Sabre 27 Marine Construction Southampton Sabre 27

Terug
Sabre 27 Marine Construction Southampton Sabre 27Sabre 27 Marine Construction Southampton Sabre 27Sabre 27 Marine Construction Southampton Sabre 27Sabre 27 Marine Construction Southampton Sabre 27Sabre 27 Marine Construction Southampton Sabre 27Sabre 27 Marine Construction Southampton Sabre 27Sabre 27 Marine Construction Southampton Sabre 27Sabre 27 Marine Construction Southampton Sabre 27Sabre 27 Marine Construction Southampton Sabre 27Sabre 27 Marine Construction Southampton Sabre 27Sabre 27 Marine Construction Southampton Sabre 27Sabre 27 Marine Construction Southampton Sabre 27Sabre 27 Marine Construction Southampton Sabre 27Sabre 27 Marine Construction Southampton Sabre 27Sabre 27 Marine Construction Southampton Sabre 27Sabre 27 Marine Construction Southampton Sabre 27Sabre 27 Marine Construction Southampton Sabre 27Sabre 27 Marine Construction Southampton Sabre 27Sabre 27 Marine Construction Southampton Sabre 27Sabre 27 Marine Construction Southampton Sabre 27Sabre 27 Marine Construction Southampton Sabre 27Sabre 27 Marine Construction Southampton Sabre 27Sabre 27 Marine Construction Southampton Sabre 27Sabre 27 Marine Construction Southampton Sabre 27Sabre 27 Marine Construction Southampton Sabre 27Sabre 27 Marine Construction Southampton Sabre 27

€ 15.000

Maandprijs: klik hier

 • Bouwjaar 1977
 • Lengte 8.3 m
 • Materiaal Polyester
Particuliere verkoper

Particuliere verkoper

e-mail de verkoper
Anne Sietsma

klik hier voor telefoonnummer

Basisgegevens van de Sabre 27 Marine Construction Southampton Sabre 27

 • Verkoper:Anne Sietsma
 • Merk:Sabre 27 Marine Construction Southampton
 • Model:Sabre 27
 • Motorisatie:In 2010 een gereviseerde Yanmar 2GM20 ingebouwd. In 2018 nieuwe anodes en filters, grote beurt.
 • Categorie:Zeiljacht
 • Bouwjaar:1977
 • Materiaal:Polyester
 • Beleving: Dagje vaarplezier, Familievakantie, Weekends op het water
 • Lengte:8.3 m
 • Breedte:2.75 m
 • Diepgang:140 cm
 • Variabele diepgang:Nee
 • Stahoogte binnen:185 cm
 • Slaapplaatsen:4 vast , 2 extra
 • Land: Nederland
 • Prijs:€ 15.000

In het kort

In 2010 een gereviseerde Yanmar 2GM20 ingebouwd. In 2018 nieuwe anodes en filters, grote beurt.. Een ruime zeewaardige stabiele en zeer goed onderhouden familie toerzeiler geschikt voor binnen- en buitenwater met ruime kuip en vele extra's.

Documenten


Algemeen

 • Opmerkingen:

  Deze nu in prijs verlaagde mooie en degelijke Engelse polyester familie toerzeiler, Sabre 27 (werfgebouwd Marine Constructions Southampton) met de afmetingen 8,30 L x 2,75 B x 1,40 D en een doorvaarthoogte van 12 m, hebben wij te koop. Deze met S-spant gebouwde boot is een heerlijke ruime zeilboot met 4 vaste en 2 extra slaapplaatsen die uitermate geschikt is voor het binnen- en buitenwater! Ons vaargebied was voornamelijk het Wad, Noordzee, IJsselmeer en de Randmeren. Ook een grote plus is de ruime kuip met kuiptent waardoor het ook bij wat minder weer heerlijk vertoeven is. Sinds 2010 zijn wij eigenaar van dit schip en sindsdien hebben wij er veel aan vernieuwd.

 • Diepgang: 140 cm

Accommodatie

 • Stahoogte: 185 cm
 • Slaapplaatsen: Vast: 4 Extra: 2
 • Opmerkingen:

  In 2011 het gehele interieur vernieuwd en aangepast in huidige stijl. De ruime salon met hoekbank is voorzien van een nieuwe tafel die met de LAGUNE onderstel ook in de kuip is te plaatsen. De gordijnen en kussens vernieuwd en alle houtwerk nieuw en in de huidige uitvoering. De foto's geven een duidelijk beeld van het interieur. In 2016 is er een Ëberspracher hetelucht verwarming ingebouwd voor een aangenaam verposen tijdens koudere dagen. Zowel in de salon als in de kuip zijn er uitgangen voor de warme lucht. De hetelucht kachel werkt op 12 volt en op de diesel uit de 50 liter rvs tank van deze Sabre. De grote kuiptent geeft bij slecht weer een extra leefruimte die dus ook verwarmt wordt door de kachel!! De sprayhood en kuiptent zijn van Markilux doek en een 22mm RVS frame. Het slaapcomfort is hoog met nieuwe matrassen en een nasa topper!! Het toilet is compleet vernieuwd en voorzien van een chemisch toilet. Hier ook veel kastruimte en de afsluiters in handbereik. In de slaap-kooien ( 2 stuks) is extra verlichting aangebracht. De wanden zijn bekleed en voorzien van veel opbergruimte. In de hoekbanken is veel opbergruimte zowel onder als achter de bank. Deze hoekbank is in 2012 uitgebreid met een extra uitrek-deel om er een twee-persoons bed van te maken. ook hier een extra nieuw matras.


Motor en elektra

 • Opmerkingen:

  De 2GM 20 van Yanmar is in 2010 ingebouwd bij Abma in Sneek, die ook het waterslot met alle uitlaat en gashandle systemen heeft aangelegd. De 18 PK is ruim voldoende voor de voortstuwing van deze Sabre 27. Elk jaar nieuwe filters en impellor in de waterpomp met als laatste in 2018 ook de anodes in het moterblok voor het koelwater, alsmede de filters voor olie en lucht. In de aandrijfas is een nieuwe waterdichte afdichting gemaakt als extra bij de grote onderhoudsbeurt door Tromp in Makkum. Er zit een drie-blads schroefblad aan de aandrijf-as. In 2011 is er een wal-stroom aansluiting gemaakt die alle voorzieningen aan boord voorziet van 230 Volt. Bij de keuken en in de salon zijn voldoende aansluitpunten. Ook zijn er voor de accu's twee druppelaar/laders aangekoppeld. De accu's zijn van 2011 en 2019! onderhoudsarm! Alle verlichting in deze boot is LED en dus zeer duurzaam en zuinig met verbruik! In de salon hangen twee combi lichten die met helder wit ook bij navigatie in donker geschakeld kunnen worden naar zacht rood.


Navigatie en elektronica

 • Opmerkingen:

  Voor de navigatie is een kaartplotter van Lowrange HDS-5m ingebouwd met navionics vaarkaarten op SD kaart. Binnen handbereik zit de radio en marifoon die met de mic buiten kan worden bediend. een extra luidspreker voor muziek en voor de marifoon zijn buiten geplaatst. De dieptemeter van NASA geeft de diepte aan onder de kiel. Met de in 2018 geplaatste nieuwe helmhout met de T-22 Simrad stuurautomaat kun je zorgeloos je koers uitzetten en vasthouden. Op het verlichte kompas kun je goed navigeren en boven in de mast zit een   "windex" aangever en de antenne van de marifoon. Alles is met nieuwe bekabeling aangesloten in 2016.De navigatie verlichting voor is nieuw en alles is met 1 schakelaar te bedienen. Toplicht, mastlicht en heklicht zijn wit.


Tuigage

 • Opmerkingen:

  In 2015 is de complete vertstaging vernieuwd door "Mast en zo" uit Sneek. Deze heeft ook alle spanners vernieuwd en met de achterstag die in een split is uitgevoerd kun je de trim aanpassen naar wens. De sloepgetuigde Sabre 27 heeft een grootzeil met zeillatten en een uit 2016 aangemeten rol fok (cruise genua)van Dracon doek. Alles is vanuit de kuip te bedienen. Het grootzeil is door een meelooplijn in alle winden naar beneden te halen vanuit de kuip! Er is een lazy-jack voor het opvangen van het grootzeil.Deze Sabre kun je dus single handed zeilen en bedienen!! De zeilen worden door een huik en een rolfok hoes goed beschermd tegen uv en weersinvloeden als er niet gezeild wordt. Alle vallen en lijnen zijn vernieuwd en up-to-date! Er is een maststrijk installatie aanboord die je in delen kunt opbergen. Een vertragingsblok is aan boord om deze gemakkelijk te laten zakken en hijsen.


Uitrusting buitenom

 • Opmerkingen:

  In 2015 is het gehele schip door jachtschilders voorzien van een nieuwe kleur. de bovenkant van de romp is een lichte creme kleur en de romp zelf is donker blauw. Ook de zelf-lozende kuip en luiken zijn meegenomen. De railingen zijn allen los gehaald en opnieuw gemonteerd met nieuwe rvs bouten en borgmoeren. De aluminium ramen zijn degelijk en sterk.De teak banken uit 2011 zijn allen opnieuw geplaatst en de bakskisten zijn scharnierend gemaakt en voorzien van hangsloten, gelijk als het ingangsslot. Er zijn 4 stootwillen met extra 2 bollen voor afmeren. De landvasten zijn vernieuwd en aan de railing hangt een rescue sling reddingsboei. Op de bakskisten in de kuip liggen twee grote skai lederen kussens die het zitten heel aangenaam maken tijdens het zeilen. Deze zijn op maat gemaakt in 2012. Het helmhout uit 2018 is van teak en is voorzien van een koppelstuk voor de T-22 Simrad stuurautomaat. hier is een nieuwe voedingslijn voor aangelegd en is handig in gebruik. In de zomer van 2018 is het gehele onderschip aangepakt en kaal geschuurd. Er zijn 5 lagen Hempel Primer Curing aangebracht en daarna voorzien van Hempel antifouling in classic true blue. In 2017 is een nieuw winterkleed gemaakt door Zandstra zeilmakerij uit Sneek. Deze past als en jas en is van degelijke kwaliteit met een extra ingang aan de zijkant.


Veiligheid

 • Opmerkingen:

  Voor de veiligheid in deze Sabre 27 zijn aan boord twee brandblussers. De gasbun is niet in gebruik omdat er gekookt kan worden op een Origo 3000 kooktoestel. Dit is veilig en vertrouwd. Daarbij zijn er aan boord twee reddingsvesten en is er een bootmansstoel om veilig in de mast te worden gehesen. De life-sling safetyline hangt aan de railing in de kuip. Voor op het dek is er aan weerszijden een life line aanwezig waaraan je kan worden vastgemaakt om bij zwaar weer toch naar voren te kunnen als het moet! Er ligt een "toeter" om bij mist en gevaar een signaal te kunnen maken.


terug

meer informatie aanvragen

versturen

stuur de advertentie van de Sabre 27 Marine Construction Southampton Sabre 27 door naar een vriend

versturen
 

ligplaats van de Sabre 27 Marine Construction Southampton Sabre 27:

Route plannen