Camper And Nicholson Gaff Yawl

Terug
Camper And Nicholson Gaff YawlCamper And Nicholson Gaff YawlCamper And Nicholson Gaff YawlCamper And Nicholson Gaff YawlCamper And Nicholson Gaff YawlCamper And Nicholson Gaff YawlCamper And Nicholson Gaff YawlCamper And Nicholson Gaff YawlCamper And Nicholson Gaff YawlCamper And Nicholson Gaff YawlCamper And Nicholson Gaff YawlCamper And Nicholson Gaff YawlCamper And Nicholson Gaff YawlCamper And Nicholson Gaff YawlCamper And Nicholson Gaff YawlCamper And Nicholson Gaff YawlCamper And Nicholson Gaff YawlCamper And Nicholson Gaff YawlCamper And Nicholson Gaff YawlCamper And Nicholson Gaff YawlCamper And Nicholson Gaff YawlCamper And Nicholson Gaff YawlCamper And Nicholson Gaff YawlCamper And Nicholson Gaff YawlCamper And Nicholson Gaff YawlCamper And Nicholson Gaff YawlCamper And Nicholson Gaff YawlCamper And Nicholson Gaff YawlCamper And Nicholson Gaff YawlCamper And Nicholson Gaff YawlCamper And Nicholson Gaff YawlCamper And Nicholson Gaff YawlCamper And Nicholson Gaff YawlCamper And Nicholson Gaff YawlCamper And Nicholson Gaff YawlCamper And Nicholson Gaff YawlCamper And Nicholson Gaff YawlCamper And Nicholson Gaff YawlCamper And Nicholson Gaff YawlCamper And Nicholson Gaff YawlCamper And Nicholson Gaff YawlCamper And Nicholson Gaff YawlCamper And Nicholson Gaff YawlCamper And Nicholson Gaff YawlCamper And Nicholson Gaff YawlCamper And Nicholson Gaff YawlCamper And Nicholson Gaff YawlCamper And Nicholson Gaff YawlCamper And Nicholson Gaff YawlCamper And Nicholson Gaff YawlCamper And Nicholson Gaff YawlCamper And Nicholson Gaff YawlCamper And Nicholson Gaff YawlCamper And Nicholson Gaff YawlCamper And Nicholson Gaff Yawl

€ 25.000 BTW Betaald (230.000) Prijs verlaagd

Maandprijs: klik hier

 • Bouwjaar 1882
 • Lengte 12.86 m
 • Materiaal Hout
YachtBid

YachtBid

5 maanden actief op YachtFocus
Er zijn nog geen beoordelingen van dit bedrijf. Beoordeel uw jachtmakelaar zie 9 boten van YachtBid e-mail de verkoper

adres:

Hoofdstraat 248
3972 LK  Driebergen
Nederland
www.yachtbid.com

klik hier voor telefoonnummer

Basisgegevens van de Camper And Nicholson Gaff Yawl

 • Verkoper:YachtBid
 • Merk:Camper And Nicholson
 • Model:Gaff Yawl
 • Scheepsnaam:Germaine
 • Motorisatie:Vetus M417 4-cil 42pk geïnstalleerd nieuw in 2012
 • Categorie:Zeiljacht
 • Extra categorie:Klassiek scherp jacht
 • Bouwjaar:1882
 • Laatste refit:2013
 • Materiaal:Hout
 • Beleving: Dagje vaarplezier, Familievakantie, Graag zelf klussen/opknapper, Geschikt voor deelbezit, Verre reizen, zeegaand, Weekends op het water
 • Lengte:12.86 m
 • Breedte:2.87 m
 • Diepgang:210 cm
 • Variabele diepgang:Nee
 • Slaapplaatsen:6 vast
 • Land: Frankrijk
 • Te bekijken in verkoophaven/showroom: Nee , (elders)
 • Prijs:€ 25.000 incl. BTW

In het kort

Vetus M417 4-cil 42pk geïnstalleerd nieuw in 2012. Ontworpen en gebouwd door Camper and Nicholson 1892.

Documenten


Algemeen

 • Opmerkingen:

  Wooden Ships Yacht Brokers
  Richard Gregson
  2 Southford Road
  Dartmouth
  Devon
  United Kingdom TQ6 9QS
  +44(0)1803833899
  info@woodenships.co.uk
  www.woodenships.co.uk

  Toelichting makelaar

  Het oudste drijvende jacht van Camper and Nicholson, werd in 1976 in de modder van de Solent ontdekt door een directeur van C&N en naar de Camper en Nicholson Yard in Northam gebracht waar ze werd gestabiliseerd en bewaard. Voordat enig werk begon, werd ze in 1996 verkocht aan de huidige Franse eigenaar en verhuisde naar het Lowestoft Boat Building College waar de uitgebreide verbouwing uiteindelijk in mei 2013 werd voltooid.

  Ze zeilde naar Frankrijk en ligt nu in Bretagne.

  Het jacht is een absolute klassieker van het Victoriaanse type met haar lange kiel, rechte stuurpen , vierkante voorvoet en elegante achtersteven.

  De eigenaar heeft uitgebreid haar geschiedenis onderzocht en er is veel zorg besteed aan de herbouw om de originaliteit te behouden, waardoor ze een zeer zeldzaam jacht van haar grootte en type is .Vanuit structureel oogpunt moet dit als een nieuwe boot worden beschouwd. De afwerking en aandacht voor detail is opmerkelijk en ze wordt inderdaad in een zeer nette staat gepresenteerd en is in alle opzichten klaar om te varen.De lijnen werden opgetild door de Franse maritieme architect Franco is Chevalier, die ook het tuig verfijnde. Het 6 persoons reddingsvlot in juni 2019 gecertificeerd

   


  Klik hier voor meer informatie

 • Ontwerper: Camper and Nicholson
 • Diepgang: 210 cm
 • Opmerkingen:

  Kijkdag 1 
  vrijdag 08 november 2019 van 12:00 uur tot 14:00 uur.
  Adres: Port-Rhu harbour 29100, Douarnenez Brittany, Frankrijk.
  U kunt zich aanmelden voor de kijkdag door een mail te sturen naar info@SchipVeiling.nl
   

  Kijkdag 2 
  vrijdag 29 november 2019 van 12:00 uur tot 14:00 uur.
  Adres: Port-Rhu harbour 29100, Douarnenez Brittany, Frankrijk.
  U kunt zich aanmelden voor de kijkdag door een mail te sturen naar info@SchipVeiling.nl
   

  Kijkdag 3
  zaterdag 07 december 2019 van 10:00 uur tot 14:00 uur.
  Adres: Port-Rhu harbour 29100, Douarnenez Brittany, Frankrijk.
  U kunt zich aanmelden voor de kijkdag door een mail te sturen naar info@SchipVeiling.nl

  Bezichting zonder afspraak:
  Het is niet mogelijk deze boot zonder afspraak te bezichtigen .
  Voor meer informatie neem contact op SchipVeiling +31 (0) 307271020; info@schipveiling.nl.


Accommodatie

 • Slaapplaatsen: Vast: 6
 • Watertank & materiaal: 290 liter Staal
 • Opmerkingen:

  Bouw

  Bij de herbouw werden de middellijnstructuur, de frames, planken, vloeren, dek en dekbalken en dekstructuren allemaal nieuw gemaakt. Een nieuwe loodballastkiel werd gegoten en gemonteerd. De tuigage is volledig nieuw. De motor en alle systemen zijn nieuw. Alle binnenschrijnwerk werd nieuw gebouwd.

  De middellijnstructuur bevindt zich in iroko. De planken zijn pekdennen, de naden dichtgebogen en op de traditionele manier betaald .De frames zijn in paren van gezaagd eikenhout.

  De vloeren zijn van gegoten siliciumbrons. De planken zijn bevestigd aan de frames met behulp van siliconen bronzen schroeven.Het dek is gelegd in teak over een onderlaag van een laag. 14-inch bolwerken rondom gedragen op eikenpoten met aanzienlijke gelakte iroko- afdekking.

  Een midscheeps coach dak gelakt teak luikhoofden en teak gelegd dek ligt ongeveer 9” van de belangrijkste dek gaf goede frontale ruimte onder de cabine ingang als schuifluik en wash-board halverwege de stbd zijde. Traditioneel hemellicht boven de saloncabine en over de achterhut.

  Een aparte rechthoekige cockpitput net voor de bezaanmast laat de stuurman laag zitten voor beschutting of neerstrijken op de coaming .De cockpitput is zelflozend met een hefpaneel in de zool om toegang te krijgen tot de motor. Goede breedte, overzichtelijke gangboorden maken het jacht gemakkelijk te verplaatsen

  Rig  Gaff Yawl.                           

  De maritieme architect die betrokken was bij de restauratie, Francois Chevalier, trok een licht gereduceerde tuig zoals te zien in verschillende van de oude foto's, maar de eigenaar koos voor de originele grotere tuig afgeleid van o oorspronkelijke foto's en getekend met een doorgedraaide topmast naar de hoofd- en poolstam. mast.

  Alle rondhouten in gelakt Oregon pine.Alle fittingen in gegalvaniseerd staal volgens het origineel. Sommige mast- en dekbeslag zijn origineel en de andere zijn overgenomen van de oude ontwerpen.Ze draagt ​​een conventionele gaffelinstallatie met een werfzeil boven het hoofdzeil, bovenzeil op zowel knuppel als werf boven de bezaan, zeilzeil, fok en vliegende fok.

  Alle schoten en vallen liggen op blok en tackle.Staand want in TS gegalvaniseerd draad door TS Rigging van Maldon, mooi gesplitst en gemaakt tot dode ogen en lanyards tot externe kettingplaten op de hoofdmast.

  Terugrennen blijft naar de hoofdmast en de bovenste mast. De steng is slim FID ded met een koord naar beneden naar het dek waardoor de FID worden ingetrokken en hersteld zonder al oft. De topmast wordt meestal omhoog en omlaag gebracht op de ankerlier, die ook kan worden gebruikt om de keel te hijsen of naar het grootzeil te piekeren.

  De bezinkvellen tot een bumpkin die kan worden opgeheven in de haven.Lopende boegspriet kan worden uitgevoerd wanneer in de haven.

  Accommodatie 

  6 slaapplaatsen                           

  Het interieur is verdeeld in 3 afzonderlijke compartimenten - de voorpiek met kombuis en koppen, de midships saloncabine en de achtercabine.

  Midships saloncabine

  De ingang naar beneden vanaf het dek bevindt zich aan de stbd- zijde van het koetswerkdak rond midschepen .

  Schuifluik en wasbord om de cabine in te stappen.

  Een klein bureau is weggestopt onder de trap.

  Haven- en ligbanken .

  Pullman ligplaatsen klappen indien nodig boven uit.

  Centrale klaptafel met een traditioneel licht erboven.

  Mooi gemaakte kasten in de hoeken.
  Pascal Atkey Viooltje houtskachel op het schutbord (niet in bedrijf gesteld)

  Een poortzijdepoort in het voorste schot opent naar het voorste compartiment.

  Voorste compartiment.

  De kombuis is opgesteld met een diepvries van bovenaf en een 2-pits Origo- spiritusfornuis in een uitsparing langs de bakboordzijde . Tegenover SB is een porseleinen " butler " sink ligt in een teak werkblad.

  Zeilen komen aan beide kanten naar voren tot aan de blootgestelde dubbele Samson-palen.

  Het vak voor de hoofden bevindt zich in de achterste hoek met een slim gehoekte deur. Lavac zee toilet.

  Achterkajuit.   Een poortzijdepoort in het achterste schot opent naar de achterkajuit. Dubbele ligplaats naar stbd. Porseleinen wastafel. Goede kastruimte. Luchtlicht boven.

  Het schrijnwerk helemaal door is volledig traditioneel, de verhoogde en veldpanelen en lijstwerk gekopieerd van schrijnwerk uit dezelfde periode en allemaal gebouwd in een prachtig donker gepolijst mahonie om een ​​warme en sfeervolle cabine te geven.

  Circa 2 meter hoofdruimte in de saloncabine en de achterhut.

  Ongeveer 1,8 m hoofdruimte naar voren.

  Gepolijste zoolplanken met verschillende hefsecties voor toegang tot het ruim

  uitrusting


Motor en elektra

 • Aantal identieke motoren: 1
 • Start type: Elektrisch
 • Type: Binnenboord
 • Merk: Vetus
 • Model: M417
 • Bouwjaar: 2012
 • Aantal cilinders: 4
 • Vermogen: 42 pk
 • Brandstof: Diesel
 • Verbruik: 3 liter/uur
 • Opmerkingen:

  Motor             

  Vetus M417 4-cil 42pk geïnstalleerd nieuw in 2012

  De motor staat dwars onder de cockpitzool met Vetus hydraulische aandrijving naar een middellijn conventionele aandrijfas die een 3-blads schroef draait.

  Gebruikelijke eenhendelbediening.

  Kruissnelheid: 5 knopen met een maximum van 7 knopen             

  Verbruik.3 liter per uur.             

  Toerenteller. Oliedruk- en temperatuurmeters ook met alarm.

   

  Tanks.                           

  Brandstof:

  90 liter in een stalen roestvrijstalen tank onder het stuurboorddek naast de motor.

  Water :

  290 liter in 2 roestvrijstalen tanks, een onder de bakboordzijde deckadjacent om de motor en een onder de cabine zool middentonen heupen

  Grijs water :

  Grijs waterreservoir van 8 liter onder de saloncabinezool met interne 12v- pomp en vlotterschakelaar neemt het afval van de kombuisgootsteen en de achterbak van de cabine.             

  Zwart water :

  Zwarte watertank van 60 liter onder de gootsteen van de kombuis. Spruitstuk in de koppen maakt directe pomp overboord of pomp in afvaltank mogelijk en ook tankevacuatie over boord of tankevacuatie via een dek dat in de haven past.             

  Electrics.

  12V-systemen met 2 x 12V-accu's, slim geplaatst in een lade onder de salontafel waardoor het gewicht midships en laag blijft.

  1 x 12v motor startaccu in de achterste cabine dus dicht bij de motor. Walaansluiting met walstroom opladen van de batterij 


Navigatie en elektronica

 • Opmerkingen:

  Navigatie

  Sestral Medina stuurkompas met licht.

  Echopilot voorwaartse sonar sirene.

  AIS VHF Vesper XB800 wifi- transponder.

  Garmin GPS

  (De eigenaar gebruikt momenteel een Ipad met iNavx voor navigatie)

  Veiligheid

  6 x automatisch opblazende reddingsvesten met verlichting.

  Paardenshow reddingsboei

  Plastimo Open S ea 6-persoons reddingsvlot.

  3 brandblussers

  2 x 12v lenspomp

  1 x handmatige lenspomp.

  Gronduitrusting

  Een uitstekende brons manuele windas door Metaye r vernuftig omgezet worden aangedreven door een 12v motor.

  16kg vestinganker

  16 kg Admiraliteit patroon kedge anker

  40 m ketting van 10 mm

  60 m 25 mm ketting. Met 10 m ketting van 10 mm.

  Gebruikelijke meertrossen, fenders, dekborstels en boot .


Tuigage

 • Opmerkingen:

  Sails

  Alle zeilen van North Sea Sails, 2013 en hebben slechts 2 seizoenen regelmatig gebruik gezien.

  Jib 221 sq ft

  Staysail 143 sq ft

  Hoofdzeil 220 sq ft

  Jib bovenzeil 120 sq

  Grootzeil 477 sq ft

  Mizzen 178 sq ft

  Mizzen topzeil 77 sq ft


Veiligheid

 • Reddingsvlot:
 • Opmerkingen:

  25-11-2019 17:00 | 09-12-2019 19:30 | https://www.bva-auctions.com/en/auction/lot/43055/13711359?pid=0 | France | € 230.000

   

   


terug

YachtBid

Succesvolle verkoop van plezierjachten via een online veiling. In samenwerking met de beste jachtmakelaars én het grootste veilingplatform van Europa wordt uw schip binnen één tot drie maanden verkocht tegen hét hoogste bod.

meer informatie aanvragen

versturen

stuur de advertentie van de Camper And Nicholson Gaff Yawl door naar een vriend

versturen
 

ligplaats van de Camper And Nicholson Gaff Yawl:

Route plannen