Falmouth Working Boat - Gaff Cutter

Terug
Falmouth Working Boat - Gaff CutterFalmouth Working Boat - Gaff CutterFalmouth Working Boat - Gaff CutterFalmouth Working Boat - Gaff CutterFalmouth Working Boat - Gaff CutterFalmouth Working Boat - Gaff CutterFalmouth Working Boat - Gaff CutterFalmouth Working Boat - Gaff CutterFalmouth Working Boat - Gaff CutterFalmouth Working Boat - Gaff CutterFalmouth Working Boat - Gaff CutterFalmouth Working Boat - Gaff CutterFalmouth Working Boat - Gaff CutterFalmouth Working Boat - Gaff CutterFalmouth Working Boat - Gaff CutterFalmouth Working Boat - Gaff CutterFalmouth Working Boat - Gaff CutterFalmouth Working Boat - Gaff CutterFalmouth Working Boat - Gaff CutterFalmouth Working Boat - Gaff CutterFalmouth Working Boat - Gaff CutterFalmouth Working Boat - Gaff CutterFalmouth Working Boat - Gaff CutterFalmouth Working Boat - Gaff CutterFalmouth Working Boat - Gaff CutterFalmouth Working Boat - Gaff CutterFalmouth Working Boat - Gaff CutterFalmouth Working Boat - Gaff CutterFalmouth Working Boat - Gaff CutterFalmouth Working Boat - Gaff CutterFalmouth Working Boat - Gaff CutterFalmouth Working Boat - Gaff CutterFalmouth Working Boat - Gaff CutterFalmouth Working Boat - Gaff CutterFalmouth Working Boat - Gaff CutterFalmouth Working Boat - Gaff CutterFalmouth Working Boat - Gaff CutterFalmouth Working Boat - Gaff CutterFalmouth Working Boat - Gaff CutterFalmouth Working Boat - Gaff CutterFalmouth Working Boat - Gaff CutterFalmouth Working Boat - Gaff CutterFalmouth Working Boat - Gaff Cutter

€ 9.950 BTW Betaald (14.500)

Maandprijs: klik hier

 • Bouwjaar 1983
 • Lengte 8.53 m
 • Materiaal Ferrocement
Easy Sail

Easy Sail

2½ jaar actief op YachtFocus
Er zijn nog geen beoordelingen van dit bedrijf. Beoordeel uw jachtmakelaar zie 39 boten van Easy Sail e-mail de verkoper

adres:

Kwelderweg 1
Dokkumer Nieuwe Zijlen
9291 MD  Kollum
Nederland
easysail.nl

klik hier voor telefoonnummer

Basisgegevens van de Falmouth Working Boat - Gaff Cutter

 • Verkoper:Easy Sail
 • Merk:Falmouth
 • Model:Working Boat - Gaff Cutter
 • Scheepsnaam:Mathilde
 • Motorisatie:Er staat een zorgeloze Mitsubishi KE75 inboard diesel aan boord, 2 cilinder met 15PK, prima motor!
 • Categorie:Zeiljacht
 • Extra categorie:Plat- en rondbodem, ex-beroeps zeilend
 • Bouwjaar:1983
 • Laatste refit:2017
 • Materiaal:Ferrocement
 • Beleving: Dagje vaarplezier, Familievakantie, Geschikt voor deelbezit, Ondiepe wateren, (Semi-)permanente bewoning, Snelvaren, Verre reizen, zeegaand, Wedstrijdzeilen, Weekends op het water
 • Lengte:8.53 m
 • Breedte:2.99 m
 • Diepgang:135 cm
 • Variabele diepgang:Nee
 • Doorvaarthoogte:1200 cm
 • Stahoogte binnen:185 cm
 • Slaapplaatsen:3 vast , 1 extra
 • Land: Nederland
 • Te bekijken in verkoophaven/showroom: Ja
 • Prijs:€ 9.950 incl. BTW
 • Accountmanager: André Miedema

In het kort

Er staat een zorgeloze Mitsubishi KE75 inboard diesel aan boord, 2 cilinder met 15PK, prima motor!. Dit is echt iets bijzonders, een Falmouth Working Boat. Een stoere replica met prachtige zeileigenschappen en direct vaarklaar. Een eyecatcher!

Documenten


Algemeen

 • Opmerkingen:

  Dit is een heel bijzonder schip. Het is een replica van de originele Falmouth Workingboat, een zogenaamde Gaffel Kotter. Deze schepen werden meer dan 100 jaar geleden ingezet als vissersschepen langs de Engelse kusten. Ze waren zwaar gebouwd en konden de slechtste weersomstandigheden heel Easy aan. Later werden deze houten schepen ingezet om tegen elkaar te racen, een beetje het Skûtsje zeilen maar dan op z’n Engels. Het exemplaar dat wij hier aanbieden laat oude tijden herleven. OK, de kajuit hoort er niet op maar voor de rest is ze tamelijk puur qua design.

   

  Wat wel opvallend is, ze is gebouwd in Ferro Cement. Roesten en osmose….. daar doet ze niet aan. De romp is dus van ferrocement, de opbouw, dek en kuip zijn van hout watervast verlijmd 3 laags Bruynzeel hechthout, alles in goede staat. Een bijzonder schip dat haar gelijke niet kent. Ze zeilt geweldig, is heel behoorlijk onderhouden en wacht op een nieuwe eigenaar die net zo onder de indruk van haar zal geraken als dat wij dat zijn. Ze ligt in Lauwersoog op serieuze sollicitanten voor de baan van schipper te wachten, durf jij het aan?

   

  Belangrijk te melden is dat dit schip zeer professioneel is opgebouwd door de huidige eigenaar. Hij heeft minitieus de Falmouth Workingboat bestudeerd en vervolgens helemaal zelf met hulp van kennis van specialisten gebouwd. Dit zeiljacht is zeer solide en goed doordacht, hier heeft iemand heel veel liefde ingestopt!

   

  Natuurlijk is het een plezierig compleet schip, wat te denken van:

  - een superfraaie Heatpol verwarming

  - 2 pits Irigo kooktoestel (spiritus dus veel veiliger dan gas)

  - spoelbak met kraan (voetpomp)

  - RVS drinkwatertank 65 liter

  - radio/cd speler

  - LED verlichting in de kajuit

  - stevige kussenset

  - mooie navigatiehoek

  - grote natte cel waar heel Easy een toilet in kan

  - fenders 5 x

  - Bruce anker 10 kg. met 10 meter ketting en 40 meter lijn

  - Danforth anker 10 kg. met 40 meter lijn

  - zwemtrap op het roer

  - landvasten

  - brandblusser

  - bilgepomp

  - omvormer, dus 220V aan boord, merk Victron Phoenix 12

  en nog veel meer en meer en...... jawel meer.

   

  De uitrusting is prima en compleet, alles heb je aan boord:

  - marifoon Icom M59 Euro Sea VHF

  - dieptemeter: Lowrance HDS5 Fishfinder + plotter

  - kompas Plastimo, magnetisch gekalibreed, callibratie tabel aanwezig

  - log: Walker sleep log

  - GPS: Furuno GPS navigator GP30 navtex

  - navigatie verlichting

  - stuurautomaat: Autohelm AH ST 400T

  - acculader: Victron Pallas

  en uiteraard ook hier weer meer en meer......

   

  Kortom: een compleet uitgerust zeilschip dat klaar is voor de volgende prachtige reis.

   

  Dan de motor, iedere reis begint doorgaans met het starten van de krachtbron om de haven uit te varen. In deze Falmouth Work Boat staat een goedlopende en dito onderhouden Mitsubishi KE75 die 15PK levert. Deze 2 cilinder diesel is van 1981 maar is pas in 1984 gemonteerd en in gebruik genomen. De motor heeft om en nabij de 1900 draaiuren en heeft altijd het benodigde onderhoud gehad. Geen opmerkingen hier behalve dat de wierpot aan boord niet op een hele logische plek hangt. Er is een Hurth keerkoppeling gemonteerd, verhouding 1:3, type: HBW 100-3R-12-07797. De RVS schroefas heeft een doorsnede van 25mm. en is vetgesmeerd. Er staan 2 goede accu's aan boord gescheiden middels een diode brug, nooit meer een lege accu dus. Inhoud dieseltank 128 liter, die vaar je niet 1, 2, 3 leeg.

   

  Ja..... en de zeilen, het is tenslotte een zeilschip. De zeilgarderobe bestaat uit een grootzeil (wat ouder maar nog wel gewoon goed), genua, fok, kluiver (allen rond de 6 jaar oud en goed), dan nog een 2 x een stormfok en 1 x een stormkluiver en een try-sail (nog nooit gebruikt). Alle zeilen, lijnen, schoten vallen etc. zijn in prima staat en kunnen nog jaren zorgeloos mee. De mast is van Larix hout, de giek en boegspriet van Oregon hout en de gaffel is van aluminium. Uiteraard is er een zeilhuik aanwezig (blauw en in goede staat). Verder staan er 2 selftailing Lewmar lieren aan boord nummer 16 en 4 Lewmar lieren type nummer 6. Het staand want is gewoon GOED!

   

  Tja..... je hebt nu alle ins en outs van de boot wel zo'n beetje gelezen en zult wel in de gaten hebben dat het hier gaat om een bijzonder schip. Dit type zeilschip, de Falmouth Working Boat is een opvallend fraaie verschijning op het water. Het exemplaar dat wij hier aanbieden is minstens zo fraai en daarbij slim en goed gebouwd. Het schip biedt een mooie binnenruimte in combinatie met een erg fraaie lijn. Alles compleet, direct vaarklaar en geen gedoe. Je moet er voor vallen maar wanneer je dat doet, heb je iets heel moois in handen. Dit schip zeilt als een droom en is opvallend rap.

   

  Er is heel veel documentatie beschikbaar over de bouw van het schip en de gebruikte materialen etc. etc.

   

  Dit schip is geregistreerd: Certificate of Registry: SI Vessel; 41788, Certificate number: 3122/2007.

   

  Nieuwsgierig geworden?

   

  Kom kijken, ze ligt in Lauwersoog en is klaar voor jou als nieuwe schipper. Bezichtiging wel even afspreken graag. Interessant te vermelden is dat de huidige eigenaar bereid is het schip op locatie af te leveren en natuurlijk alles zo goed mogelijk wil overdragen + een meer dan uitvoerige proefvaart en demonstratie van dit schip.

   

  For our foreign visitors; we speak English, und natürlich auch Deutsch.

   

   

   


  Klik hier voor meer informatie

 • Doorvaarthoogte normaal: 12 m
 • Diepgang: 135 cm

Accommodatie

 • Stahoogte: 185 cm
 • Slaapplaatsen: Vast: 3 Extra: 1

terug

Easy Sail

De Jachtmakelaar voor het Lauwersmeer en omstreken!

Onze ‘thuishaven’ is de prachtig gelegen Jachthaven Lunegat in het Friese Dokkumer Nieuwe Zijlen. Staat jouw droomschip niet bij het aanbod op deze site? Neem dan contact met ons op, niet al onze schepen staan online en wie weet hebben wij jouw ideale boot al aan de kade liggen.

Voor ons maakt het niet uit of jij je schip via Easy Sail koopt of verkoopt, een boot heb je voor je plezier en dat moet vooral zo blijven. Daarom geen gedoe, geen kleine lettertjes, geen halve afspraken of wat dan ook, gewoon een eerlijke deal waar iedereen 100% enthousiast over is. Zo hoort het! En….. zo gaat het bij Easy Sail.
 
Mocht je ons inschakelen, om jouw schip te verkopen of om jouw droomschip aan te kopen, dan is het belangrijk te weten dat wij altijd op basis van No Cure, No Pay werken.
 
For our foreign customers; we speak English und natürlich auch Deutsch.
 
Openingstijden:
Van maandag t.m. zaterdag van 8.30 tot 20.30 uur. Bezichtigingen uitsluitend op afspraak. 
Wil je een boot bekijken? Bel 06 - 21 455 286.
 
4 Watersportbedrijven onder 1 dak
EasySail werkt nauw samen met Platbodemverhuur Friesland, Lauwersmeer Watersport en Dokkumer Ee Watersport. Of je nu op zoek bent naar een ander schip, je schip wil verkopen, onderhoud aan je schip wil laten uitvoeren, per direct een monteur nodig hebt, een boot wil huren of je schip wil laten overvaren…. wij regelen het allemaal voor je..
 

meer informatie aanvragen

versturen

stuur de advertentie van de Falmouth Working Boat - Gaff Cutter door naar een vriend

versturen
 

ligplaats van de Falmouth Working Boat - Gaff Cutter:

Route plannen