Kalik 33

Terug
Kalik 33Kalik 33Kalik 33Kalik 33Kalik 33Kalik 33Kalik 33Kalik 33Kalik 33Kalik 33Kalik 33Kalik 33Kalik 33Kalik 33Kalik 33Kalik 33Kalik 33Kalik 33Kalik 33Kalik 33Kalik 33Kalik 33Kalik 33Kalik 33Kalik 33Kalik 33Kalik 33Kalik 33Kalik 33Kalik 33Kalik 33Kalik 33Kalik 33Kalik 33Kalik 33

€ 29.750 (33.600)

Maandprijs: klik hier

 • Bouwjaar 1978
 • Lengte 9.9 m
 • Materiaal Polyester
Particuliere verkoper

Particuliere verkoper

e-mail de verkoper
Marco Faasse

klik hier voor telefoonnummer

Basisgegevens van de Kalik 33

 • Verkoper:Marco Faasse
 • Merk:Kalik
 • Model:33
 • Motorisatie:Bukh 20
 • Categorie:Zeiljacht
 • Bouwjaar:1978
 • Materiaal:Polyester
 • Beleving: Verre reizen, zeegaand, Wedstrijdzeilen, Weekends op het water
 • Lengte:9.9 m
 • Breedte:3.2 m
 • Diepgang:185 cm
 • Variabele diepgang:Nee
 • Stahoogte binnen:185 cm
 • Slaapplaatsen:3 vast , 2 extra
 • Land: Nederland
 • Prijs:€ 29.750

In het kort

Bukh 20. De Nemo, een prachtig gelijnde superzeiler, is te koop!

Documenten


Algemeen

 • Opmerkingen:

  De NEMO, een Kalik 33, een bekende in het wedstrijdcircuit, ORC3, is te koop! Deze prachtige, goed gelijnde en snelle zeiler van Jacques (Koos) de Ridder heeft de afgelopen jaren veel aandacht gehad qua onderhoud en refit. Kosten nog moeite zijn gespaard om van deze toch al zeer goede zeiler een van de beste zeilers te maken in het veld. En dat is gelukt. Als de eigenaar tijd had en aan een clubwedstrijd meedeed, eindigde de boot steevast op het podium en vaak op een eerste plaats. Dat zegt wat over de bemanning, maar ook wat over het schip! Alle belangrijke onderdelen zijn preventief vervangen of verbeterd om er een snel en meer dan uitstekend varend schip van te maken wat ook zeer geschikt is om langere comfortabele tochten te varen met de familie. De ideale boot dus voor een competitief ingesteld persoon die ook met familie of vrienden op pad gaat.

  De boot is ooit aangeschaft omdat het zo’n prachtig en tijdloos ontwerp is, een redelijk vlak dek heeft, een diepe kuip en z’n uitmuntende zeilgedrag. Nu in de verkoop wegens de aanschaf van een ander schip.

  Er is veel aan de boot vernieuwd en verbeterd. De ramen in de opbouw zijn nieuw. De luiken van de kajuitingang zijn nieuw uitgevoerd in een matte grijze kleur. Ze laten veel licht door maar geven ook de nodige privacy binnen. Het onderwaterschip is kaal geweest en in de epoxy gezet en zeer glad. De romp is in een opvallend groene kleur gespoten in 2014. Daarmee is NEMO gelijk een opvallende verschijning op het water. Ook de mast en de giek zijn kaal geweest en van een hoogglans witte lak voorzien. De giek is overigens volledig vernieuwd (Holland Spar) en de mast is van Proctor. De kuip is in 2017 voorzien van nieuw teak. Het complete lijnenplan is bij de tijd met moderne dyneema en dus rekvrije lijnen en de boot is zeer compleet uitgerust met haar zeilplan, te weten een doorgelat grootzeil, uitgebouwd, in zeer goede staat, een genua 4 (stormfok) slechts zo’n twee keer gebruikt, een HA, ook doorgelat en in goede staat, een genua 2, bijna nog nieuw en een genua 1, in goede staat, waarmee de boot echt een ‘monster’ wordt, hij loopt dan hoog en hard. 

  Dankzij de goede trimmogelijkheden en de dyneema lijnen is ook de genua 1 met nog een serieuze wind hanteerbaar. Knappe boot die je bijhoudt. Om het verhaal compleet te maken is uiteraard ook een mooie spinaker aanwezig voor de ruim windse koersen. Alle beslag hiervoor is aanwezig. Barberhaulers zijn kogelgelagerd en de keerblokken voor de schoten zijn van een zeer ruim formaat, om overstagmanoeuvres zo eenvoudig mogelijk te houden. Er zijn dubbele schoten aanwezig, lichtweer (tot 20kn) schoten van dyneema en zwaarweerschoten. Overcompleet eigenlijk.

  Lieren zijn grotendeels vervangen afgelopen jaren. In totaal zijn er 6 lieren aanwezig, 2 aan bakboord, twee aan stuurboord en twee op het kajuitdak. De set bestaat uit Harken ST 44 en ST35 en twee Barlows 27-45 2-speed lieren. De overloop is trimbaar over de gehele breedte van de kuip op een gelagerde kar en de grootschootoverloop heeft een 1:6 vertraging. De lange genuarails heeft aan elke kant twee karren om tegelijkertijd meerdere schoten aan te kunnen slaan en de karren zijn kogelgelagerd, waarmee ze vanuit de kuip weer trimbaar. Ook de deck-organizers zijn uitgevoerd met zwaar kogelgelagerde blokken en de trimbare babystag is ook weer voorzien van een 1:8 vertraging. De hekstag is vernieuwd met een 316 RVS draaibare spanner met een bronzen lager en loopt om die reden erg soepel. Ook de giekneerhouder is vernieuwd en uitgevoerd in 316L RVS en weer voorzien van een bronzen lager.  

  De gezellige en warme uitstraling van de kajuit valt op door z’n ruime hoekzitbank aan bakboord met daartegenover een langsbank. De opklapbare en tevens volledig verwijderbare tafel biedt voldoende ruimte voor een bemanning van 6 personen.  Een duidelijk pré van de boot is de overal handige kast- en bergruimte, ideaal voor als er met een gezin voor wat langere tijd wordt gereisd. Datzelfde geldt overigens ook voor de voldoende ruime natte cel. Ook hier weer veel bergruimte voor kleding, toiletartikelen en zeilkleding. Binnen vallen ook leuke details op als de uitklapbare spotjes. Dezen zitten op verschillende plaatsen door het schip, waaronder ook de hondenkooi, de derde vaste slaapplek. Het moderne schakelpaneel is van Mastervolt en hangt boven de kaartentafel, die aan stuurboord van het schip zit. Daar zit ook een (led) kaartenlamp.

  De keuken zit aan bakboord in een fijne U-opstellling. Ook onder helling kan hier dus worden gekookt. Het driepits gasfornuis van Force 10 met oven is half-cardanisch opgehangen. Links hiervan bevindt zich de ruime compressor koelkast. De originele vloerdelen uitgevoerd in klassiek gestreept teak zijn goed onderhouden en kunnen na een lichte lakbeurt nog jaren mee.

  De oerdegelijke Bukh 20 pk motor is uit de boot geweest en uitvoerig gecheckt en onderhouden. De compressie is getest (en goed bevonden) en de motor loopt dan ook gelijk bij het starten. De aandrijving bestaat uit een Gori 2-blads klapschroef, welke bij deze boot het beste past qua eigenschappen en de minste weerstand geeft in het water. De dynamo is vergroot naar 35 AH en iets beter aangepast op de accucapaciteit, welke bestaat uit een nieuwe startaccu van 75AH (2018) en een lichtaccu (2017) van 105 Ah. Elektronica bestaat verder uit Nexus navigatie instrumenten, een nieuwe B&G Zeus 7 plotter op een inventieve manier ingebouwd en er is een class D DSC marifooninstallatie van Nexus met een glassfiber marifoonantenne in de top van de mast gemonteerd. Een driekleur led Lopolight in de top met een apart led lampje wat de Windex uitlicht alsook reguliere led boordlichten maken de boot compleet qua verlichting. Audio en media is voorzien in een Fusion MS-IP500 mediaplayer met echte iPod dockingmogelijkheden en multi-room versterker, in totaal 4x70 Watt.

  Dit schip is klaar voor een nieuwe eigenaar met passie, iemand die graag meedoet op het water en het leuk vindt om gespot te worden. Want anoniem is dit schip zeker niet met zijn zeileigenschappen en verschijning! Een boot voor- en met passie! 

 • Diepgang: 185 cm

Accommodatie

 • Stahoogte: 185 cm
 • Slaapplaatsen: Vast: 3 Extra: 2
 • Opmerkingen:

  Stuurboord bevindt zich de kaartentafel met apparatuur

  Aan bakboord de keuken in U-opstelling

  Ruime U-bank en langsbank in de kajuit en een verwijderbare en uitklapbare tafel

  In de tussenhut bevindt zich de natte cel met bergruimte

  Voorhut: 2 slaapplaatsen

  Achterhut (hondekooi): 1 slaapplaats

  Kajuit: 2 slaapplaatsen


Motor en elektra

 • Opmerkingen:

  De boot beschikt over een Bukh DV 20 20 pk motor (compressie zeer goed, starten = lopen), nieuwe accu's, (75Ah start en 105 Ah licht), walstroom met Mastervolt acculader. 

  Verwarming: Webasto (diesel)

  Koelkast: Coolmatic (compressorkoelkast, inhoud ongeveer 75 liter)

  Watertank: 100L RVS

  Dieseltank: 50L polyester


Navigatie en elektronica

 • Opmerkingen:

  Recente navigatieapparatuur (Nexus, B&G). De stuurautomaat is van Autohelm (2000). Nieuwe B&G Zeus 7 plotter, AIS ontvanger. 


Tuigage

 • Opmerkingen:

  Topgetuigd, Proctor mast (oerdegelijk) en Holland Spar giek. Beide in de 2C Den Ijssel professioneel gelakt. 4 x genua aflopend in grootte en spinakker. 


Uitrusting buitenom

 • Opmerkingen:

  Landvasten, fenders, 15 kg CQR anker + 20 m ketting, vrij nieuwe buiskap, bimini, kuipkleed en winterkleed over de hele boot met staande mast. 


Veiligheid

 • Opmerkingen:

  Brandblusser

  Radarreflector

  Gasbun met afvoer 

  Hand-bilgepomp 


terug

meer informatie aanvragen

versturen

stuur de advertentie van de Kalik 33 door naar een vriend

versturen
 

ligplaats van de Kalik 33:

Route plannen