De Vries En Lentsch Klassiek S-Spant

Terug
De Vries En Lentsch Klassiek S-SpantDe Vries En Lentsch Klassiek S-SpantDe Vries En Lentsch Klassiek S-SpantDe Vries En Lentsch Klassiek S-SpantDe Vries En Lentsch Klassiek S-SpantDe Vries En Lentsch Klassiek S-SpantDe Vries En Lentsch Klassiek S-SpantDe Vries En Lentsch Klassiek S-SpantDe Vries En Lentsch Klassiek S-SpantDe Vries En Lentsch Klassiek S-SpantDe Vries En Lentsch Klassiek S-SpantDe Vries En Lentsch Klassiek S-SpantDe Vries En Lentsch Klassiek S-SpantDe Vries En Lentsch Klassiek S-SpantDe Vries En Lentsch Klassiek S-SpantDe Vries En Lentsch Klassiek S-SpantDe Vries En Lentsch Klassiek S-SpantDe Vries En Lentsch Klassiek S-SpantDe Vries En Lentsch Klassiek S-SpantDe Vries En Lentsch Klassiek S-SpantDe Vries En Lentsch Klassiek S-SpantDe Vries En Lentsch Klassiek S-SpantDe Vries En Lentsch Klassiek S-SpantDe Vries En Lentsch Klassiek S-SpantDe Vries En Lentsch Klassiek S-SpantDe Vries En Lentsch Klassiek S-SpantDe Vries En Lentsch Klassiek S-SpantDe Vries En Lentsch Klassiek S-SpantDe Vries En Lentsch Klassiek S-SpantDe Vries En Lentsch Klassiek S-SpantDe Vries En Lentsch Klassiek S-SpantDe Vries En Lentsch Klassiek S-SpantDe Vries En Lentsch Klassiek S-SpantDe Vries En Lentsch Klassiek S-SpantDe Vries En Lentsch Klassiek S-SpantDe Vries En Lentsch Klassiek S-SpantDe Vries En Lentsch Klassiek S-SpantDe Vries En Lentsch Klassiek S-SpantDe Vries En Lentsch Klassiek S-Spant

€ 8.850 BTW Betaald

Maandprijs: klik hier

 • Bouwjaar 1950
 • Lengte 9.6 m
 • Materiaal Staal
Easy Sail

Easy Sail

3 jaar actief op YachtFocus
Er zijn nog geen beoordelingen van dit bedrijf. Beoordeel uw jachtmakelaar zie 40 boten van Easy Sail e-mail de verkoper

adres:

Kwelderweg 1
Dokkumer Nieuwe Zijlen
9291 MD  Kollum
Nederland
easysail.nl

klik hier voor telefoonnummer

Basisgegevens van de De Vries En Lentsch Klassiek S-Spant

 • Verkoper:Easy Sail
 • Merk:De Vries En Lentsch
 • Model:Klassiek S-Spant
 • Scheepsnaam:What's Next
 • Motorisatie:Er is een zeer betrouwbare Volvo Penta diesel aan boord met 28PK, 3 cilinder, bouwjaar 1990.
 • Categorie:Klassiek scherp jacht
 • Extra categorie:Zeiljacht
 • Bouwjaar:1950
 • Materiaal:Staal
 • Beleving: Dagje vaarplezier, Familievakantie, Geschikt voor deelbezit, Ondiepe wateren, Verre reizen, zeegaand, Wedstrijdzeilen, Weekends op het water
 • Lengte:9.6 m
 • Breedte:2.85 m
 • Diepgang:120 cm
 • Variabele diepgang:Nee
 • Stahoogte binnen:170 cm
 • Slaapplaatsen:4 vast
 • Land: Nederland
 • Te bekijken in verkoophaven/showroom: Nee , Zoutkamp
 • Prijs:€ 8.850 incl. BTW
 • Accountmanager: André Miedema

In het kort

Er is een zeer betrouwbare Volvo Penta diesel aan boord met 28PK, 3 cilinder, bouwjaar 1990.. Prachtige sierlijke lijn, dat is wat deze De Vries en Lentsch S-Spant exact omschrijft. Schip verkeert in topstaat incl. nieuwe mast en zeilen!

Documenten


Algemeen

 • Opmerkingen:

  Vroeger was alles beter, de aarde gewoon overzichtelijk plat, mensen hadden een paard, ezel of konijn en als de Paus op bezoek kwam nam hij je hele inventaris mee…… OK, vroeger was niet alles beter maar ontwierpen ze wel hele fraaie schepen. Moet je de lijn van die klassieke stalen S-Spant ontworpen en gebouwd bij De Vries en Lentsch eens zien. Dit is toch een absolute beauty?! Vaart en zeilt ook nog eens geweldig. Nu is in makelaarsland de term ‘klassiek’ vaak synoniem voor ‘veel werk’. Daar is bij dit schip geen sprake van. Ze is dit voorjaar buitenom helemaal geschilderd: dek, romp, opbouw en onderwaterschip zijn in topstaat. Ook is er recent een NIEUWE mast opgekomen, met NIEUWE zeilen, nieuwe lijnen etc. etc. Van binnen de gezelligheid die je mag verwachten op een dergelijk schip en ook hier weer alles recent vernieuwd. Dit prachtjacht kan zich qua staat meten met ieder recent schip, ze wint het qua lijn en uitstraling. Ben jij op zoek naar een klassieker waar je direct mee weg kunt? Gevonden!

   

  Deze De Vries en Lentsch Klassieke S-Spant is dus prima onderhouden, van onderen flink aangepakt evenals het dek, de opbouw, romp en kuip. Alles aan boord werkt naar behoren, ze is een jaar of 10 geleden compleet opnieuw ingetimmerd op een fraaie en doordachte wijze met het gebruik van echt eiken, de vloer bijvoorbeeld bestaat uit fraaie houten delen en ziet er dienovereenkomstig uit. Door het mooie timmerwerk oogt de boot van binnen zeer verzorgd. Ze is plezierig licht en biedt heel Easy accommodatie aan 4 personen. Het toilet staat in een gescheiden ruimte en de kombuis is groot genoeg. De koelkast zit wel op een iets andere plaats dan waar deze in eerste instantie zou verwachten maar koelt er niet minder om.

   

  Goed, we schreven al dat dit schip compleet is en vaarklaar, wat er zoal bijzit:

  - anker met lijn

  - fenders

  - landvasten

  - zwemtrap

  - koelkast

  - kooktoestel

  - spoelbak met kraan, inhoud drinkwatertank 40 liter

  - binnenverlichting

  - acculader

  - omvormer

  - 12 volt aansluiting, handig voor je smartphone of tablet

  - walstroom

  - radio

  - navigatieverlichting

  - bilgepomp

  - brandblusser

  en uiteraard nog veel meer zaken, gewoon helemaal compleet!

   

   

  De motor is een goedlopende en dito onderhouden Volvo Penta inboard diesel, 3 cilinder die 28PK levert. Er staat een 70 liter dieseltank in dus die vaar je niet zo 1,2,3 leeg lijkt ons. De schroefas is vast en vetgesmeerd. Er staan 2 goede accu's in de boot, 1 x start en 1 x lichtaccu. De elektra aan boord is vernieuwd en is prima. Technisch een heel goed schip waarvan je duidelijk kunt zien dat er recent veel tijd en geld in gestoken is.

   

  Dan de zeilen, het is tenslotte een klassiek zeiljacht. Daar hebben we eigenlijk alleen maar GOED nieuws, eerder in deze omschrijvingen tipten we het al even aan maar.... de zeilen (voorzeil en grootzeil) zijn nieuw, de mast is nieuw, de stagen en spanners zijn nieuw, de lijnen/vallen/schoten zijn nieuw. Gewoon allemaal nieuw. De vorige houten mast is met alle toebehoren verloren gegaan dus vandaar dat er een heel nieuw tuig op staat. De mast en giek zijn van alluminium. Er zit geen rol/reefsystem op. Uiteraard staan er lieren aan dek.

   

  Dus wat we weten is dat het hier gaat om een meer dan goed onderhouden klassiek De Vries en Lentsch zeiljacht met een fraaie lijn een mooie binnenbetimmering en technisch in goede staat. Gewoon een boot waar je direct mee weg kunt en waar je nog jaren en jaren plezier aan gaan beleven. Ze vaart al bijna zeventig jaar rond en zal dat zeker nog eens 70 jaar doen.

   

  Interesse in dit bijzondere schip? Kom kijken, ze ligt in Zoutkamp. Bezichtiging uitsluitend op afspraak.

   

  For our foreign visitors; we speak English und natürlich auch Deutsch.

   


  Klik hier voor meer informatie

 • Diepgang: 120 cm

Accommodatie

 • Stahoogte: 170 cm
 • Slaapplaatsen: Vast: 4

Commentaar eigenaar

Geen.

Bekende gebreken

Geen.

terug

Easy Sail

De Jachtmakelaar voor het Lauwersmeer en omstreken!

Onze ‘thuishaven’ is de prachtig gelegen Jachthaven Lunegat in het Friese Dokkumer Nieuwe Zijlen. Staat jouw droomschip niet bij het aanbod op deze site? Neem dan contact met ons op, niet al onze schepen staan online en wie weet hebben wij jouw ideale boot al aan de kade liggen.

Voor ons maakt het niet uit of jij je schip via Easy Sail koopt of verkoopt, een boot heb je voor je plezier en dat moet vooral zo blijven. Daarom geen gedoe, geen kleine lettertjes, geen halve afspraken of wat dan ook, gewoon een eerlijke deal waar iedereen 100% enthousiast over is. Zo hoort het! En….. zo gaat het bij Easy Sail.
 
Mocht je ons inschakelen, om jouw schip te verkopen of om jouw droomschip aan te kopen, dan is het belangrijk te weten dat wij altijd op basis van No Cure, No Pay werken.
 
For our foreign customers; we speak English und natürlich auch Deutsch.
 
Openingstijden:
Van maandag t.m. zaterdag van 8.30 tot 20.30 uur. Bezichtigingen uitsluitend op afspraak. 
Wil je een boot bekijken? Bel 06 - 21 455 286.
 
4 Watersportbedrijven onder 1 dak
EasySail werkt nauw samen met Platbodemverhuur Friesland, Lauwersmeer Watersport en Dokkumer Ee Watersport. Of je nu op zoek bent naar een ander schip, je schip wil verkopen, onderhoud aan je schip wil laten uitvoeren, per direct een monteur nodig hebt, een boot wil huren of je schip wil laten overvaren…. wij regelen het allemaal voor je..
 

meer informatie aanvragen

versturen

stuur de advertentie van de De Vries En Lentsch Klassiek S-Spant door naar een vriend

versturen
 

ligplaats van de De Vries En Lentsch Klassiek S-Spant:

Route plannen