Tallship Rhea Of Nyborg

Terug
Tallship Rhea Of NyborgTallship Rhea Of NyborgTallship Rhea Of NyborgTallship Rhea Of NyborgTallship Rhea Of NyborgTallship Rhea Of NyborgTallship Rhea Of NyborgTallship Rhea Of NyborgTallship Rhea Of NyborgTallship Rhea Of NyborgTallship Rhea Of NyborgTallship Rhea Of NyborgTallship Rhea Of NyborgTallship Rhea Of NyborgTallship Rhea Of NyborgTallship Rhea Of NyborgTallship Rhea Of NyborgTallship Rhea Of NyborgTallship Rhea Of NyborgTallship Rhea Of NyborgTallship Rhea Of NyborgTallship Rhea Of NyborgTallship Rhea Of NyborgTallship Rhea Of NyborgTallship Rhea Of NyborgTallship Rhea Of NyborgTallship Rhea Of NyborgTallship Rhea Of NyborgTallship Rhea Of NyborgTallship Rhea Of NyborgTallship Rhea Of NyborgTallship Rhea Of NyborgTallship Rhea Of NyborgTallship Rhea Of NyborgTallship Rhea Of NyborgTallship Rhea Of NyborgTallship Rhea Of NyborgTallship Rhea Of NyborgTallship Rhea Of NyborgTallship Rhea Of NyborgTallship Rhea Of NyborgTallship Rhea Of Nyborg

€ 100.000 BTW Vrijgesteld (1.100.000)

Maandprijs: klik hier

 • Bouwjaar 1900
 • Lengte 28.0 m
 • Materiaal Hout
YachtBid

YachtBid

4 maanden actief op YachtFocus
Er zijn nog geen beoordelingen van dit bedrijf. Beoordeel uw jachtmakelaar zie 12 boten van YachtBid e-mail de verkoper

adres:

Hoofdstraat 248
3972 LK  Driebergen
Nederland
www.yachtbid.com

klik hier voor telefoonnummer

Basisgegevens van de Tallship Rhea Of Nyborg

 • Verkoper:YachtBid
 • Merk:Tallship
 • Model:Rhea Of Nyborg
 • Motorisatie:MAN 240HP Diesel
 • Categorie:Zeiljacht
 • Extra categorie:Klassiek scherp jacht
 • Bouwjaar:1900
 • Laatste refit:2015
 • Materiaal:Hout
 • Beleving: Dagje vaarplezier, Familievakantie, Geschikt voor deelbezit, Grote groepen aan boord, (Semi-)permanente bewoning, Verre reizen, zeegaand, Weekends op het water
 • Lengte:28.0 m
 • Breedte:5.2 m
 • Diepgang:240 cm
 • Variabele diepgang:Nee
 • Slaapplaatsen:13 vast
 • Land: Griekenland
 • Te bekijken in verkoophaven/showroom: Nee , (elders)
 • Prijs:€ 100.000 BTW Vrijgesteld

In het kort

MAN 240HP Diesel. Rhea van Nyborg is een Baltic Trader met bijzonder fijne lijnen.

Documenten


Video's


Algemeen

 • Opmerkingen:

  CLASSIC YACHT SALES
  Nick Hardy
  +44 (0) 7919430863 
  nick@classic-charters.com

  Toelichting makelaar

  De "Rhea of Nyborg" is al 30 jaar een succesvol charterschip in de oostelijke Middellandse Zee onder de huidige eigenaar/schipper, maar familie- en andere verplichtingen hebben geleid tot minder tijdbevrachting en de beslissing om dit unieke schip te verkopen. Gedurende deze jaren is Rhea gevestigd in Turkije, waar de traditie van het bouwen van houten boten nog steeds voortduurt. Dit betekent dat er hout, materialen en vakkundige arbeidskrachten beschikbaar zijn om Rhea te onderhouden en in goede en sterke conditie te houden.

  Rhea werd gebouwd als een topsail schoener (zonder motor) en werd gebruikt om stenen en rotsen te vervoeren onder zware omstandigheden, vandaar dat ze werd gebouwd als een uitzonderlijk sterk zeilschip met een kleine bemanning.  

  Rhea werd in 1989/90 opnieuw in dienst genomen en wordt sindsdien regelmatig onderhouden.  Dit omvatte belangrijke werkzaamheden op verschillende gebieden van het schip, waar en wanneer dat nodig was. (d.w.z. in de winter van 2016/17 werden het voordek en de dwarsbalken vernieuwd van de steel naar de achterzijde van de sampsonpaal, plus andere werkzaamheden).

  Een volledig overzicht is beschikbaar.  Rhea is in uitstekende staat en heeft een grote uitgebreide selectie aan gereedschap, reserveonderdelen, enz. bij zich.

  Er is een ruime salon met een loungeruimte, een prachtige teakhouten eettafel, een navigatiegedeelte en een wasmachine van 7 kg (verborgen in een houten kist).

  De kombuis is voorzien van een dubbele spoelbak, huishoudelijke gasfornuis, koelkast, vriezer en magnetron.

  De vier gastenhutten hebben elk airconditioning plus en-suite toilet, douche en wastafel. De achterkajuit heeft een tweepersoonsbed en een eenpersoonsbed, de focs'le heeft een tweepersoons- en een 'pullman' eenpersoonsbed, en de bakboord- en stuurboordhutten kunnen zowel tweepersoonshutten (de stapelbedden naar een bredere positie schuiven) als tweepersoonshutten (met behulp van eenpersoonskamer) zijn. De twee hutten voor de bemanning hebben elk een eigen toilet, douche en wastafel. Het zijn tweepersoonshutten met eenpersoonsbedden.

  Rhea's grote dekoppervlak biedt voldoende ruimte om te zonnen op lange matrassen, en het gebruik van zonneschermen en zeilen geeft de keuze aan schaduw. De dinghy wordt niet meeverkocht.

  Gecertificeerd: MCA Commercial

  Alle veiligheidsuitrusting om te voldoen aan de Britse coderingseisen, waaronder

  12 man reddingsvlot

  16 man reddingsvlot

  15 PFD's voor volwassenen en 3 PFD's voor kinderen

  15 harnassen

  Reddingsringen, lichten, etc....

  Assortiment droge poederblussers voor droge blusmiddelen

  CO2-brandblusapparaat in de machinekamer

  Voor meer informatie download de brochure en survey.


  Klik hier voor meer informatie

 • Ontwerper: Nyborg, Denmark
 • Werf: Schmidt & Bilbrer werf
 • Bouwnummer: MCA Commercial
 • Diepgang: 240 cm
 • Opmerkingen:

  Kijkdag 1 
  dinsdag 01 oktober 2019 van 11:00 uur tot 13:00 uur.
  Adres: Anagnostara 9, Pilos 240 01 Pylos, Griekenland.
  U kunt zich aanmelden voor de kijkdag door uiterlijk 2 dagen voorafgaand aan de kijkdag een mail te sturen naar info@schipveiling.nl

  Kijkdag 2 
  donderdag 10 oktober 2019 van 11:00 uur tot 13:00 uur.
  Adres: Anagnostara 9, Pilos 240 01, Pylos, Griekenland.
  U kunt zich aanmelden voor de kijkdag door uiterlijk 2 dagen voorafgaand aan de kijkdag een mail te sturen naar info@schipveiling.nl

  Kijkdag 3 
  woensdag 16 oktober 2019 van 11:00 uur tot 13:00 uur.
  Adres: Anagnostara 9, Pilos 240 01, Pylos, Griekenland.
  U kunt zich aanmelden voor de kijkdag door uiterlijk 2 dagen voorafgaand aan de kijkdag een mail te sturen naar info@schipveiling.nl

  Bezichting buiten de kijkdagen:
  Het is mogelijk dit schip buiten de kijkdagen te bezichtigen vanaf 1 oktober 2019. Voor meer informatie neem contact met ons op info@Schipveiling.nl +31307271020


Accommodatie

 • Salon:
 • Hutten: 6
 • Slaapplaatsen: Vast: 13
 • Type interieur: Klassiek, warm
 • Airconditioning:
 • Opmerkingen:

  Geschiedenis

  Sinds 1989 is de Rhea van Nyborg in handen van de huidige eigenaars en ze heeft naar vele landen gevaren; Turkije, Griekenland, Albanië, Montenegro en Albanië, Kroatië, Italië, Monte Carlo, Frankrijk, Spanje, Malta, Gibralter, Tunesië, Frankrijk, Italië, Spanje, en Algerije.  Ze is gebruikt voor diverse charterwerk waaronder een huwelijksreis, familie- en groepscharters, beoordelingen van het personeel van de onderneming, en de verfilming van een Nederlandse celebrity reality TV-serie. Rhea heeft de ruimte en stabiliteit voor het eigenlijke jong en oud, en ze inspireert de verbeelding en het enthousiasme van de nieuwkomers. zeelieden en oude "zouten".

  Rhea van Nyborg's geschiedenis begon aan het eind van de 19e eeuw, waar het werd gebouwd op de Floytrup, Schmidt & Bilbrer werf in Nyborg, Denemarken, en ze werd benoemd tot "Kjerstine".

  18 juni 1900″Kjerstine" werd geregistreerd bij Nyborg als topzeilschoener. Ze stond geregistreerd als vissersschip, maar men heeft ons doen geloven dat ze steen droeg van de steengroeven naar de plaatsen waar ze verdedigingswerken werden uitgevoerd.  Alle informatie werd tot in detail geregistreerd, er was geen motor.  Geregistreerd tonnage 48,48 netto tonnenmaat 25,50.  Eigenaar G.S. Kirk en schipper M.B. Hou.
  26 mei 1903″Kjerstine" werd overgebracht naar Harboore New Diving Company, Fjaltring Diving Company en Fjaltring Trans Diving Company.
  10 januari 1917″Kjerstine werd overgebracht naar de "Shipping Co. Diver - Schooner Kjerstine" Lemvig, en dit werd geregistreerd op 11 maart 1918.  Het bedrijf werd op 13 februari 1922 geliquideerd.
  28 september 1922″Kjerstine" werd omgedoopt tot "Anne".
  2 oktober 19 oktober 1922A 19 pk 4-takt motor werd geregistreerd door de Rijksinspectiedienst voor schepen.
  26 januari 1923″Anne" werd omgedoopt tot "Martha".
  Andere geregistreerde wijzigingen onder de naam "Martha" werden geregistreerd op 3 maart 1923, 29 juni 1929 (geregistreerd te Rodvig, Denemarken), 6 juni 1929, 22 mei 1939 (veranderd van "Schoener" in "Motorship"), 15 mei 1942, 22 mei 1957 en 21 januari 1959.
  12 januari 1967″Martha" werd verkocht aan Brandinspekter Svend Eld.
  8 februari 1967″Martha" werd geregistreerd in Arhus, Denemarken.  Geregistreerd tonnage nog steeds 48,48 en netto tonnage 25,50.  Tweecilinder 64 pk motor.
  8 augustus 1974″Martha" werd verkocht door Brandinspekteur Svend Eld (Denemarken) aan Kapitan Hans-Peter von Holdt (van Hamburg, Duitsland).  Inmiddels had ze maar één "achterdekse" mast.
  28 augustus 1975 "Juliane von Holdt" Rheawas geregistreerd in Kiel, Duitsland (genoemd naar de dochter van Hans-Peter von Holdt).  Ze had één motor (geen details), een nieuwe giek en een nieuwe mast.  Haar tonnage werd geregistreerd als 117.90 uur en netto 41.62 uur. De eigenaren waren Kapitan Hans-Peter von Holdt en Bernhard Gumb.
  1976-1983 werd "Juliane von Holdt" gebruikt als toeristische attractie in Hornum op het eiland Sylt in de Noordzee.  Ze had korte "duty free" reizen en reizen naar de zeehondenreservaten.
  Op een gegeven moment werd haar tuigage veranderd in de meer modieuze ketch-installatie.
  Eind jaren '80 was "Rhea" aan het charteren in Turkse wateren onder Bernhard Gumb in de Turkse wateren.
  1989/1990″Rhea" aangekocht en opnieuw in gebruik genomen door de huidige eigenaars. Ze werd geregistreerd in het Britse Small Shis Registry....
  1997 "Rhea" werd teruggegeven aan haar originele topzeilschoenertuig.
  2014 "Rhea" werd geregistreerd als "Rhea of Nyborg" in het Britse Part One Registry, commercieel gecodeerd voor 12 gasten en 3 bemanningsleden.
  Bouw

  Carvel romp met dubbele huiden van eiken planken op eiken frames.  Toegevoegd staal

  ballastkiel.  Dennen- en eikenhouten dek en opbouw op eiken dekbalken,

  met hardhouten schachten, luiken, dakramen en dekmeubilair.

  Accommodatie en huishoudelijke apparatuur

  Benedendeks is Rhea fraai bekleed met dennenhout met teakhouten beslag en originele eikenhouten balken. Er is een ruime salon met een liggedeelte, prachtige teakhouten eettafel en een navigatiegedeelte. De kombuis is voorzien van een diepvriezer (momenteel in gebruik voor snelle koeling van dranken), koelkast, 4-pits gasfornuis met oven en grill, dubbele spoelbakken met afvoer, magnetron, enz.

  De vier gastenhutten hebben elk airconditioning plus en-suite toilet, douche en wastafel:

  De achterkajuit heeft een tweepersoonsbed en een eenpersoonsbed en een eenpersoonsbed.
  De focs'le heeft een dubbele en 'pullman' single...
  De voorste poort- en stuurboordcabines kunnen zowel tweepersoonshutten zijn (het uitschuiven van het bed voor extra breedte) als tweepersoonshutten met behulp van neerklapbare enkele pullman.
  De midscheepse haven- en stuurboordcabines hebben elk een en-suite toilet, douche en wastafel, en een dubbele kooi plus een 'pullman' single.  Soms wordt de havenbemanningscabine gebruikt als extra gastencabine.

  De toiletten zijn elektrisch in de achter-, voorhaven- en foc'sleehutten, en handmatig in de voorste stuurboord-, haven- en stuurboordbemanningscabines.

   


Motor en elektra

 • Aantal identieke motoren: 1
 • Start type: Elektrisch
 • Type: Binnenboord
 • Merk: MAN
 • Vermogen: 240 pk
 • Brandstof: Diesel
 • Verbruik: 20 liter/uur

Tuigage

 • Opmerkingen:

  Tuigage, zeilen en Canvas

  De hoofdmast, voormast en beide topmasten zijn van gelakt staal, beschermd door epoxy grondlakken met glanzende afwerking.  De boegspriet, giek, voorgiek, voorgiek, voorgiek, hoofdgaffel, boven-, onder-, boven-, onder- en ondergiek zijn van grenen geverfd.  De hoofdmast is van gelakt aluminium.  De voorstagzeilgiek is van gegalvaniseerd staal.

  Het traditionele staande tuigage is van gegalvaniseerd zacht staaldraad, gespannen met flessenschroeven.  De bobstays en boegsprietkappen zijn van 12mm gegalvaniseerde ketting, gespannen met flessenschroeven.

  De zeilen zijn allemaal gemaakt van zware bruine "Duradon":

  Vliegende fok

  Buitenste fok

  Binnenste fok

  Voorstag zeil

  Voor blunder

  Vierkante bovenzeil bovenzijde vierkant zeil

  Vierkante ondertop vierkant zeil

  Koers of lager vierkant zeil

  Topstay zeil

  Belangrijkste gaffel

  Hoofdtop

  Twee luifels zijn gemaakt van champagnekleurig zonwering materiaal. Een ervan bevindt zich boven de cockpit en een tussen de voor- en hoofdmasten.
   


Uitrusting buitenom

 • Opmerkingen:

  Dekindeling, uitrusting en grondaanpak

  Er zijn 3 gangen onderdeks, één voor de achterkajuit, één voor de achterkajuit, één voor het voormalige ruim en één voor de voorste hutten.  Er zijn traditionele dakramen op het voordek, hoofdkoetsdak en achterdak, enkele scharnierende aluminium + perspex luiken, en enkele ronde patrijspoorten. De dekken zijn van grenenhout, ommanteld met glasvezel, en geverfd met antislip verf.

  De grote oppervlakken van de dekken bieden plaats aan 9 dekkussens over de gehele lengte, die bedekt zijn met bruin Sunbrella-materiaal.

  Tussen de hoofdmast en het achterdek bevindt zich een eethoek en zitgedeelte.  De tafel en lockers zijn van teakhout en de kussens zijn bekleed met bruin Sunbrella type materiaal.

  Aan bakboord en stuurboord van de voormast zijn er eikenhouten touwkasten.

  Rhea heeft een gangplank voor montage vanaf de achtersteven en een grenen zwemtrap die over de stuurboordzijde naar beneden scharniert.

  De besturing is door een groot eiken wiel en een robuust kettingsysteem.

  Rhea heeft 1 vissersanker met 140 m ketting, 1 vissersanker met 10 m ketting plus lange ankerketting, 1 danforth anker, 1 scheepsanker, diverse meertouwen en lijnen.

  De ankerlier is hydraulisch met een messing zigeuner naar stuurboord en een touwtrommel naar de haven.

  Er zijn diverse kettingen, lijnen, spatborden, blokken en spijkers, een boothaak, etc.....

  Mechanisch, elektrisch en tankvolume

  MAN 240 pk 6-cilinder gemarineerde watergekoelde dieselmotor van 240 pk met 6 cilinders

  Uygar zwaar uitgevoerde hydraulisch verzinkte versnellingsbak

  4 bladige propeller

  9 kW Superstar 220 volt AC-generator van 220 volt

  1 paar 180 aH 12 volt batterijen van 180 aH voor het starten van de 24 volt motor en pompen

  1 paar 180 aH 12 volt batterijen van 180 aH voor een back-up 24 volt systeem

  1 paar 180 aH 12 volt batterijen van 180 aH voor 12 volt huishoudelijke sustems

  1 AC batterijlader

  1 Cruiseair airco-eenheid voor de voorste gastencabines

  1 Cruiseair airconditioningsunit voor de achterste gastenhut

  1 originele gietijzeren handbediende lenspomp

  1 ventilator riem aangedreven lenspomp

  1 220 volt bilgepomp

  2 24 volt lenspompen met automatische schakelaars

  1 drukpomp voor warm en koud water

  1 warmwatertank met 220 volt dompelverwarmer

  1 220 Volt vuilwatertankpomp

  1 gelakte stalen dieseltank met reservesectie.  1.300 liter

  1 kleine gegalvaniseerde, gelakte verzinkte stalen zeewatertoevoertank voor de toiletten

  6 vaste kunststof drinkwatertanks van in totaal 2.400 liter

  2 vaste kunststof vuilwatertanks met een totale inhoud van 800 liter

  Navigatie, communicatie en elektronica

  1 VHF-radio met DSC

  2 Mobiele VHF-radio's

  1 Dieptemeter

  1 origineel stuurkompas

  1 handlager kompas

  1 Radio met CD-speler

  Messing klok

  Messing barometer

  Messing bel

  Scheepshoorn


Veiligheid

 • Opmerkingen:

  07-10-2019 17:00 | 21-10-2019 19:30 | https://www.bva-auctions.com/en/auction/lot/41413/13276119?pid=0 | Greece | € 1.100.000

   

   


terug

YachtBid

Succesvolle verkoop van plezierjachten via een online veiling. In samenwerking met de beste jachtmakelaars én het grootste veilingplatform van Europa wordt uw schip binnen één tot drie maanden verkocht tegen hét hoogste bod.

meer informatie aanvragen

versturen

stuur de advertentie van de Tallship Rhea Of Nyborg door naar een vriend

versturen
 

ligplaats van de Tallship Rhea Of Nyborg:

Route plannen