Terug naar zoekresultaten

Kooijman & De Vries Vollenhovense Bol 810

€ 34.999 BTW Betaald
Kooijman & De Vries Vollenhovense Bol 810Kooijman & De Vries Vollenhovense Bol 810Kooijman & De Vries Vollenhovense Bol 810Kooijman & De Vries Vollenhovense Bol 810Kooijman & De Vries Vollenhovense Bol 810Kooijman & De Vries Vollenhovense Bol 810Kooijman & De Vries Vollenhovense Bol 810Kooijman & De Vries Vollenhovense Bol 810Kooijman & De Vries Vollenhovense Bol 810Kooijman & De Vries Vollenhovense Bol 810Kooijman & De Vries Vollenhovense Bol 810Kooijman & De Vries Vollenhovense Bol 810Kooijman & De Vries Vollenhovense Bol 810Kooijman & De Vries Vollenhovense Bol 810Kooijman & De Vries Vollenhovense Bol 810Kooijman & De Vries Vollenhovense Bol 810Kooijman & De Vries Vollenhovense Bol 810Kooijman & De Vries Vollenhovense Bol 810Kooijman & De Vries Vollenhovense Bol 810Kooijman & De Vries Vollenhovense Bol 810Kooijman & De Vries Vollenhovense Bol 810Kooijman & De Vries Vollenhovense Bol 810Kooijman & De Vries Vollenhovense Bol 810Kooijman & De Vries Vollenhovense Bol 810Kooijman & De Vries Vollenhovense Bol 810Kooijman & De Vries Vollenhovense Bol 810Kooijman & De Vries Vollenhovense Bol 810Kooijman & De Vries Vollenhovense Bol 810Kooijman & De Vries Vollenhovense Bol 810Kooijman & De Vries Vollenhovense Bol 810Kooijman & De Vries Vollenhovense Bol 810Kooijman & De Vries Vollenhovense Bol 810Kooijman & De Vries Vollenhovense Bol 810Kooijman & De Vries Vollenhovense Bol 810Kooijman & De Vries Vollenhovense Bol 810Kooijman & De Vries Vollenhovense Bol 810Kooijman & De Vries Vollenhovense Bol 810Kooijman & De Vries Vollenhovense Bol 810Kooijman & De Vries Vollenhovense Bol 810Kooijman & De Vries Vollenhovense Bol 810Kooijman & De Vries Vollenhovense Bol 810Kooijman & De Vries Vollenhovense Bol 810Kooijman & De Vries Vollenhovense Bol 810Kooijman & De Vries Vollenhovense Bol 810Kooijman & De Vries Vollenhovense Bol 810Kooijman & De Vries Vollenhovense Bol 810Kooijman & De Vries Vollenhovense Bol 810

Wilt u meer weten? Neem contact op met Easy Sail.

+31(0)6-21… Toon
Bouwjaar 1977
Materiaal Staal
Lengte 8.10 m
Breedte 3.0 m

Uitstekend lopende en dito onderhouden Volvo Penta MD2030 diesel met 28PK. Prima motor.. Stoere Vollenhovense Bol 810 met tal van nautische details, een gezellig, goed onderhouden en direct vaarklaar topschip. Absoluut de moeite waard.

Basisgegevens van de Kooijman & De Vries Vollenhovense Bol 810

 • Verkoper:Easy Sail
 • Merk:Kooijman & De Vries
 • Model:Vollenhovense Bol 810
 • Scheepsnaam:Bolwerk
 • Motorisatie:Uitstekend lopende en dito onderhouden Volvo Penta MD2030 diesel met 28PK. Prima motor.
 • Categorie:Plat- en rondbodem, ex-beroeps zeilend
 • Extra categorie:Zeiljacht
 • Bouwjaar:1977
 • Laatste refit:2019
 • Materiaal:Staal
 • Beleving: Dagje vaarplezier, Familievakantie, Geschikt voor deelbezit, Ondiepe wateren, Weekends op het water
 • Lengte:8.10 m
 • Breedte:3 m
 • Diepgang:65 cm
 • Variabele diepgang:Nee
 • Doorvaarthoogte:1100 cm
 • Stahoogte binnen:180 cm
 • Slaapplaatsen:4vast, 1 extra
 • Land: Nederland
 • Te bekijken in verkoophaven/showroom: Nee , Zoutkamp
 • Prijs:€ 34.999 incl. BTW
 • Accountmanager: André Miedema

Documenten

Commentaar eigenaar

Onze familie heeft dit schip sinds 1987 in bezit, wij zijn de tweede eigenaar. We hebben de 'Bolwerk' altijd goed onderhouden en er heel veel mooie tochten mee beleefd. Het is een fijne en gezellige boot. We doen haar weg omdat we merken dat we er te weinig tijd voor hebben, dat is natuurlijk zonde van zo'n prachtige platbodem. Zoek jij een boot waar je direct mee weg kunt, die goed onderhouden is en technisch meer dan in orde dan is deze Vollenhovense Bol 810 absoluut een goede keuze. Als eigenaren kennen we alles van dit schip, we zijn dan ook uiteraard bereid in alle rust het schip aan je over te dragen en ook na de verkoop kun je ons bedanderen voor eventuele vragen en tips.

Bekende gebreken

Deze Vollenhovense Bol 810 is in prima staat. Er zijn wel wat zaken bekend waar je even naar moet kijken:

- zo zit er wat roest onder het potdeksel, niks ernstigs maar dit moet zo zoet aan wel opgepakt worden

- de verwarming heeft de huidige eigenaar al jaren niet gebruikt en moet nagekeken worden

- bij extreem harde regen wil het dak/luik wel eens iets lekken (alleen bij zeer zware regenval)

- de watertank loopt over wanneer deze helemaal vol is, de huidige eigenaren tanken hem grofweg voor 75% af (dan is er geen lekkage).

Verder een prachtschip met zeer goed onderhouden motor en meer.

Algemeen

 • Opmerkingen:

  Dit is 'em hoor, tenminste wanneer je een beetje een platbodem zoekt met 3 gezichten. Je zoekt een stoer schip, hebbes! Je zoekt een gezellig schip, hebbes! En je zoekt een makkelijk zeilend schip.... en dan toch ook weer hebbes! Deze Vollenhovense Bol 810 is het allemaal. Van buiten door de matzwarte romp, teak op de kajuit, zware mast en zwaarden: een stoer uiterlijk. Van binnen knus en gezellig met mooie details als fraai houtsnijwerk. Zeilend gaat deze platbodem heel easy door de rolfok die erop zit, dat is een luxe hoor. Kortom een Vollenhovense Bol 810 die heel wat belletjes laat rinkelen.

   

  Het is een goed onderhouden schip dat in 2019 nog een verfbeurt heeft gehad, romp en dek en waarbij in 2017 het hele onderwaterschip is kaalgehaald en opnieuw is opgebouwd, geen omkijken naar de komende jaren. De motor is altijd bij de officiële Volvo Penta dealer onderhouden en loopt als een zonnetje, echt heel mooi. Gewoon een goed schip dat klaar is voor een nieuwe eigenaar. Belangrijk te melden is dat dit schip in 1987 bij de Van Rijnsoever Werf gebouwd is naar een Kooijman en de Vries ontwerp, het is hiermee feitelijk een Gipon Vollenhovense Bol 810, maar ze lijkt dus als 2 druppels water op de Kooijman en de Vries versie. De eigenaar van de Van Rijnsoever Werf, Meneer van Rijnsoever, heeft dit schip destijds voor zichzelf laten bouwen en er een zwaardere mast en giek op laten zetten dan destijds gewoon was. Het schip is met de beste materialen beschikbaar gebouwd en van binnen voorzien van fraaie details, het schip werd immers voor de grote baas gebouwd.

   

  Handig bij dit schip is het Furlex 200s rol/reefsysteem. In combinatie met de Lewmar 2 speed lieren zeilt deze platbodem bijna als een scherpjacht, qua handling vanzelfsprekend. Deze boot zeilt heel makkelijk en is uitermate geschikt voor platbodem vaarders die zeilcomfort en gemak hoog in het vaandel hebben staan. Easy zeilend dus. En door de zware 3 cilinder Volvo Penta inboard diesel ook heel veilig, je weet dat het tussen de eilanden bijvoorbeeld flink kan spoken in de zeegaten, nou de 'Bolwerk' en haar dikke betrouwbare motor brengen je daar veilig doorheen hoor, geen twijfels daarover. Gewoon een goed, degelijk schip voor de mooiste vaaravonturen op bijvoorbeeld de Waddenzee..... want daar is ze natuurlijk op haar best.

   

  Het is verder een plezierig compleet schip:

  - koelkast

  - spoelbak met authentieke kraan (echt heel gaaf)

  - watertank inhoud ca 120 liter

  - kooktoestel op gas

  - toilet in gescheiden ruimte

  - verwarming (hete lucht), moet wel even nagekeken worden

  - binnenverlichting

  - 12 volt stekker, handig voor smarthpone of tablet

  - fenders en landvasten

  - anker met 5 meter ketting en 30 meter lijn

  - zwemtrap (op het roer)

  - navigatieverlichting

  - bilgepomp

  - dieptemeter

  - kompas

  - eenvoudige dektent

  - winter dekzijl voor als je wat langer niet aan boord bent

  en nog veel meer.

   

  De motor is een in 2000 gebouwde en geplaatste Volvo Penta MD2030, 3 cilinder diesel die 28PK levert. De motor heeft alle jaren zijn beurten gehad en loopt prima. De motor heeft een watergekoelde keerkoppeling, een dieseltank van 40 liter en een vetgesmeerde schroefas (ideaal voor frequent droogvallen). Er staan 2 accu's aan boord, beide prima: startaccu 115AH-12V en een boordaccu 72AH-12V. De boot heeft een Victron acculader en uiteraard een walstroomaansluiting. De motorkamer is schoon en goed toegankelijk. Je ziet dat hier veel aandacht aan besteed is en dat technisch gezien dit schip gewoon in goede staat is!

   

  Dan de zeilen en het staand want, het is tenslotte een zeilschip. Er staat dus een wat zwaardere mast en giek op dan bij haar soortgenoten. Dit geeft zekerheid. De rondhouten zijn in prachtige staat. Stagen, lijnen, vallen, schoten: alles prima. De zwaarden zijn prachtig, het roer idem. Kortom geen enkel vraagteken daar. De zeilgarderobe bestaat uit een grootzeil uit 2002, een rolfok (dat is luxe hoor in combinatie met de Furlex) en een kluiver. Zeilen zijn van Molenaar en allen in prima staat. Uiteraard is een zeilhuik aanwezig. De tuigage van deze Vollenhovense Bol 810 is gewoon prima in orde, direct klaar voor nog heel veel seizoen lekker zorgeloos zeilen.

   

  Afsluitend: een goed schip dat prima onderhouden is en in goede staat verkeerd. Complete uitrusting. Goede betrouwbare motor..... en de jusite looks. Dit is qua uitstraling een van de mooiste 810 Bollen van Nederland, zowel van buiten (stoer) en van binnen (supergezellig). Echt de moeite waard.

   

  Interesse in dit schip? Kom haar bekijken, ze ligt in Zoutkamp (tijdens de winter in de stalling te Lauwersoog). Bel of mail voor een afspraak.

   

  For our foreign visitors; we speak English und natürlich auch Deutsch!

   

  Deze advertentie is met de grootst mogelijke zorg opgesteld, aan eventuele 'fouten' hierin kunnen geen rechten worden ontleend.

   

   

   


  Klik hier voor meer informatie

 • Doorvaarthoogte normaal: 11 m
 • Diepgang: 65 cm

Accommodatie

 • Stahoogte: 180 cm
 • Slaapplaatsen: Vast: 4 Extra: 1
Deze bootgegevens zijn mogelijk via een automatisch vertaalprogramma naar uw taal vertaald. Daarbij kunnen fouten ontstaan. Vraag de verkoper om volledige bootgegevens voordat u tot aanschaf overgaat.

Stuur de advertentie van de Kooijman & De Vries Vollenhovense Bol 810 door naar een vriend

Versturen
Kooijman & De Vries Vollenhovense Bol 810

Kooijman & De Vries Vollenhovense Bol 810

€ 34.999 BTW Betaald