Mallard Start 6

Terug
Mallard Start 6Mallard Start 6Mallard Start 6Mallard Start 6Mallard Start 6Mallard Start 6Mallard Start 6Mallard Start 6Mallard Start 6Mallard Start 6Mallard Start 6Mallard Start 6Mallard Start 6Mallard Start 6Mallard Start 6Mallard Start 6Mallard Start 6Mallard Start 6Mallard Start 6Mallard Start 6Mallard Start 6Mallard Start 6Mallard Start 6Mallard Start 6Mallard Start 6Mallard Start 6Mallard Start 6Mallard Start 6Mallard Start 6Mallard Start 6Mallard Start 6Mallard Start 6Mallard Start 6

€ 3.450 BTW Betaald

Maandprijs: klik hier

 • Bouwjaar 1979
 • Lengte 6.2 m
 • Materiaal Polyester
Easy Sail

Easy Sail

2¾ jaar actief op YachtFocus
Er zijn nog geen beoordelingen van dit bedrijf. Beoordeel uw jachtmakelaar zie 44 boten van Easy Sail e-mail de verkoper

adres:

Kwelderweg 1
Dokkumer Nieuwe Zijlen
9291 MD  Kollum
Nederland
easysail.nl

klik hier voor telefoonnummer

Basisgegevens van de Mallard Start 6

 • Verkoper:Easy Sail
 • Merk:Mallard
 • Model:Start 6
 • Scheepsnaam:Namaste
 • Motorisatie:Yamaha 8PK BBM 2 takt met laadspoel voor de accu. Motor loopt prima en is zeer betrouwbaar.
 • Categorie:Zeiljacht
 • Bouwjaar:1979
 • Laatste refit:2018
 • Materiaal:Polyester
 • Beleving: Dagje vaarplezier, Onderhoudsvrij, Ondiepe wateren, Trailerbaar, Weekends op het water
 • Lengte:6.2 m
 • Breedte:2.45 m
 • Diepgang:45 cm
 • Variabele diepgang:Ja
 • Slaapplaatsen:4 vast
 • Land: Nederland
 • Te bekijken in verkoophaven/showroom: Ja
 • Prijs:€ 3.450 incl. BTW
 • Accountmanager: André Miedema

In het kort

Yamaha 8PK BBM 2 takt met laadspoel voor de accu. Motor loopt prima en is zeer betrouwbaar.. Direct varen en door de geringe diepgang kun je dat bijna overal. Het gaat om een goed onderhouden Mallard Start 6 zeiljacht. Superleuk!

Documenten


Algemeen

 • Opmerkingen:

  Wat een heerlijk bootje is deze Mallard Start 6. Typisch zo'n zeiljacht waar je direct mee wegvaart, en waarom ook niet, voor zo'n prijs laat je een dergelijk compleet bootje toch niet liggen? Dat heeft de huidige eigenaar ook niet gedaan. Deze echte zeiler is met deze Mallard Start 6 van Lauwersoog naar de Poolse kust gezeild, en weer terug. Hij heeft talloze malen op de mooiste plekken van de Waddenzee droog gelegen. Het Duitse Wad heeft hij met dit zeiljacht bevaren. Zelfs met kerstmis is hij er nog op uit getrokken met dit scheepje. Een zeiljacht dat je brengt waar je wezen wil, waar dat ook maar mag wezen.

   

  De Mallard Start 6 is een zeiljacht met een kielmidzwaard, daardoor geringe diepgang. Het scheepje is zwaar gebouwd en kan een stootje hebben. De zeileigenschappen zijn zeer plezierig en door het klapdakje bij de kajuitingang heb je meer ruimte dan je zou verwachten op een boot van deze afmeting. Kortom: een ruimte wondertje. Het spreekt voor zich dat dit zeiljacht prima over de weg te vervoeren is, je zou er bijvoorbeeld mee naar Kroatië kunnen rijden om daar op de helderblauwe Adriatische zee te gaan genieten van de boot, de zon en wie je ook maar meeneemt. Het bootje kan het, wanneer je een fatsoenlijke auto met dito trailer hebt kan die het ook en....... jij kan het natuurlijk zelf ook prima. Dus wat let je?

   

  Overigens hoef je niet per se grote tochten te maken met deze Mallard Start 6, een zeiltocht over een van de Nederlandse meren gaat ook geweldig, een weekendje weg in Zeeland of Friesland: gaat prima en als daysailer op de Loosdrechtse plassen is ook gewoon goed mogelijk. Een alleskunnertje dus.

   

  Dit zeiljacht wordt plezierig compleet afgeleverd:

  - fenders

  - landvasten

  - zwemtrap

  - droogval kratjes die prima werken

  - kompas

  - marifoon

  - vaarboom

  - anker met lijn

  - navigatieverlichting

  - log

  - accu (wordt bijgeladen door de motor)

  - binnenverlichting

  - spoelbakje met kraan

  - dubbele radarreflector

  - let op: kussens in de punt ontbreken!

  etc. etc. etc.

   

  De mast, stagen, vallen, schoten etc. zijn allemaal prima in orde. Qua zeilen zit er een bijna nieuw grootzeil op, een genua en een fok. Dit zeiljacht beschikt over een rolreefsysteem en is prima solo te zeilen. Er staan 2 lieren aan dek en de zeilhuik over de giek is in nette staat, die houdt je grootzeil mooi.

   

  En.... er zit ook nog een motor bij. Een goedlopende en dito onderhouden Yamaha 8PK 2 takt buitenboordmotor met elektronische ontstekking, handgestart en met een laadspoel die de aanwezige accu oplaadt. Een prima motor die ietwat overpowered is voor dit scheepje maar.... wel lekker wanneer je even snel weg moet of tegen een dikke stroming op moet boksen.

   

  Voor dit bootje geldt echt: kom kijken, het is een superleuk ding en in prima staat. Direct vaarklaar.

   

  Bezichtiging uitsluitend op afspraak.

   

  For our foreign visitors; we speak English, und natürlich auch Deutsch.

   


  Klik hier voor meer informatie

 • Variabele diepgang:
 • Diepgang: 45 cm

Accommodatie

 • Slaapplaatsen: Vast: 4

Commentaar eigenaar

'Ik doe met grote pijn in mijn hart de 'Namaste' weg. Na talloze avonturen overal op het water heb ik vanwege mijn leeftijd een iets groter bootje gekocht met net wat meer comfort. Voor de nieuwe eigenaar alvast heel veel vaarplezier toegewenst met dit heerlijke bootje. Hij brengt je overal en voelt altijd veilig aan.'

Bekende gebreken

Geen!

Schip is wel ooit overgeschilderd, geen gebrek overigens maar goed, dan weet je het.

terug

Easy Sail

De Jachtmakelaar voor het Lauwersmeer en omstreken!

Onze ‘thuishaven’ is de prachtig gelegen Jachthaven Lunegat in het Friese Dokkumer Nieuwe Zijlen. Staat jouw droomschip niet bij het aanbod op deze site? Neem dan contact met ons op, niet al onze schepen staan online en wie weet hebben wij jouw ideale boot al aan de kade liggen.

Voor ons maakt het niet uit of jij je schip via Easy Sail koopt of verkoopt, een boot heb je voor je plezier en dat moet vooral zo blijven. Daarom geen gedoe, geen kleine lettertjes, geen halve afspraken of wat dan ook, gewoon een eerlijke deal waar iedereen 100% enthousiast over is. Zo hoort het! En….. zo gaat het bij Easy Sail.
 
Mocht je ons inschakelen, om jouw schip te verkopen of om jouw droomschip aan te kopen, dan is het belangrijk te weten dat wij altijd op basis van No Cure, No Pay werken.
 
For our foreign customers; we speak English und natürlich auch Deutsch.
 
Openingstijden:
Van maandag t.m. zaterdag van 8.30 tot 20.30 uur. Bezichtigingen uitsluitend op afspraak. 
Wil je een boot bekijken? Bel 06 - 21 455 286.
 
4 Watersportbedrijven onder 1 dak
EasySail werkt nauw samen met Platbodemverhuur Friesland, Lauwersmeer Watersport en Dokkumer Ee Watersport. Of je nu op zoek bent naar een ander schip, je schip wil verkopen, onderhoud aan je schip wil laten uitvoeren, per direct een monteur nodig hebt, een boot wil huren of je schip wil laten overvaren…. wij regelen het allemaal voor je..
 

meer informatie aanvragen

versturen

stuur de advertentie van de Mallard Start 6 door naar een vriend

versturen
 

ligplaats van de Mallard Start 6:

Route plannen