Terug naar zoekresultaten

Dick Zaal Quickening

€ 29.500 BTW Betaald
Dick Zaal QuickeningDick Zaal QuickeningDick Zaal QuickeningDick Zaal QuickeningDick Zaal QuickeningDick Zaal QuickeningDick Zaal QuickeningDick Zaal QuickeningDick Zaal QuickeningDick Zaal QuickeningDick Zaal QuickeningDick Zaal QuickeningDick Zaal QuickeningDick Zaal QuickeningDick Zaal QuickeningDick Zaal QuickeningDick Zaal QuickeningDick Zaal QuickeningDick Zaal QuickeningDick Zaal QuickeningDick Zaal QuickeningDick Zaal QuickeningDick Zaal QuickeningDick Zaal QuickeningDick Zaal QuickeningDick Zaal QuickeningDick Zaal QuickeningDick Zaal QuickeningDick Zaal QuickeningDick Zaal QuickeningDick Zaal QuickeningDick Zaal QuickeningDick Zaal QuickeningDick Zaal QuickeningDick Zaal QuickeningDick Zaal QuickeningDick Zaal QuickeningDick Zaal QuickeningDick Zaal QuickeningDick Zaal QuickeningDick Zaal QuickeningDick Zaal QuickeningDick Zaal QuickeningDick Zaal QuickeningDick Zaal QuickeningDick Zaal QuickeningDick Zaal QuickeningDick Zaal QuickeningDick Zaal QuickeningDick Zaal Quickening

Wilt u meer weten? Neem contact op met Easy Sail.

+31(0)6-21… Toon
Bouwjaar 2002
Materiaal Woodcore epoxy
Lengte 9.30 m
Breedte 3.0 m

Er staat een uitstekende Solé Mini 26 diesel aan boord, 3 cilinder met 25PK. Loopt uitstekend!. Prachtige in nieuwstaat verkerende Quickening, ontwerp Dick Zaal. Professioneel gebouwd en met een lijn.... schitterend. Ready to go!

Basisgegevens van de Dick Zaal Quickening

 • Verkoper:Easy Sail
 • Merk:Dick Zaal
 • Model:Quickening
 • Scheepsnaam:Bolle Truus
 • Motorisatie:Er staat een uitstekende Solé Mini 26 diesel aan boord, 3 cilinder met 25PK. Loopt uitstekend!
 • Categorie:Zeiljacht
 • Bouwjaar:2002
 • Laatste refit:2018
 • Materiaal:Woodcore epoxy
 • Beleving: Dagje vaarplezier, Familievakantie, Onderhoudsvrij, Verre reizen, zeegaand, Wedstrijdzeilen, Weekends op het water
 • Lengte:9.30 m
 • Breedte:3 m
 • Diepgang:155 cm
 • Variabele diepgang:Nee
 • Doorvaarthoogte:14000 cm
 • Stahoogte binnen:185 cm
 • Slaapplaatsen:5vast
 • Land: Nederland
 • Te bekijken in verkoophaven/showroom: Ja
 • Prijs:€ 29.500 incl. BTW
 • Accountmanager: André Miedema

Documenten

Commentaar eigenaar

We hebben jarenlang met heel veel plezier op de 'Bolle Truus' gevaren en altijd positieve reacties op het schip ontvangen. Heel Europa hebben we er mee doorkruist. Dit schip zeilt geweldig en is ook voor een iets minder ervaren bemanning makkelijk te zeilen over groot water. Ikzelf heb het schip in eigen beheer gebouwd en ben bereid de nieuwe eigenaar met advies, wanneer gewenst, terzijde te staan. Van het hele bouwproces is alle documentatie aanwezig. We doen het schip weg omwille van gezondheidsredenen. Voor de nieuwe eigenaar geldt dat zij/hij een schitterend goed gebouwd schip waar relatief weinig werk aan zit kan bezitten dat qua lijn niet te overtreffen is.

Bekende gebreken

De gever van de Raytheon windmeter dient vervangen te worden en bij de Raytheon Bidata ST40 werkt de watertemperatuurmeter niet goed, voor de rest geen adviespunten. Alles aan boord werkt naar behoren en dit schip is overall in een uitstekende staat. Staat 's winters altijd op het droge!

Algemeen

 • Opmerkingen:

  Durven we het neer te schrijven? Zouden we het doen? Ja, we doen het, we durven het, jij verdient het om het te weten en het te lezen. Komt 'ie: Te Koop, het mooiste zeiljacht van Europa. Zo dat staat er en..... het is nog waar ook. Kijk eens naar de foto's, kijk eens naar de waanzinnig mooie lijn van dit zeiljacht, dit is toch een plaatje. En het goede nieuws is: ze is gewoon te koop. Jij kunt eigenaar worden van het mooiste zeiljacht van Europa.

   

  We hebben het hier over een ontwerp van Dick Zaal, type Quickening. Dit zeiljacht is in 2002, met heel veel liefde en vakmanschap, gebouwd en kent qua uitstraling simpelweg geen gelijke. Alles aan dit schip is mooi, soms een tikkeltje gewaagd maar de bouwer heeft altijd de juiste beslissing genomen wanneer hij het schip net even wat meer wilde geven. Alles aan boord klopt, is even mooie afgewerkt en zit op de meest logische plek. Dit ontwerp van Dick Zaal is van een tijdloze schoonheid.

   

  Laat je echter niet in de luren leggen door haar schoonheid, dit zeiljacht zeilt de meeste collega jachten compleet zoek. Ze kan Easy GROOT water aan en manoeuvreert als de beste in de kleine ruimte. Ze snijdt door het water en haalt met weinig moeite haar rompsnelheid. Wanneer je haar op het water tegenkomt is de spiegel zo'n beetje het enige wat je al snel kleiner en klein zal zien worden. Echt een heerlijke boot om nog heerlijker mee op pad te gaan.

   

  Ze heeft wel een nadeel........ Je krijgt een lamme arm van al het groeten aangezien iedereen op het water wel ziet hoe mooi ze is, zwaaien, zwaaien en nog eens zwaaien, de Paus en de Koning zijn er niets bij. Dit nadeel heeft overigens ook een voordeel, omdat ze een echte headturner is zul jijzelf, wanneer je aan de helmstok staat, niet zo snel last krijgen van een verrekte nek, ze is immers een headturner nietwaar?!?!

   

  Nog een nadeel is, alles zit erop, je kunt dus niet even lekker shoppen...... Oh ja, ze is in topstaat, werkelijk waar TOPSTAAT, je hoeft dus ook niet te klussen of wat dan ook.

   

  Wat er allemaal op het mooiste zeiljacht van Europa zit:

  - Origo kooktoestel

  - Webasto verwarming

  - Pomptoilet

  - Fenders

  - Anker op de boeg (30 meter ketting) en op de hek (Ankerrol, 25 meter)

  - Landvasten

  - Zwemtrap

  - Binnenverlichting

  - Wintertent

  - Radio cd speler met speakers

  - Weaco acculader

  - Nette kussenset

  - Pikhaak

  - Reserve schroef

  etc. etc. etc. etc.


  Qua uitrusting hetzelfde verhaal, plezierig compleet:

  - Stuurautomaat

  - 2 x Kompas

  - Marifoon, merk Uniden MC6700

  - AIS (Easy ontvanger)

  - Dieptermeter/Log Raytheon Bidata

  - DGPS/GPS navigator, Furuno G32

  - Windmeter Raytheon ST40 (gever dient vervangen te worden)

  - Uniden VHF radio

  - Walker Log voor lange oversteken

  Alles voor een grote zeereis!


  De motorisering is als volgt. Er staat een uitstekend onderhouden en dito lopende Solé Mini 26 diesel, 3 cilinder in die 25 PK levert. De motor is uit 2002, is stil, zuinig, superbetrouwbaar en makkelijk in het onderhoud. De ideale krachtbron die voldoende PK's heeft om bijvoorbeeld het hoofd te bieden aan de getijdenstromen in het Engels Kanaal. De motor is voorzien van een Z-drive, een watergesmeerd schroefassysteem met een 3-blads bronzen klapschroef 15 x 08.


  De zeilgarderobe bestaat uit een nieuw doorgelat (4x) met Rutgerson karren grootzeil, 30 m2, met 3 bind reven, ongeveer 3 uur gebruikt, een nieuwe reefbare genua 150%, 27.2 m2, met reefversterkingen + shape tape voor profiel correctie en weathermax zonwerende stroken wit, ook slechts 3 uur gebruikt. Deze zeilen zijn gemaakt en geleverd door UK De Vries Sails Makkum,onder de kwaliteits norm “Cruising Offshore”.  Een keerfok (bruikbaar), stormfok, en een gennaker met shute voor het hijsen en strijken. Beide zijn in goede conditie. Kortom de wereld aan zeilen om de wereld aan zeiltochten onder diverse omstandigheden mee te maken. Belangrijk te melden is dat het rol/reefsysteem voorzien is van een band i.p.v. een lijn. Het grote voordeel hiervan is dat dit veel makkelijker reeft door een grotere diameter v.h. ronsel, prettig bij het reven tijdens zwaardere wind.

   

  Dit schip is prima solo te zeilen!

   

  Met de specificaties: lengte overal 9,3 meter, lengte waterlijn 7,96 meter, breedte 3 meter, diepgang 1,55 meter en een waterverplaatsing van 4,4 ton, incl.1,95.ton lood, kan dat ook!

   

  Deze Quickening is in eigen beheer zeer professioneel gebouwd. Alleen de beste materialen zijn gebruikt. Bouwwijze; Hout epoxy huid, opbouw 4 lagen multiplex, gebouwd op een webframe van gelamineerde wit eiken spanten, stevens, stringers en dekwegers. Het is een in Bruynzeel garantiehout 4 laags kruislings verwerkt en aangebracht op een web frame van gelamineerde wit eiken, spanten, stevens, stringers en dek wegers dit alles verlijmd met epoxyhars. De gehele buitenzijde van de romp en opbouw is voorzien van een glasmat versterkt met 3 lagen epoxyhars. E.e.a. voor de afwerking met lak of dekdeeltjes een onzichtbare en beschermende jas, zo gebeurt er nooit meer wat met het hout eronder. Door het vernuft van de bouwer zijn traditionele inwaterplekjes die je altijd hebt met houten schepen niet meer daar. Dit schip is gebouwd voor de toekomst, goed, stevig en doordacht.

   

  Alle documentatie, gebruikte materialen, bouwtekeningen etc. zijn bij het schip aanwezig, ze is meer dan goed gedocumenteerd en wordt met een BTW verklaring geleverd.

   

  Wanneer je in de kajuit binnenkomt snap je waar het om gaat wanneer je een goed schip bouwt. Het ontwerp van Dick Zaal is natuurlijk prima, maar........... wanneer je het dan zo bouwt als de huidige eigenaar heeft gedaan...... dan wordt boten bouwen KUNST!

   

  Dit schip is zo mooi, zo ontzettend mooi gelijnd dat het wellicht ook wel KUNST is....... Wij zijn er verliefd op geworden en als jij van bootjes houdt word jij dat ook helemaal. Dat is dus nog een nadeel, behalve de hele dag zwaaien naar iedereen en het feit dat je niks hoeft te kopen of te doen aan boord: you won't get her out of your mind.

   

  Dus, sta jij sterk in je schoenen en durf je het mooiste zeiljacht van Europa aan, kom dan vooral kijken, ze ligt in Dokkumer Nieuwe Zijlen te wachten op een nieuwe schipper die net zoveel van haar zal houden dan de huidige schipper, die om gezondheidsredenen afstand van haar doet. Overigens is de huidige eigenaar, wanneer gewenst, bereid om ook in een later stadium je nieuwe schipper van advies te voorzien. Let wel, wanneer gewenst.

   

  Bezichtigingen uitsluitend op afspraak, zo hebben we alle tijd voor je.

   

  For our foreign visitors; we speak English, und natürlich auch Deutsch.

   

  Het mooiste zeiljacht van Europa zoekt een nieuwe schipper, een serieus iemand die weet waarover hij/zij het heeft. Dromen mag.... maar voor dit schip zoeken we een realist.

   


  Klik hier voor meer informatie

 • Doorvaarthoogte normaal: 140 m
 • Diepgang: 155 cm
 • Ballast: Lood

Accommodatie

 • Stahoogte: 185 cm
 • Slaapplaatsen: Vast: 5
Deze bootgegevens zijn mogelijk via een automatisch vertaalprogramma naar uw taal vertaald. Daarbij kunnen fouten ontstaan. Vraag de verkoper om volledige bootgegevens voordat u tot aanschaf overgaat.

Stuur de advertentie van de Dick Zaal Quickening door naar een vriend

Versturen
Dick Zaal Quickening

Dick Zaal Quickening

€ 29.500 BTW Betaald