Terug naar zoekresultaten

Kompier Ketch One Off

$ 81.309 (€ 74.500) BTW Betaald
Kompier Ketch One OffKompier Ketch One OffKompier Ketch One OffKompier Ketch One OffKompier Ketch One OffKompier Ketch One OffKompier Ketch One OffKompier Ketch One OffKompier Ketch One OffKompier Ketch One OffKompier Ketch One OffKompier Ketch One OffKompier Ketch One OffKompier Ketch One OffKompier Ketch One OffKompier Ketch One OffKompier Ketch One OffKompier Ketch One OffKompier Ketch One OffKompier Ketch One OffKompier Ketch One OffKompier Ketch One OffKompier Ketch One OffKompier Ketch One OffKompier Ketch One OffKompier Ketch One OffKompier Ketch One OffKompier Ketch One OffKompier Ketch One OffKompier Ketch One OffKompier Ketch One OffKompier Ketch One OffKompier Ketch One OffKompier Ketch One OffKompier Ketch One OffKompier Ketch One OffKompier Ketch One OffKompier Ketch One OffKompier Ketch One OffKompier Ketch One OffKompier Ketch One OffKompier Ketch One OffKompier Ketch One OffKompier Ketch One OffKompier Ketch One OffKompier Ketch One OffKompier Ketch One OffKompier Ketch One OffKompier Ketch One OffKompier Ketch One OffKompier Ketch One OffKompier Ketch One OffKompier Ketch One OffKompier Ketch One OffKompier Ketch One OffKompier Ketch One OffKompier Ketch One OffKompier Ketch One Off

Wilt u meer weten? Neem contact op met Easy Sail.

+31(0)6-21… Toon
Bouwjaar 1974
Materiaal Staal
Lengte 41.34 voet
Breedte 12.0 voet

Inboard diesel, Ford Lehman 2712E, 4 cilinder die 80PK levert. Deze motor is zeer betrouwbaar!. Zoek jij een schip voor grote vaartochten over de hele wereld met de WAUW factor? Deze Kompier Ketch One Off is het dan helemaal. Schip is echt TOP!

Basisgegevens van de Kompier Ketch One Off

 • Verkoper:Easy Sail
 • Merk:Kompier
 • Model:Ketch One Off
 • Scheepsnaam:Sirena
 • Motorisatie:Inboard diesel, Ford Lehman 2712E, 4 cilinder die 80PK levert. Deze motor is zeer betrouwbaar!
 • Categorie:Zeiljacht
 • Extra categorie:Motorzeiler
 • Bouwjaar:1974
 • Laatste refit:2018
 • Materiaal:Staal
 • Beleving: Dagje vaarplezier, Familievakantie, Geschikt voor deelbezit, (Semi-)permanente bewoning, Verre reizen, zeegaand, Weekends op het water
 • Lengte:41.34 voet
 • Breedte:11.98 voet
 • Diepgang:6 voet
 • Variabele diepgang:Nee
 • Doorvaarthoogte:1600 cm
 • Stahoogte binnen:185 cm
 • Slaapplaatsen:5 vast, 1 extra
 • Land: Nederland
 • Te bekijken in verkoophaven/showroom: Ja
 • Prijs:$ 81.309 incl. BTW (€ 74.500 incl. BTW)
 • Accountmanager: André Miedema

Documenten

Commentaar eigenaar

We zijn met de Sirena 3 jaar op wereldreis geweest en hebben vele mooie plekjes van onze planeet verkend. De Sirena is een ruim schip dat je door haar zware bouw een heel veilig gevoel geeft ook wanneer het zeer slecht weer is. Van onze reis rond de wereld zijn een aantal artikelen in het magazine Zeilen verschenen, deze zijn op aanvraag uiteraard beschikbaar. Van 2016 tot en met begin van de zomer 2018 hebben we het schip weer in een 'ready to go' staat teruggebracht. Ze is klaar voor een nieuw avontuur. Bij de verkoop hoort ook een uitvoerige overdracht en proefvaart met alle instructies die bij een dergelijk schip horen.

Bekende gebreken

Nagenoeg geen, er is een PDF file voorhanden opgesteld door de huidige eigenaren waarin de technische staat en het onderhoud van het schip nauwkeurig is beschreven. Deze is bij interesse uiteraard op te vragen.

Algemeen

 • Opmerkingen:

  Wauw, wauw, wauw, wauw, wauw en nog eens WAUW!

   

  Je kent het vast wel, boten met de 'Wauw factor'. Wel we hebben er een, zo'n schip waar je eigenlijk alleen maar in eerste instantie 'wauw' over kunt zeggen. Het gaat over de 'Sirena', een bij Kompier gebouwde Ketch getuigde wereldzeiler. Deze Kompier Ketch One Off heeft het helemaal, de wauw factor in het kwadraat.

   

  Dit schip combineert een prachtige lijn met goede vaareigenschappen, ze combineert een oceaan aan binnenruimte met een waanzinnig goede zeewaardigheid. Het schip is in een goede staat van onderhoud en tegelijkertijd meer dan compleet uitgerust. Echt, deze Kompier Ketch One Off kietelt je fantasie...... en het mooie is, alles wat jij kunt bedenken maakt dit zeilschip waar.

   

  Stel nou dat jij plannen hebt voor een wereldreis, je denkt na over verre bestemmingen en zoekt daarvoor een serieus schip, dan is de Kompier Ketch een meer dan betrouwbare partner. Zij is recent de wereld al eens rond gezeild en heeft de dromen van haar vorige schippers waargemaakt. Over welke bestemming jij ook droomt, dit schip brengt je er!

   

  Maar...... ook voor schippers die op een goed schip willen zeilen langs de kust, op het IJsselmeer of gewoon ergens op wat ruimer binnenwater, dit is jullie boot. Goed onderhouden (bijvoorbeeld de elektra is vernieuwd), helemaal compleet en ready to go.

   

  Helemaal compleet, inderdaad:

  - Heatpol verwarming (gebruikt geen stroom)

  - Cardanisch kooktoestel met oven (uit 2017)

  - Dubbele spoelbak met kraan

  - Toilet in gescheiden ruimte met wasbak

  - Buitendouche

  - Radio met speakers

  - Binnenverlichting (grotendeels LED)

  - Fenders

  - Landvasten

  - Zwemtrap

  - Nette kussenset (deels vernieuwd in 2017)

  - Pikhaak

  - Anker met elektrische lier op afstandbediening (60 meter ketting)

  - Actieve TV antenne

  - Victron Sinus Inverter voor bijv. laptop

  - Walstroom incl. galvanische scheiding

  - Acculader

  - Victron zonnepanelen 2 x 80W.

  - Warmwater voorziening

  en ga zo maar door en door en door en......


  Qua uitrusting voor zee is het ook meer dan OK:

  - Radar Furuno

  - Navtex ontvanger

  - Kompas (Sestrel)

  - Log

  - Dieptemeter

  - Stuurautomaat, Raymarin met draadloze afstandbediening

  - Windvaanbesturing Aries

  - GPS (Furuno)

  - Kaartplotter: Advancea T56 incl. kaarten Noord Europa en Atlantische kust

  - Marifoon: Sailor RT22048 met ATIS

  - AIS: Easy Track zender en ontvanger

  - Epirb met GPS, type GME 403 met MMSI nummer

  - Wereldontvanger: Yeasu FRG100

  etc. etc. etc.


  De motorisering is uiteraard ook goed voor alle types water die jij tegen wil en gaat komen. Er staat een meer dan goed onderhouden Ford Lehman Type 2712E inboard diesel in met 4 cilinders die 80PK levert. De motor heeft 3414 draaiuren en een gesloten koelsysteem, dus ook 's winters varen, heeft een vaste vetgesmeerde schroefas en een keerkoppeling type: Borg Warner Velvet Drive. De motor heeft meer dan voldoende power om de boot veilig tijdens slecht weer bijvoorbeeld de haven in te brengen.

   

  En dan de tuigage, het is tenslotte een zeilschip. De houten hoofd en bezaanmast zijn beiden in goede staat, het hoofdwant is recent vervangen en zwaar uitgevoerd (10mm.). Er zit een dubbel voorstag op waarvan een voorzien is van een rol/reef systeem. Verder zijn de vallen, schoten en lijnen in prima staat. Alles gewoon dik in orde. Er zitten tal van zeilen bij die op het grootzeil na allen nog gewoon goed zijn, het oude grootzeil zit er nog bij maar daar kun je beter gewoon kussentjes van maken, het recentere grootzeil van 2013 is de wereld om geweest, is nog bruikbaar maar zoals zich laat verwachten vertoont dit wel hier en daar wat tekenen van slijtage. De huiken voor het groot en bezaanzeil zijn van 2017, dus meer dan OK.

   

  Wat weten we tot dusver?
  – de boot ziet er waanzinnig fraai uit
  – het schip heeft absoluut de WAUW factor
  – de motor is goed
  – de tuigage is goed
  – het schip is bizar compleet
  – ze is ready to go!

   

  Nog even dan wat over de indeling. Als al eerder gemeld is het een ruim schip van binnen. Wanneer je het stuurhuis binnenkomt merk je direct de logische indeling met overal, ja echt overal, bergruimte. In het stuurhuis bevindt zich de extra stuurstand (de hoofdstuurstand is natuurlijk in de kuip), de navigatiehoek en een hondenkooi. Het stuurhuis is middels een schuifdeur af te sluiten van de salon. De salon zelf heeft aan bakboordzijde een meer dan slimme kombuis met daarachter een gezellige ruime rondzit. Aan stuurboordzijde, een slimme opbergklast, de Heatpol dieselkachel (die is zo mooi) en nog een extra kooi. Dan in de overgang naar de kajuit in de piek aan bakboord de natte cel voorzien van toilet en wastafel, aan stuurboordzijde een gigantische opbergkast..... wanneer die leeg is hoor je bijna er een echo in, bijna. In de punt uiteraard een ruim tweepersoonsbed. Onder de vloeren is overal bergruimte, achter de wanden is bergruimte.... overal bergruimte. Uiteraard zijn de gangboorden ruim, is de kuip ruim en is het ruim ruim.

   

  Tja, nog meer behalve dat gevoel om gewoon keihard 'WAUW' te roepen? Nou ja. Belangrijk te melden is dat dit schip goed gedocumenteerd is. Zo zijn er diverse PDF verslagen van de wereldreis van de 'Sirena' en haar crew die o.a. in het magazine 'Zeilen' hebben gestaan, zijn er de wereld aan handleidingen etc. etc. bij het schip voorhanden en heeft de eigenaar een PDF opgesteld met alles wat niet in deze advertentie staat.

   

  Zo...... jij weet nu bijna genoeg. Dit is jouw schip voor jouw wereldreis, of prachtige zeiltocht. Om jouw dromen realiteit te maken, en er dan later mooie herinneringen aan te hebben, is deze Kompier Ketch de beste keuze. Maar om mooie herinneringen te hebben moet je natuurlijk wel eerst even losgooien..... nou ja feitelijk eerst even de boot kopen. Stap 1 heb je al gezet, je hebt de advertentie gelezen, stap 2 is dan heel eenvoudig: kom een keertje kijken. Deze Kompier Ketch One Off ligt in Dokkumer Nieuwe Zijlen op je te wachten.

   

  Bezichtingen uitsluitend op afspraak, dan hebben we alle tijd voor je.

   

  For our foreign visitors; we speak English, und natürlich auch Deutsch.

   

  Dit is een geweldige boot om je dromen mee te vervullen voor een realistische prijs.

   


  Klik hier voor meer informatie

 • Doorvaarthoogte normaal: 16 m
 • Diepgang: 180 cm

Accommodatie

 • Stahoogte: 185 cm
 • Slaapplaatsen: Vast: 5 Extra: 1

Stuur de advertentie van de Kompier Ketch One Off door naar een vriend

Versturen
Kompier Ketch One Off

Kompier Ketch One Off

$ 81.309 (€ 74.500) BTW Betaald