Blokzijler Bol

Terug
Blokzijler BolBlokzijler BolBlokzijler BolBlokzijler BolBlokzijler BolBlokzijler BolBlokzijler BolBlokzijler BolBlokzijler BolBlokzijler BolBlokzijler BolBlokzijler BolBlokzijler BolBlokzijler BolBlokzijler BolBlokzijler BolBlokzijler BolBlokzijler BolBlokzijler BolBlokzijler BolBlokzijler BolBlokzijler BolBlokzijler BolBlokzijler BolBlokzijler BolBlokzijler BolBlokzijler BolBlokzijler BolBlokzijler BolBlokzijler BolBlokzijler BolBlokzijler BolBlokzijler BolBlokzijler BolBlokzijler BolBlokzijler BolBlokzijler BolBlokzijler BolBlokzijler BolBlokzijler BolBlokzijler BolBlokzijler Bol

€ 26.950 BTW Betaald (34.495) Prijs verlaagd

Maandprijs: klik hier

 • Bouwjaar 1997
 • Lengte 8.65 m
 • Materiaal Staal
Easy Sail

Easy Sail

2¼ jaar actief op YachtFocus
Er zijn nog geen beoordelingen van dit bedrijf. Beoordeel uw jachtmakelaar zie 36 boten van Easy Sail e-mail de verkoper

adres:

Kwelderweg 1
Dokkumer Nieuwe Zijlen
9291 MD  Kollum
Nederland
easysail.nl

klik hier voor telefoonnummer

Basisgegevens van de Blokzijler Bol

 • Verkoper:Easy Sail
 • Merk:Blokzijler
 • Model:Bol
 • Scheepsnaam:De Freule
 • Motorisatie:Yanmar inboard 3 cilinder diesel, 30PK met grofweg slechts 450 draaiuren. Motor is meer dan goed.
 • Categorie:Plat- en rondbodem, ex-beroeps zeilend
 • Extra categorie:Zeiljacht
 • Bouwjaar:1997
 • Laatste refit:2018
 • Materiaal:Staal
 • Beleving: Dagje vaarplezier, Familievakantie, Geschikt voor deelbezit, Ondiepe wateren, (Semi-)permanente bewoning, Weekends op het water
 • Lengte:8.65 m
 • Breedte:3.2 m
 • Diepgang:80 cm
 • Variabele diepgang:Nee
 • Doorvaarthoogte:1150 cm
 • Stahoogte binnen:185 cm
 • Slaapplaatsen:4 vast
 • Land: Nederland
 • Te bekijken in verkoophaven/showroom: Ja
 • Prijs:€ 26.950 incl. BTW
 • Accountmanager: André Miedema

In het kort

Yanmar inboard 3 cilinder diesel, 30PK met grofweg slechts 450 draaiuren. Motor is meer dan goed.. MOET WEG! Meer dan schitterende Blokzijler Bol. Van binnen en buiten in prachtstaat en zeer compleet uitgerust. Een prachtjacht dat solo te zeilen is!

Documenten


Algemeen

 • Opmerkingen:

  BOD GEVRAAGD: MOET WEG!

  Hoe heerlijk moet dat zijn, met je platbodem zeiljacht over de Nederlandse wateren zwerven. Je doet een rondje IJsselmeer, je dwaalt eens over de Waddenzee, de Biesbosch, de Zeeuwse wateren.... je steekt over naar de Duitse en Deense Waddeneilanden. De zon aan de hemel, de wind scheert over het water en bolt de zeilen. Je glimlacht, jij voelt je hier thuis. Thuis op een traditioneel platbodemjacht van Nederlandse makelij. Prachtig!


  Easy Sail heeft er weer een voor je aan de kade liggen, zo'n oerdegelijk prachtjacht. Zo'n schip dat stijf staat van de traditie en een bijna onbeperkt vaargebied heeft. Zo'n boot waar iedere botenliefhebber helemaal verliefd op is. Je vaart, je geniet, een tegenligger, de duim gaat omhoog. Zo hoort het en zo gaat het wanneer je op een platbodem vaart.

   

  Wat hebben wij voor je liggen? Een Blokzijler Bol. Niet zo bekend als de Vollenhovense Bol maar minstens zo goed, wat heet, minstens zo ruim en net zo onbeschrijfelijk mooi. De Blokzijler Bol heeft een wat hogere entree (je stapt dus makkelijker naar binnen), een wat ondiepere kuip (dus nog meer contact met het water) en eigenlijk altijd een bokkenpoot zodat je heel Easy de mast in no time kunt laten zakken.

   


  De Blokzijler Bol 'De Freule' is Te Koop, en dat is goed nieuws. Nu kun jij al het bovenstaande zelf ook ervaren. Blijf niet twijfelen en kom dit schip in het echt bekijken. We gaan je zo heel veel redenen geven dit vooral te doen. Kom kijken, je vergeeft het jezelf nooit wanneer je dit schip aan je neus voorbij laat gaan.

   

  Deze Blokzijler Bol is in uitstekende staat, van binnen is het een juweeltje. De boot is qua indeling eigenlijk het meest geschikt voor een stelletje. Je kunt er met een crew van 4 op slapen, 3 in de punt en 1 in de salon op de langszij bank maar..... 2 is toch wat chiquer op dit schip, 3 lukt ook prima. Dit schip valt op door de fenomenale binnenbetimmering. Die is echt prachtig. Je voelt dat de persoon die de boot heeft ingericht wist waar hij mee bezig was en liefde had voor het schip. Zo mooi zie je platbodem jachten maar zelden!

   

   

  Voorin de punt een op maat gemaakte matras, dat slaapt geweldig!


  Belangrijk te melden is het volgende, het schip (casco) is van 1997. Het toen geplaatste interieur was niet wat het wezen moest en de toenmalige eigenaar heeft eigenlijk niet veel met het schip gedaan. De huidige eigenaar heeft het schip in 2002 gekocht en toen volledig opnieuw opgebouwd. In de huidige vorm is ze pas sinds 2003 in de vaart. Alle jaren is er goed op gepast waardoor ze in een zeer goede staat verkeerd.

  Geestig is de TV aan boord, die kun je heel Easy laten wegzakken in het interieur, een leuk detail dat de liefde voor het schip illustreert.


  Dit schip is zeer compleet!

  - de vermelde TV dus

  - kooktoestel 2 pits (erg fraai)

  - spoelbak met elektrische kraan

  - inhoud drinkwatertank 200 liter

  - pomptoilet in gescheiden ruimte (super fris geheel)

  - verwarming, diesel merk Eberspächer

  - radio cd speler met speakers

  - mooie binnenverlichting

  - fraaie ingebouwde elektrische koelbox

  - walstroom aansluiting

  - omvormer

  - acculader

  - fenders

  - landvasten

  - anker met ketting en een grote handlier

  - bokkenpoot voor de mast

  - navigatie verlichting

  - dieptemeter (Nasa 2 Target)

  - handmarifoon

  - 12 volt aansluiting voor Tablet of Smartphone

  - brandblusser

  - er is een vuilwatertank aan boord, niet aangesloten

  en de wereld aan andere zaken!


  Er staat een zeer goed onderhouden en dito lopende Yanmar diesel in met 3 cilinders die 30PK levert. De motor is van 1997 en heeft om en nabij de 450 draaiuren, ja SLECHTS 450 draaiuren. Keerkoppeling is van Yanmar. De schroefas is olie gesmeerd, de perfecte afdichting. Inhoud dieseltank is 50 liter. Er staan 2 nieuwe accu's in de boot, geen omkijken naar.

   

  Qua zeilen is het zoals je mag verwachten op een topschip als deze Blokzijler Bol. De zeilen zijn als nieuw. De zeilgarderobe bestaat uit een grootzeil, een fok en een kluiver. Alle zeilen zijn zoals het hoort bruin en gemaakt van dacron. De schoten vallen, lijnen, blokken: alles goed. De zwaarden worden omhoog gehaald middels een lier met staalkabel, gaat ligt, snel en prima alleen te varen! Er zit een nagenoeg nieuwe kluiverboom op het schip. De mast en alle rondhouten zijn in uitstekende staat, net als de zwaarden overigens. De zeilen zijn van 1997 en zijn maar zeer beperkt gebruikt.

   


  Dit schip is goed solo te zeilen!

   

  Goed, het is een quasi eentonig verhaal geworden, alles is dik in orde, alles werkt naar behoren, alles is even goed en fraai. Sorry daarvoor. We zouden graag ook een negatief geluid laten horen..... maar dat is er niet.... ja toch, er is geen kompas aan boord. Belachelijk natuurlijk.... maar ja, dat is het dan ook.

   


  Gewoon een prachtig schip, weinig gebruikt, van binnen en buiten in een zeer goede staat, is GEEN verhuurschip geweest. Pas sinds 2003 in de vaart. Een heerlijk schip voor een stelletje dat samen wil genieten van de boot en het water. een gezin met 2 kinderen zou in theorie kunnen maar...... wij denken dat dit nou precies zo'n boot is voor z'n tweetjes.

   

  Kom kijken, ze ligt in Dokkumer Nieuwe Zijlen.Je bent welkom en wij weten zeker dat jij onder de indruk zult zijn van de kwaliteit van deze Blokzijler Bol.

   


  Bezichtiging uitsluitend op afspraak.


  For our foreign visitors; we speak English, und natürlich auch Deutsch.


  Klik hier voor meer informatie

 • Doorvaarthoogte normaal: 11,5 m
 • Diepgang: 80 cm

Accommodatie

 • Stahoogte: 185 cm
 • Slaapplaatsen: Vast: 4

Commentaar eigenaar

Helaas kan ik vanwege mijn gezondheid het onderhoud binnenkort niet meer doen. De boot is nu in een zeer goede staat maar ik weet dat dit voor mij gewoon straks te zwaar wordt. Een goed moment om een ander dit prachtschip te gunnen. Ik heb er altijd met veel plezier mee gevaren, natuurlijk veel te weinig getuige de 450 draaiuren van de motor, maar goed, ik heb er wel altijd van genoten. De Freule is een goed gebouwde boot die eigenlijk pas net komt kijken. In 2003 is ze door mijzelf in de vaart gebracht en sindsdien goed onderhouden. Je zult aan dit schip geen slechte dingen aantreffen. Ik wens de nieuwe eigenaar heel veel vaarplezier toe.

Bekende gebreken

Niks..... ja er zit geen kompas op, dat is zo verholpen, de vuilwatertank is niet aangesloten (al waanzinnig gaaf dat die erop zit) en er moet 1 afdekplaatje in het plafond worden gezet, daar heeft een lampje gezeten dat is weggehaald. Verder 100 punten!

terug

Easy Sail

De Jachtmakelaar voor het Lauwersmeer en omstreken!

Onze ‘thuishaven’ is de prachtig gelegen Jachthaven Lunegat in het Friese Dokkumer Nieuwe Zijlen. Staat jouw droomschip niet bij het aanbod op deze site? Neem dan contact met ons op, niet al onze schepen staan online en wie weet hebben wij jouw ideale boot al aan de kade liggen.

Voor ons maakt het niet uit of jij je schip via Easy Sail koopt of verkoopt, een boot heb je voor je plezier en dat moet vooral zo blijven. Daarom geen gedoe, geen kleine lettertjes, geen halve afspraken of wat dan ook, gewoon een eerlijke deal waar iedereen 100% enthousiast over is. Zo hoort het! En….. zo gaat het bij Easy Sail.
 
Mocht je ons inschakelen, om jouw schip te verkopen of om jouw droomschip aan te kopen, dan is het belangrijk te weten dat wij altijd op basis van No Cure, No Pay werken.
 
For our foreign customers; we speak English und natürlich auch Deutsch.
 
Openingstijden:
Van maandag t.m. zaterdag van 8.30 tot 20.30 uur. Bezichtigingen uitsluitend op afspraak. 
Wil je een boot bekijken? Bel 06 - 21 455 286.
 
4 Watersportbedrijven onder 1 dak
EasySail werkt nauw samen met Platbodemverhuur Friesland, Lauwersmeer Watersport en Dokkumer Ee Watersport. Of je nu op zoek bent naar een ander schip, je schip wil verkopen, onderhoud aan je schip wil laten uitvoeren, per direct een monteur nodig hebt, een boot wil huren of je schip wil laten overvaren…. wij regelen het allemaal voor je..
 

meer informatie aanvragen

versturen

stuur de advertentie van de Blokzijler Bol door naar een vriend

versturen
 

ligplaats van de Blokzijler Bol:

Route plannen