Terug naar zoekresultaten

Westerly Discus

€ 25.850 BTW Betaald (€ 29.850)
Westerly DiscusWesterly DiscusWesterly DiscusWesterly DiscusWesterly DiscusWesterly DiscusWesterly DiscusWesterly DiscusWesterly DiscusWesterly DiscusWesterly DiscusWesterly DiscusWesterly DiscusWesterly DiscusWesterly DiscusWesterly DiscusWesterly DiscusWesterly DiscusWesterly DiscusWesterly DiscusWesterly DiscusWesterly DiscusWesterly DiscusWesterly DiscusWesterly DiscusWesterly DiscusWesterly DiscusWesterly DiscusWesterly DiscusWesterly DiscusWesterly DiscusWesterly DiscusWesterly DiscusWesterly DiscusWesterly DiscusWesterly DiscusWesterly DiscusWesterly DiscusWesterly DiscusWesterly DiscusWesterly DiscusWesterly DiscusWesterly DiscusWesterly DiscusWesterly DiscusWesterly DiscusWesterly DiscusWesterly DiscusWesterly DiscusWesterly DiscusWesterly DiscusWesterly Discus

Wilt u meer weten? Neem contact op met Easy Sail.

+31(0)6-21… Toon
Bouwjaar 1980
Materiaal Polyester
Lengte 10.14 m
Breedte 3.4 m

Mercedes OM636 diesel die 42PK levert en 4 cilinders heeft. Een betrouwbare sterke nononsense motor.. De Westerly Discus is een zeer ruim, goed zeilend kimkiel zeiljacht, droogvallen kan. Maar je kunt er ook heel easy echt GROOT water mee op.

Basisgegevens van de Westerly Discus

 • Verkoper:Easy Sail
 • Merk:Westerly
 • Model:Discus
 • Scheepsnaam:Veronique
 • Motorisatie:Mercedes OM636 diesel die 42PK levert en 4 cilinders heeft. Een betrouwbare sterke nononsense motor.
 • Categorie:Zeiljacht
 • Bouwjaar:1980
 • Laatste refit:2017
 • Materiaal:Polyester
 • Beleving: Dagje vaarplezier, Familievakantie, Geschikt voor deelbezit, Grote groepen aan boord, Onderhoudsvrij, Ondiepe wateren, (Semi-)permanente bewoning, Verre reizen, zeegaand, Weekends op het water
 • Lengte:10.14 m
 • Breedte:3.40 m
 • Diepgang:132 cm
 • Variabele diepgang:Nee
 • Doorvaarthoogte:1500 cm
 • Stahoogte binnen:210 cm
 • Slaapplaatsen:7vast
 • Land: Nederland
 • Te bekijken in verkoophaven/showroom: Nee , Lauwersoog
 • Prijs:€ 25.850 incl. BTW
 • Accountmanager: André Miedema

Documenten

Commentaar eigenaar

Veronique is een heel fijn schip, we hebben veel mooie tochten met haar gemaakt en ze heeft ons nooit in de steek gelaten. Omdat ikzelf de komende tijd meer solo ga varen zoek ik een iets compacter schip. Je kunt Veronique overigens prima solo zeilen maar voor 1 persoon is het wel een beetje een groot schip, 7 kooien voor 1 man. Tikkeltje overdreven. Dus vandaar dat ze weg mag, inruil kan en al helemaal wanneer het een wat kleinere kimkieler is, graag.

Bekende gebreken

Deze Westerly Discus heeft wel een paar aandachtspunten:

- navigatieverlichting: toplicht brandt niet (lampje vervangen en/of stekker nazien)

- grootzeil mist de 2 ondersta zeillaten en verdient wat aandacht

- boordaccu (service accu) is aan vervanging toe

- vetkoord schroefas dient vervangen te worden inmiddels, lekt overigens niet maar is al wel wat ouder (nieuw vetkoord aanwezig)

Algemeen

 • Opmerkingen:

  Sommige boten maken het ‘vak’ van jachtmakelaar wel heel eenvoudig. Wat te denken van deze Westerly Discus C57? Die verkoopt zichzelf hoor. Wat een mooi schip. Een oerdegelijk kwaliteitsschip uit Groot Brittannië. Lekker ruim, je kunt er in een kleine samenstelling zelfs permanent op wonen, goed gebouwd, met een mooie lijn en…… kimkielen, je kunt dus door de beperkte diepgang bijna overal varen en ook nog eens droogvallen op het Wad, aan de Engelse of Franse kust en zelfs op de Schelde. Ook GROTER water is voor deze Westerly Discus geen probleem. Dit schip heeft een ruime kuip met een vast wind/spatscherm, erg fraai. De kuip is ook alweer zo'n plek met meer dan voldoende ruimte, het stuurwiel staat zo dat je er vrij makkelijk onder zeil ook omheen kunt lopen, stukje veiligheid op open water.

   

  De onverwoestbare Mercedes 4 cilinder inboard diesel draait over 100 jaar nog en is goed onderhouden, een zorgeloze krachtbron en je mag, wanneer je dat leuk zou vinden, zo’n Mercedes Ster voorop de boeg van je schip mogen zetten….. je hebt tenslotte een Merc. Hoe cool is dat? Anyway: van binnen ruim, compleet uitgerust incl. goedwerkende verwarming, een complete natte cel, grote kombuis en een wereldzee aan opbergruimte. Er zijn 7 slaapplaatsen aan boord verdeeld over 3 kajuiten, qua privacy is het ook nog eens prima geregeld. De basis is gewoon goed, een prima romp, dito motor, goed staand want, kortom een prachtig schip om helemaal naar je eigen zin te maken. Ze is netjes onderhouden, in 2017 is de complete Kurth keerkoppeling gereviseerd en is er een nieuwe zeer goede kachel geplaatst, die houdt dit schip ook tijdens de koude winterdagen comfortabel op temeratuur.

   

  Deze Westerly Discus wordt compleet vaarklaar opgeleverd:

  - fenders met landvasten

  - zwemtrap

  - anker met lijn/ketting en lier

  - windschermen voor rond de kuip met scheepsnaam 'Veronique' erop

  - stuurwiel besturing

  - nieuwe verwarming

  - koelkist in de kombuis

  - volwaardig kooktoestel op gas incl. oven (tikkeltje retro)

  - spoelbak met kraan (waterdruk systeem middels hydrofoor)

  - binnenverlichting

  - complete natte cel met toilet en douche

  - inhoud drinkwatertank 400 liter

  - winterkleed en wintertent

  etc. etc. etc. en etc.......

   

  De motorisering is prima geregeld. De geplaatste Mercedes OM636 4 cilinder diesel loopt prima en is onverwoestbaar, levert 42 PK.Bouwjaar motor 1980 (net zo oud als het schip dus). Deze motoren staan bekend om hun eenvoud en betrouwbaarheid. Niet de stilste, wel de motor die je in noodweer weer thuis in de haven brengt. De motor is goed onderhouden en heeft in 2017 een keerkoppeling refit gehad (Hurth). De dieseltank heeft een inhoud van 300 liter. Er staan 2 accu's aan boord, beide 90AH waarbij de accu voor het licht wel zo zoetjes aan een keer vernieuwd mag worden. Schroefas is vetgesmeerd. Er zit een wat grotere 3 blads schroef onder die het schip veel power geeft, een prima combinatie met de motor.

   

  En dan de zeilen etc. Mast, stagen, vallen, schoten, lijnen: allemaal prima. Deze Westerly Discus is voorzien van een rol/reefsysteem en is prima solo te zeilen. Er staan 2 zware lieren in de kuip en 2 wat lichtere lieren achter het cockpit raam. De zeilgarderobe bestaat uit een wat ouder grootzeil, een genua en een high aspect fok uit 2010. De lijnen lopen naar de kuip. De zeilhuik is van 2017. Qua zeilen etc. is het schip nagenoeg direct vaarklaar, alleen de 2 onderste zeillaten van het grootzeil ontbreken.

   

  Goed....... een prima Westerly Discus, netjes onderhouden, betrouwbare motor en met een binnenruimte: WAUW! Het schip is slim ingedeeld met heel veel opbergruimte. Door de complete natte cel, de goede verwarming kun je easy jaarrond op dit schip verblijven en haar dus ook als permanente woning gebruiken. De uitrusting is wat basic zodat je zelf de juiste apparatuur etc. kunt plaatsen, we hebben hier met de vraagprijs al een beetje rekening mee gehouden. Gewoon een eerlijk schip, alle keuringen toegestaan. Een prima basis voor een wereldzeiler, je weet wel zo'n vertrekkersschip. Maar ook prima in te zetten op het IJsselmeer, de Schelde of de Wadden, dit schip maalt er niet om, ze brengt jou en je crew in ieder geval weer veilig thuis.

   

  Interesse in dit schip? Kom haar bekijken, ze ligt in Lauwersoog). Bel of mail voor een afspraak.

   

  For our foreign visitors; we speak English und natürlich auch Deutsch!

   

  Deze advertentie is met de grootst mogelijke zorg opgesteld, aan eventuele 'fouten' hierin kunnen geen rechten worden ontleend.


  Klik hier voor meer informatie

 • Doorvaarthoogte normaal: 15 m
 • Diepgang: 132 cm

Accommodatie

 • Stahoogte: 210 cm
 • Slaapplaatsen: Vast: 7
Deze bootgegevens zijn mogelijk via een automatisch vertaalprogramma naar uw taal vertaald. Daarbij kunnen fouten ontstaan. Vraag de verkoper om volledige bootgegevens voordat u tot aanschaf overgaat.

Stuur de advertentie van de Westerly Discus door naar een vriend

Versturen
Westerly Discus

Westerly Discus

€ 25.850 BTW Betaald (€ 29.850)