Terug naar zoekresultaten

F.C. Mitchell & Son Ketch 950

€ 69.150 BTW Betaald (€ 89.000)
F.C. Mitchell & Son Ketch 950F.C. Mitchell & Son Ketch 950F.C. Mitchell & Son Ketch 950F.C. Mitchell & Son Ketch 950F.C. Mitchell & Son Ketch 950F.C. Mitchell & Son Ketch 950F.C. Mitchell & Son Ketch 950F.C. Mitchell & Son Ketch 950F.C. Mitchell & Son Ketch 950F.C. Mitchell & Son Ketch 950F.C. Mitchell & Son Ketch 950F.C. Mitchell & Son Ketch 950F.C. Mitchell & Son Ketch 950F.C. Mitchell & Son Ketch 950F.C. Mitchell & Son Ketch 950F.C. Mitchell & Son Ketch 950F.C. Mitchell & Son Ketch 950F.C. Mitchell & Son Ketch 950F.C. Mitchell & Son Ketch 950F.C. Mitchell & Son Ketch 950F.C. Mitchell & Son Ketch 950F.C. Mitchell & Son Ketch 950F.C. Mitchell & Son Ketch 950F.C. Mitchell & Son Ketch 950F.C. Mitchell & Son Ketch 950F.C. Mitchell & Son Ketch 950F.C. Mitchell & Son Ketch 950F.C. Mitchell & Son Ketch 950F.C. Mitchell & Son Ketch 950F.C. Mitchell & Son Ketch 950F.C. Mitchell & Son Ketch 950F.C. Mitchell & Son Ketch 950F.C. Mitchell & Son Ketch 950F.C. Mitchell & Son Ketch 950F.C. Mitchell & Son Ketch 950F.C. Mitchell & Son Ketch 950F.C. Mitchell & Son Ketch 950

Wilt u meer weten? Neem contact op met Easy Sail.

+31(0)6-21… Toon
Bouwjaar 1967
Materiaal Hout
Lengte 9.50 m
Breedte 2.9 m

Bukh 3 cilinder diesel met 32PK! Recent ingebouwd, loopt geweldig.. Uniek liefhebbersschip, waanzinnig goed onderhouden: F.C. Mitchell & Son Ketch 950 - TOPSTAAT! Echt een boot om verliefd op te worden, is als NIEUW!

Basisgegevens van de F.C. Mitchell & Son Ketch 950

 • Verkoper:Easy Sail
 • Merk:F.C. Mitchell & Son
 • Model:Ketch 950
 • Scheepsnaam:Lady Parkstone
 • Motorisatie:Bukh 3 cilinder diesel met 32PK! Recent ingebouwd, loopt geweldig.
 • Categorie:Zeiljacht
 • Extra categorie:Klassiek scherp jacht
 • Bouwjaar:1967
 • Laatste refit:2017
 • Materiaal:Hout
 • Lengte:9.50 m
 • Breedte:2.85 m
 • Diepgang:145 cm
 • Variabele diepgang:Nee
 • Slaapplaatsen:6vast
 • Land: Nederland
 • Te bekijken in verkoophaven/showroom: Ja
 • Prijs:€ 69.150 incl. BTW
 • Accountmanager: André Miedema

Documenten

Algemeen

 • Opmerkingen:

  Goed............ je hebt boten, je hebt schepen en je hebt jachten! Tot de laatste categorie behoort de Lady Parkstone. Dit zeiljacht is van boven tot onder en van boeg tot spiegel in absolute concoursstaat. De eigenaar, een scheepstimmerman, heeft het tot zijn persoonlijke missie gemaakt dit schip in nieuwstaat te houden. Alles aan dit jacht is in schitterende staat.

   

  Dit jacht ademt daardoor een luxe sfeer uit die je niet vaak tegenkomt. Ze is gemaakt van hout, iroko op eiken spanten, en gebouwd door de F.C. Mitchell & Son Ltd. te Poole, Dorset, Groot Brittannië in 1967. Het is een langkieler. Ze is destijds gebouwd voor de eigenaar van de werf, Meneer Mitchell himself die alleen het beste van het beste wilde.... en natuurlijk kreeg. Hij heeft dit jacht met liefde gevaren en onderhouden en haar daarna aan zijn schoonzoon overgedragen, een diepzeeduiker die ook weer kosten noch moeite bespaard heeft dit jacht in topconditie te houden. In 1988 is ze verkocht aan de huidige eigenaar die ook weer alles, ja echt ALLES, doet om haar tiptop in orde te houden. Zo wordt ze ieder jaar droog gestald voor de winter en wordt ieder jaar weer de romp, het onderwaterschip, de bovendekse delen en ga zo maar door, aangepakt. Het resultaat: een jacht dat haar gelijke niet kent.

   

  De Lady Parkstone is een sierlijk jacht met een fraaie lijn. Ze zeilt geweldig en is groot water gewend. In de kajuit ademt ze een sfeer van luxe en comfort en met een nostalgische zweem van vervlogen tijden. Toen ze gebouwd werd was het regel een schip zo mooi mogelijk te maken. Dit is geen seriematig jacht en dat zie je, dat merk je, dat voel je. De Lady Parkstone is misschien wel het mooiste jacht in elke haven waar ze aanmeert. Ze heeft half Europa al bezeild en is klaar voor nog een hele serie fantastische reizen met haar nieuwe schipper.

   

  Uiteraard is Lady Parkstone meer dan compleet uitgevoerd:

  - Davits

  - wordt geleverd incl. bijboot met motor

  - schitterend tijdloos interieur

  - fraaie echt glazen interieurverlichting

  - dikke zeer goede kussens door de hele boot heen

  - compleet uitgeruste Kombuis incl. oven

  - warmwater voorziening

  - fraai toilet

  - dieptemeter

  - log

  - schitterend kompas

  - navigatie (Garmin 128 GPS)

  - marifoon

  - stuurautomaat

  - fenders met landvasten

  - anker met ketting, lijn en lier

  - zwemtrap

  - dektent

  - prachtig stuurwiel

  - bilgepomp

  - 3 brandblussers

  - zwemvesten

  en ga zo maar door, ze is overcompleet uitgevoerd!

   

  Qua motorisering is ze recent voorzien van een gereviseerde zeer goed lopende Bukh 3 cilinder scheepsdiesel die 36PK levert. De motor heeft slechts 1200 draaiuren! De actieradius is enorm, ze heeft 2 dieseltanks met elk 250 liter inhoud. De stroomvoorziening is gigantisch, ze heeft 1 startaccu en 5 service gelaccu's (820 amp. in totaal), allen uit 2009 en uiteraard in topstaat. Uiteraard heeft ze een omvormer, walstroon en 12V aansluiting.

   

  Dan de zeilen. Deze zijn van het merk Kemp Sails. De Lady Parkstone is ketch getuigd. De zeilgarderobe bestaat uit een bezaanzeil, grootzeil, genua, kluiver. Zowel de genua als de kluiver zijn voorzien van een rolreefsysteem. De kluiverboom is opvouwbaar. Alle vallen, lijnen en schoten in goede staat. Verder is ze voorzien van 4 lieren en zijn de stagen 4 jaar geleden allemaal vernieuwd! Ze zeilt echt fantastisch in de diverse mogelijke configuraties en laat menige moderne zeilboot ver achter zich.

   

  Tja.... wat kunnen we nog meer zeggen over dit geweldige jacht? Nou dat de reden dat ze verkocht wordt is dat de huidige eigenaar een nieuw project gaat starten en daardoor haar niet meer de aandacht kan geven waarvan hij meent dat ze die nodig heeft. Komen we meteen bij het volgende punt. Dit is geen jacht voor de gemiddelde watersporter. Haar bezitten is een hele verantwoordelijkheid, hou haar maar eens in de topstaat waarin ze nu nog steeds verkeert. Het zal je daarom ook niet verbazen dat wij haar niet aan de eerste de beste verkopen. Voor dit jacht wordt een echte liefhebber gezocht die weet waar hij/zij aan begint en die houdt van een echt tijdloos jacht met de juiste uitstraling. Gelukzoekers en dromers wordt vriendelijk gevraagd niet te reageren.

   

  Ben jij op zoek naar een uniek jacht dat haar gelijke niet kent en besef jij maar al te goed hoe bijzonder de Lady Parkstone is, kom haar vooral bekijken. Ze staat momenteel al in de winterstalling in Dokkummer Nieuwe Zijlen.

   

  Bezichtiging uitsluitend op afspraak. Liefhebbers zijn van harte welkom!

   

  For our foreign visitors; we speak English und natürlich auch Deutsch, og et lille Dansk.


  Klik hier voor meer informatie

 • Diepgang: 145 cm

Accommodatie

 • Slaapplaatsen: Vast: 6

Motor en elektra

 • Opmerkingen: Qua motorisering is ze recent voorzien van een gereviseerde zeer goed lopende Bukh 3 cilinder scheepsdiesel die 36PK levert. De motor heeft slechts 1200 draaiuren! De actieradius is enorm, ze heeft 2 dieseltanks met elk 250 liter inhoud. De stroomvoorziening is gigantisch, ze heeft 1 startaccu en 5 service gelaccu's (820 amp. in totaal), allen uit 2009 en uiteraard in topstaat. Uiteraard heeft ze een omvormer, walstroon en 12V aansluiting.

Tuigage

 • Opmerkingen: De zeilen zijn van het merk Kemp Sails. De Lady Parkstone is ketch getuigd. De zeilgarderobe bestaat uit een bezaanzeil, grootzeil, genua, kluiver. Zowel de genua als de kluiver zijn voorzien van een rolreefsysteem. De kluiverboom is opvouwbaar. Alle vallen, lijnen en schoten in goede staat. Verder is ze voorzien van 4 lieren en zijn de stagen 4 jaar geleden allemaal vernieuwd! Ze zeilt echt fantastisch in de diverse mogelijke configuraties en laat menige moderne zeilboot ver achter zich.
Deze bootgegevens zijn mogelijk via een automatisch vertaalprogramma naar uw taal vertaald. Daarbij kunnen fouten ontstaan. Vraag de verkoper om volledige bootgegevens voordat u tot aanschaf overgaat.
F.C. Mitchell & Son Ketch 950

F.C. Mitchell & Son Ketch 950

€ 69.150 BTW Betaald (€ 89.000)