso een plezierige boot. De Friendship 28 zeilt het mooist met een windkrachtje 4 a 5, dan haalt ze makkelijk 6 knopen. Je kunt er mooi scherp mee zeilen. Echt een goed ontworpen schip.

   

  Goed, we hebben een plezierig geprijsd compleet zeiljacht, in behoorlijk nette staat. Technisch goed, met mooie zeilen en behoorlijk veel comfort aan boord. Dit zeiljacht is een echte allemansvriend, ze zeilt makkelijk maar is ook voor de ervaren zeiler snel genoeg om er wedstrijd mee te zeilen. Het vaargebied is groot, van de Nederlandse binnenwateren tot de Noordzee, Oostzee en ook nog wel verder. De boot kan het.

   

  Kom kijken, ze staat op dit moment in Hoorn op de kant en is rondom goed te bekijken. Bezichtiging uitsluitend op afspraak.

   

  For our foreign visitors; we speak English, und natürlich auch Deutsch.

   

  Deze advertentie is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, aan de inhoud ervan kunnen echter geen rechten ontleend worden.

   

   


  Klik hier voor meer informatie

 • Doorvaarthoogte normaal: 12,5 m
 • Diepgang: 160 cm

Accommodatie

 • Stahoogte: 185 cm
 • Slaapplaatsen: Vast: 6
Deze bootgegevens zijn mogelijk via een automatisch vertaalprogramma naar uw taal vertaald. Daarbij kunnen fouten ontstaan. Vraag de verkoper om volledige bootgegevens voordat u tot aanschaf overgaat.

Stuur de advertentie van de Friendship 28 door naar een vriend

Versturen
Friendship 28

Friendship 28

€ 8.950 BTW Betaald