Terug naar zoekresultaten

Mulder & Rijke Oranjebloesem

€ 9.750 BTW Betaald
Mulder & Rijke OranjebloesemMulder & Rijke OranjebloesemMulder & Rijke OranjebloesemMulder & Rijke OranjebloesemMulder & Rijke OranjebloesemMulder & Rijke OranjebloesemMulder & Rijke OranjebloesemMulder & Rijke OranjebloesemMulder & Rijke OranjebloesemMulder & Rijke OranjebloesemMulder & Rijke OranjebloesemMulder & Rijke OranjebloesemMulder & Rijke OranjebloesemMulder & Rijke OranjebloesemMulder & Rijke OranjebloesemMulder & Rijke OranjebloesemMulder & Rijke OranjebloesemMulder & Rijke OranjebloesemMulder & Rijke OranjebloesemMulder & Rijke OranjebloesemMulder & Rijke OranjebloesemMulder & Rijke OranjebloesemMulder & Rijke OranjebloesemMulder & Rijke OranjebloesemMulder & Rijke OranjebloesemMulder & Rijke OranjebloesemMulder & Rijke OranjebloesemMulder & Rijke OranjebloesemMulder & Rijke OranjebloesemMulder & Rijke OranjebloesemMulder & Rijke OranjebloesemMulder & Rijke OranjebloesemMulder & Rijke OranjebloesemMulder & Rijke OranjebloesemMulder & Rijke OranjebloesemMulder & Rijke OranjebloesemMulder & Rijke OranjebloesemMulder & Rijke OranjebloesemMulder & Rijke Oranjebloesem

Wilt u meer weten? Neem contact op met Easy Sail.

+31(0)6-21… Toon
Bouwjaar 1969
Materiaal Polyester
Lengte 9 m
Breedte 2.6 m

Recent, 2010, Westerbeke 30B3 diesel, 3 cilinder met 27PK en slechts 255 draaiuren, als NIEUW!. Voor wie van een mooie klassieke lijn houdt, een Mulder & Rijke Oranjebloesem. Absoluut een mooi jacht, lekker klassiek en in nette staat.

Basisgegevens van de Mulder & Rijke Oranjebloesem

 • Verkoper:Easy Sail
 • Merk:Mulder & Rijke
 • Model:Oranjebloesem
 • Scheepsnaam:Scarlett
 • Motorisatie:Recent, 2010, Westerbeke 30B3 diesel, 3 cilinder met 27PK en slechts 255 draaiuren, als NIEUW!
 • Categorie:Zeiljacht
 • Extra categorie:Klassiek scherp jacht
 • Bouwjaar:1969
 • Laatste refit:2020
 • Materiaal:Polyester
 • Beleving: Dagje vaarplezier, Familievakantie, Geschikt voor deelbezit, Onderhoudsvrij, Ondiepe wateren, Verre reizen, zeegaand, Wedstrijdzeilen, Weekends op het water
 • Lengte:9 m
 • Breedte:2.60 m
 • Diepgang:140 cm
 • Variabele diepgang:Nee
 • Doorvaarthoogte:1290 cm
 • Stahoogte binnen:170 cm
 • Slaapplaatsen:4vast
 • Land: Nederland
 • Te bekijken in verkoophaven/showroom: Nee , Lauwersoog
 • Prijs:€ 9.750 incl. BTW
 • Accountmanager: André Miedema

Documenten

Commentaar eigenaar

'Helaas, onze pubers willen niet meer mee en mijn tijd is wat beperkt. Het is zonde deze dame niet te gebruiken, daarom mag ze weg'.

Bekende gebreken

Dit schip verkeert in een behoorlijk nette staat, er zijn wat zaken die aandacht verdienen:

- de rode kleur is wat flets, die zou eigenlijk of serieus gepoetst moeten worden of opnieuw geverfd

- onderwaterschip heeft een osmose behandeling gehad (is osmose vrij) maar niet 100% strak, zitten wat strepen op van het schuren

- interieur is hier en daar wat aan een opfrisbeurt toe

Algemeen

 • Opmerkingen:

  Een onverwoestbare (OK, een atoomoorlog zal ze niet overleven, golven van 475 meter hoog hoogst waarschijnlijk ook niet, een stoomlocomotief die met een hoogwerker bovenop de boot gegooid wordt zal zeker schade toebrengen en een aanval door aliens zal ze evenmin zonder kleerscheuren doorstaan…..), een bijna onverwoestbare Oranjebloesem dus, gebouwd bij de kwaliteitswerf Mulder & Rijke (die van o.a. heel veel reddingsboten). Dit polyester zeiljacht heeft een schitterende lijn, prima zeileigenschappen en een ruim, gezellig interieur. Ze is in goede staat en direct vaarklaar. Wist jij dat een van deze schepen eind jaren zestig rond de wereld is gevaren? Een meer dan zeewaardig schip dat goed is uitgerust en een inboard Mitsubishi diesel, gemariniseerd door Westerbeke, heeft met slechts 255 draaiuren, nagenoeg nieuw dus. Iets voor jou?

   

  Mooi hè, die klassieke lijn. Echt een eyecatcher die met boegspriet erbij ongeveer een meter of 10 lang is. De opbouw met het quasi bakdek voorop, de ruime kuip, het gezellige interieur. Alles maakt van dit schip een tijdloos prachtjacht. Er is ooit iemand met een Oranjebloesem om de wereld heen gezeild, dat kan prima met een dergelijk schip. Wel goed op je instrumenten letten dat deed die schipper destijds niet en hij is, ik meen, in Australië op een rif gevaren, het schip heeft dat niet overleefd...... nog iets waar je dus mee moet uitkijken naast bijcoorbeeld die atoomoorlog of stoomlocomotief. 


  Dan de uitrusting, deze Oranjebloesem (blijft een maffe naam) is behoorlijk compleet:

  - fenders en landvasten

  - anker met ketting over de aanwezige ankerlier (handmatig)

  - losse zwemtrap

  - navigatieverlichting

  - kompas Sestrel Moore met verlichting

  - Navman VHF 7100 marifoon

  - Furuno GPS navigator GP31 (een oudje)

  - Stuurautomaat Simrad TP20

  - elektrische en handmatige bilgepomp

  - cardanisch kooktoestel op alocohol

  - spoelbak met kraan, een bronzen pomp - echt prachtig!

  - koelkist op 12v. (onder de banken)

  - binnenverlichting op LED

  - toilet in gescheiden ruimte

  - mastervolt acculader

  - walstroom aansluiting

  - 12 volt aansluiting in de kajuit

  en nog veel meer!

   

  De zeilen zijn prima, er zit een grootzeil bij, een genua en een kluiver. Voor de genua is een rol/reefinstallatie aanwezig op de boegspriet. Er is een maststrijk installatie aan boord. Alle lijnen/vallen/schoten/blokken/lieren in prima staat (al kunnen sommige lijnen inmiddels wel weer een wasbeur gebruiken). Er is een huik voor over de giek en tevens een wat oudere spinnakerboom aanwezig. Dit schip zeilt verder prima en is goed solo te zeilen. Voor de sportieve zeilers zal de zeiluitrusting wat uitgebreid kunnen worden, voor toerzeilers kun je er in deze configuratie direct mee weg.


  Technisch is het schip in goede staat. De motor, aandrijving, elektra, alles in orde.


  Gewoon een hele leuke eerlijke boot die met gemak nog eens 50 jaar meekan.


  Ze ligt in Lauwersoog op je te wachten en is uitsluitend op afspraak te bezichtigen.


  For our foreign visitors; we speak English und natürlich auch Deutsch.


  Deze advertentie is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, aan de inhoud ervan kunnen echter geen rechten ontleend worden.

   

   


  Klik hier voor meer informatie

 • Doorvaarthoogte normaal: 12,9 m
 • Diepgang: 140 cm

Accommodatie

 • Stahoogte: 170 cm
 • Slaapplaatsen: Vast: 4
Deze bootgegevens zijn mogelijk via een automatisch vertaalprogramma naar uw taal vertaald. Daarbij kunnen fouten ontstaan. Vraag de verkoper om volledige bootgegevens voordat u tot aanschaf overgaat.

Stuur de advertentie van de Mulder & Rijke Oranjebloesem door naar een vriend

Versturen
Mulder & Rijke Oranjebloesem

Mulder & Rijke Oranjebloesem

€ 9.750 BTW Betaald