Grundel Visserman

Terug
Grundel VissermanGrundel VissermanGrundel VissermanGrundel VissermanGrundel VissermanGrundel VissermanGrundel VissermanGrundel VissermanGrundel VissermanGrundel VissermanGrundel VissermanGrundel VissermanGrundel VissermanGrundel VissermanGrundel VissermanGrundel VissermanGrundel VissermanGrundel VissermanGrundel VissermanGrundel VissermanGrundel VissermanGrundel VissermanGrundel VissermanGrundel VissermanGrundel VissermanGrundel VissermanGrundel VissermanGrundel VissermanGrundel VissermanGrundel VissermanGrundel VissermanGrundel VissermanGrundel VissermanGrundel VissermanGrundel VissermanGrundel VissermanGrundel VissermanGrundel VissermanGrundel VissermanGrundel VissermanGrundel VissermanGrundel VissermanGrundel VissermanGrundel VissermanGrundel VissermanGrundel VissermanGrundel Visserman

€ 5.950 BTW Betaald

Maandprijs: klik hier

 • Bouwjaar 1979
 • Lengte 7.5 m
 • Materiaal Hout
Easy Sail

Easy Sail

2½ jaar actief op YachtFocus
Er zijn nog geen beoordelingen van dit bedrijf. Beoordeel uw jachtmakelaar zie 39 boten van Easy Sail e-mail de verkoper

adres:

Kwelderweg 1
Dokkumer Nieuwe Zijlen
9291 MD  Kollum
Nederland
easysail.nl

klik hier voor telefoonnummer

Basisgegevens van de Grundel Visserman

 • Verkoper:Easy Sail
 • Merk:Grundel
 • Model:Visserman
 • Scheepsnaam:De Trije Bruorren
 • Motorisatie:Solé diesel inboard met 17PK. Een prima motor die goed onderhouden is. Motor is van 1993.
 • Categorie:Plat- en rondbodem, ex-beroeps zeilend
 • Bouwjaar:1979
 • Materiaal:Hout
 • Beleving: Dagje vaarplezier, Familievakantie, Onderhoudsvrij, Ondiepe wateren, Weekends op het water
 • Lengte:7.5 m
 • Breedte:2.5 m
 • Diepgang:60 cm
 • Variabele diepgang:Nee
 • Stahoogte binnen:140 cm
 • Slaapplaatsen:4 vast
 • Land: Nederland
 • Te bekijken in verkoophaven/showroom: Ja
 • Prijs:€ 5.950 incl. BTW
 • Accountmanager: André Miedema

In het kort

Solé diesel inboard met 17PK. Een prima motor die goed onderhouden is. Motor is van 1993.. Schip is VERKOCHT! Unieke Visserman Grundel. Wat een bijzonder schip is dit. Prachtstaat, een bonk karakter en direct vaarklaar.

Documenten


Algemeen

 • Opmerkingen:

  SCHIP is VERKOCHT!

   

  Wauw, hier moet je even voor bij gaan zitten. Wat Easy Sail hier voor je aan de steiger heeft liggen is zo uniek, zo mooi en puur….. daar wordt zelfs de auteur van al die quasi grappige Easy Sail teksten even stil van…………………… Ja echt………………….. Wat een mooi scheepje, een Visserman Grundel. Zo’n oerHollands schip van hout. Prachtig onderhouden, een schitterende lijn, met liefde in topstaat gebracht. Alles aan deze platbodem ademt de juiste sfeer. Het schip heeft een goede Solé inboard diesel, heeft al het grote onderhoud gehad en is nu klaar voor een echte liefhebber of liefhebster van iets bijzonders op het water. Dit schip MOET je gezien hebben.

   

  Een bijzonder scheepje dus. Gebouwd door de werf van Toon Jansen uit Workum. Het gaat om een houten schip gebouwd van het beste hechthout op Iroko spanten, verder afgewerkt met eiken en grenen. Al het hout is in zeer goede staat, geen rotterij of achterstallig onderhoud. OK, toegegeven, dit is wel een schip dat wat meer aandacht nodig heeft dan een plastic bak. De sfeer, ja zelfs de geur aan boord..... geweldig, alleen een houten schip heeft zoiets. De basis is dus meer dan goed. Absoluut. De huidige eigenaar heeft de laatste jaren alles wat hij kon bedenken en wat aandacht nodig had aangepakt waardoor de boot direct vaarklaar is, zo is er in 2016 een compleet nieuwe bodem geplaatst en is in 2017 het dek helemaal vernieuwd.... dat zijn niet de kleinste dingen, het schip is dus echt keihard!

   

  Dit schip is plezierig compleet:

  - fenders

  - landvasten

  - anker (antieke dreg van ongeveer 150 jaar oud met ketting en lijn) + nog een extra anker

  - kuiptent

  - wintertent

  - eenvoudige binnenverlichting

  - kooktoestel

  - losse bilgepomp

  - brandblusser

  - kussenset

  en nog veel meer plezierige nautische zaken.

   

  De motor is een goedlopende en dito onderhouden Solé diesel die 17PK levert. De motor is goed te bereiken en heeft altijd tijdig zijn beurten gehad. Het gaat om een zuinige 2 cilinder motor met ondanks zijn bouwjaar (1993) weinig draaiuren, de huidige eigenaar zeilt liever en gebruikt de motor eigenlijk alleen om de box in en uit te varen. Er staat 1 goede accu aan boord, met lader en de dieseltank heeft een inhoud van 20 liter.

   

  Dan de zeilen, want daar gaat het bij dit scheepje dus echt om, het pure zeilen op een echte Visserman. Alle stagen, rondhouten, zwaarden etc. etc. in zeer goede staat. De lijnen en lieren (2 koperen selftailing), zeilen, schoten: alles netjes en niet versleten. De zeilgarderobe bestaat uit grootzeil, fok en botterfok van katoen. Het schip beschikt over een stuurkam waardoor je ook heel Easy solo kunt zeilen. Deze Visserman Grundel zeilt prima en geeft die authentieke zeilsfeer aan boord. Prachtig hoor.

   

  Kijken, kopen, betalen, varen, genieten!

   

  Tja..... dit scheepje is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Het is een houten oerHollandse platbodem die in topstaat is en om dat niveau te houden dus wat extra aadacht verdient. Heb jij die tijd en wil je deze graag investeren in iets bijzonders dan is deze Grundel Visserman echt zo de moeite waard. Het scheepje heeft een prachtlijn, een gezellige roef voorin, een ruime kuip, een goedlopende betrouwbare diesel met weinig draaiuren en absoluut de 'WAUW factor'. Dit zie je zelden.

   

  Interesse? Kom kijken, het schip staat momenteel in Dokkumer Nieuwe Zijlen op de kant. Bezichtiging uitsluitend op afspraak.

   

  For our foreign visitors; we speak English, und natürlich auch Deutsch.

   

   


  Klik hier voor meer informatie

 • Diepgang: 60 cm

Accommodatie

 • Stahoogte: 140 cm
 • Slaapplaatsen: Vast: 4

Commentaar eigenaar

'We doen het scheepje weg omdat we gewoonweg niet de tijd meer hebben om er van te genieten, andere hobby's, de kleinkinderen, u kent dat wel. We zien graag dat dit bootje bij een liefhebber terechtkomt die net zo enthousiast is als onze makelaar en er de tijd in wil investeren die een dergelijk schip wel vergt. Ze is momenteel in zeer goede staat en vaarklaar. Wat we jammer zouden vinden is dat er iemand komt die haar zou laten verslonzen, daar is deze Visserman gewoon veel te mooi voor.'

Bekende gebreken

GEEN!

terug

Easy Sail

De Jachtmakelaar voor het Lauwersmeer en omstreken!

Onze ‘thuishaven’ is de prachtig gelegen Jachthaven Lunegat in het Friese Dokkumer Nieuwe Zijlen. Staat jouw droomschip niet bij het aanbod op deze site? Neem dan contact met ons op, niet al onze schepen staan online en wie weet hebben wij jouw ideale boot al aan de kade liggen.

Voor ons maakt het niet uit of jij je schip via Easy Sail koopt of verkoopt, een boot heb je voor je plezier en dat moet vooral zo blijven. Daarom geen gedoe, geen kleine lettertjes, geen halve afspraken of wat dan ook, gewoon een eerlijke deal waar iedereen 100% enthousiast over is. Zo hoort het! En….. zo gaat het bij Easy Sail.
 
Mocht je ons inschakelen, om jouw schip te verkopen of om jouw droomschip aan te kopen, dan is het belangrijk te weten dat wij altijd op basis van No Cure, No Pay werken.
 
For our foreign customers; we speak English und natürlich auch Deutsch.
 
Openingstijden:
Van maandag t.m. zaterdag van 8.30 tot 20.30 uur. Bezichtigingen uitsluitend op afspraak. 
Wil je een boot bekijken? Bel 06 - 21 455 286.
 
4 Watersportbedrijven onder 1 dak
EasySail werkt nauw samen met Platbodemverhuur Friesland, Lauwersmeer Watersport en Dokkumer Ee Watersport. Of je nu op zoek bent naar een ander schip, je schip wil verkopen, onderhoud aan je schip wil laten uitvoeren, per direct een monteur nodig hebt, een boot wil huren of je schip wil laten overvaren…. wij regelen het allemaal voor je..
 

meer informatie aanvragen

versturen

stuur de advertentie van de Grundel Visserman door naar een vriend

versturen
 

ligplaats van de Grundel Visserman:

Route plannen