Beurtvaarder Klassiek 1885

Terug
Beurtvaarder Klassiek 1885Beurtvaarder Klassiek 1885Beurtvaarder Klassiek 1885Beurtvaarder Klassiek 1885Beurtvaarder Klassiek 1885Beurtvaarder Klassiek 1885Beurtvaarder Klassiek 1885Beurtvaarder Klassiek 1885Beurtvaarder Klassiek 1885Beurtvaarder Klassiek 1885Beurtvaarder Klassiek 1885Beurtvaarder Klassiek 1885Beurtvaarder Klassiek 1885Beurtvaarder Klassiek 1885Beurtvaarder Klassiek 1885Beurtvaarder Klassiek 1885Beurtvaarder Klassiek 1885Beurtvaarder Klassiek 1885Beurtvaarder Klassiek 1885Beurtvaarder Klassiek 1885Beurtvaarder Klassiek 1885Beurtvaarder Klassiek 1885Beurtvaarder Klassiek 1885Beurtvaarder Klassiek 1885Beurtvaarder Klassiek 1885Beurtvaarder Klassiek 1885

€ 34.500 BTW Betaald (54.500)

Maandprijs: klik hier

 • Bouwjaar 1906
 • Lengte 22.08 m
 • Materiaal Staal
Easy Sail

Easy Sail

3 jaar actief op YachtFocus
Er zijn nog geen beoordelingen van dit bedrijf. Beoordeel uw jachtmakelaar zie 40 boten van Easy Sail e-mail de verkoper

adres:

Kwelderweg 1
Dokkumer Nieuwe Zijlen
9291 MD  Kollum
Nederland
easysail.nl

klik hier voor telefoonnummer

Basisgegevens van de Beurtvaarder Klassiek 1885

 • Verkoper:Easy Sail
 • Merk:Beurtvaarder
 • Model:Klassiek 1885
 • Scheepsnaam:Home James
 • Motorisatie:DAF 475 6 cilinder inboard diesel met 80PK BJ. 1980 revisie 1993, loopt prima.
 • Categorie:Varend woonschip
 • Extra categorie:Woonboot
 • Bouwjaar:1906
 • Laatste refit:2017
 • Materiaal:Staal
 • Beleving: Familievakantie, Ondiepe wateren, (Semi-)permanente bewoning
 • Lengte:22.08 m
 • Breedte:4.33 m
 • Diepgang:105 cm
 • Variabele diepgang:Nee
 • Doorvaarthoogte:320 cm
 • Stahoogte binnen:200 cm
 • Slaapplaatsen:4 vast , 2 extra
 • Land: Nederland
 • Te bekijken in verkoophaven/showroom: Nee , Broek op Langedijk
 • Prijs:€ 34.500 incl. BTW
 • Accountmanager: André Miedema

In het kort

DAF 475 6 cilinder inboard diesel met 80PK BJ. 1980 revisie 1993, loopt prima.. Antieke Beurtvaarder uit 1906 (vermoedelijk nog ouder), omgebouwd tot woonschip in 1966. Een juweeltje met heel veel woonruimte. Een stukje historie!

Documenten


Algemeen

 • Opmerkingen:

  Wegens aflopen ligplek (we hebben een andere alleen is dat 'helemaal' in Friesland) spectaculair in prijs verlaagd. Dit is jouw kans, tenminste wanneer je voor weinig geld een stukje historie wil bemachtigen en heerlijk op het water wil wonen, vakantie houden, of gewoon lekker weekendjes weg, het kan allemaal!

   

  Antiek, dus meer dan 100 jaar oud, dat is deze tot woonschip omgebouwde Beurtvaarder. Het is een juweeltje, een beauty die haar weerga niet kent, een schip om verliefd op te worden en dat tegelijkertijd meer dan praktisch is, prima vaart en een zee aan binnenruimte heeft. Een buitenkans noemt men dit!


  Haar bouwjaar is vermoedelijk ergens in 1885. Ze is voor het eerst geregistreerd in 1906 bij Duyvenvoorde. Haar vroege jaren heeft ze dienst gedaan als beurtvaarder, een klein binnenschip dat regionaal goederen vervoerde. De schipper leefde destijds aan boord in de achterroef, die er nog is qua ruimte, hoe cool is dat?! De werf en heel veel informatie over haar eerste periode is er helaas niet. Maar goed, wat gericht veldwerk doet wellicht wonderen. Wat we dus weten is dat dit schip sowieso in 1906 al rondvoer..... meer dan 112 jaar oud en er dan nog zo kwiek uitzien..... wij doen het haar niet na.

   

  Het schip is in 1966 omgebouwd tot varend woonschip. Je koopt het van de vierde eigenaren, alle overige eigenaren bekent, die er de laatste jaren met heel veel plezier op gewoond hebben. Verder weten we dat dit schip tijdens de tweede wereldoorlog ingezet is als postboot en dat de crew er waarschijnlijk wellicht wat verzetstaken bij had. In de gangboorden zijn hier nog de sporen van beschietingen door de Duitsers te zien.... Waanzinnig toch?!

   


  Dit schip is een stukje geschiedenis en jij kan daar nu deel van uitmaken, tenminste wanneer je haar koopt. Ongekend toch?!


  Concreet, type Beurtvaarder, BJ. 1906 (vermoedelijk eerder)

  - lengte 22,08 meter

  - breedte 4,33 meter

  - diepgang 1,05 meter

  - romp geklonken staal (vlak en diktemeting aanwezig)

  - opbouw hout

  - motor: DAF 475 80PK 6 cilinder BJ 1980, revisie 1993

  - aantal slaapplaatsen 4 tot 6

  - elektra 220V en 12V incl. 3 accu's/laders en 4 zonnepanelen

  - walstroom met meter

   

  Het schip is omgebouwd tot woonschip. Het is hiervoor uitermate geschikt door de opbouw die een zee aan licht binnenlaat en de grote binnenruimte een frisse uitstraling geeft, Het schip beschikt over een achterroef, thans in gebruik als slaapkamer/rommelhok, de stuurhut waar je heerlijk kunt zitten met uitzicht rondom (daaronder de machinekamer), dan het ruim waar een ruime (ja, ja) woonkamer met open keuken is gesitueerd. Voorin aan bakboord een grote 2 persoonsslaapkamer en aan stuurboord een kleinere kamer/kantoor en de natte cel met fraai sanitair, bad/douche en toilet. Een heerlijk ruim schip waar je direct je meubels in neer kan zetten.

   


  Technisch is dit schip in prima staat, optisch kan ze hier en daar wel een verfkwast gebruiken, gewoon net als bij een huis een beetje naar je eigen zin maken.

   

  De keuken is compleet met koelkast, kooktoestel op gas (gastanks achterop het schip), spoelbak, oven en afzuigkap. Het geheel oogt fris en ziet er prima uit, tikkeltje modern als leuk contrast met het schip dat al meer dan 100 jaar oud is. Verder wordt het schip verwarmd middels een recente (2017) pelletkachel die het schip in no time behaaglijk warm heeft en er ook nog eens erg fraai uitziet. Warm water in de boot wordt verzorgd door een elektrische boiler met 60 liter.

   


  De boot wordt verder compleet opgeleverd:

  - fenders

  - landvasten

  - anker met lier

  - reddingsboeien

  - dieptemeter

  - radio

  - kompas

  - marifoon

  - navigatieverlichting

  - 2 bilgepompen

  - brandblusser

  en nog veel meer...... gewoon vaarklaar.

   

  Bij een schip als dit kunnen we natuurlijk een heel verhaal publiceren, het is veel handiger om gewoon te komen kijken en de ruimte zelf te ervaren. Het is een heerlijk schip met een prachtige historie waar jij dus deelgenoot van kunt uitmaken. Deze Beurtvaarder is als heel Easy als woonschip te gebruiken maar ook als recreatieschip of zelfs als kantoorschip. Bedenk het maar, de boot kan het.

   


  Goed..... als laatste dit. Toen dit schip, tegenwoordig de 'Home James' genaamd voor het eerst te water ging waren er nog geen auto's, geen vliegtuigen, liepen de Dames in grote rokken met hoepels en hoeden met veren, waren mannen nog Heeren en had niemand een telefoon. Dit schip heeft het allemaal zien komen en zal nog veel meer gaan meemaken.... met jou als Kapitein?

   

  Kom kijken, ze ligt in Broek op Langedijk, bezichtiging uitsluitend op afspraak. Proefvaart mogelijk, het is tenslotte een varend schip. Let wel: proefvaart alleen wanneer er een overeenkomst is over de aankoop. Dagjes mensen.... ga gezellig naar de Efteling, dit is een serieus schip, wij zoeken dan ook een serieuze koper die snapt waar het om gaat.

   


  Heb je er zin in? Neem contact met ons op, je bent welkom.


  For our foreign visitors; we speak English, und natürlich auch Deutsch.


  Klik hier voor meer informatie

 • Doorvaarthoogte normaal: 3,2 m
 • Diepgang: 105 cm

Accommodatie

 • Stahoogte: 200 cm
 • Slaapplaatsen: Vast: 4 Extra: 2

Commentaar eigenaar

'We hebben de 'Home James' gekocht om er zorgeloos op te wonen, dat is absoluut gelukt. Het is een heerlijke ruime boot die klaar is voor nieuwe bewoning. Wij verkopen hem omdat de ligplaats verdwijnt en we graag in de buurt van waar de boot ligt wilden blijven wonen. Het is jammer maar we hebben genoten van de boot. Wanneer jij hem koopt ben je de vijfde eigenaar pas in meer dan 100 jaar tijd.'

Bekende gebreken

Boot is in prima vaarklare staat. Er is een vlakrapport aanwezig. Recent zijn er nog werkzaamheden uitgevoerd waaronder een nieuwe acculader geplaatst. Het schip is technisch in nette staat. Het schip kan wel een verfbeurt gebruiken, net als bij een huis het een beetje eigen maken. Alle keuringen toegestaan, schip kan uiteraard zelf varend naar een kraanlocatie voor inspectie onderwaterschip.

terug

Easy Sail

De Jachtmakelaar voor het Lauwersmeer en omstreken!

Onze ‘thuishaven’ is de prachtig gelegen Jachthaven Lunegat in het Friese Dokkumer Nieuwe Zijlen. Staat jouw droomschip niet bij het aanbod op deze site? Neem dan contact met ons op, niet al onze schepen staan online en wie weet hebben wij jouw ideale boot al aan de kade liggen.

Voor ons maakt het niet uit of jij je schip via Easy Sail koopt of verkoopt, een boot heb je voor je plezier en dat moet vooral zo blijven. Daarom geen gedoe, geen kleine lettertjes, geen halve afspraken of wat dan ook, gewoon een eerlijke deal waar iedereen 100% enthousiast over is. Zo hoort het! En….. zo gaat het bij Easy Sail.
 
Mocht je ons inschakelen, om jouw schip te verkopen of om jouw droomschip aan te kopen, dan is het belangrijk te weten dat wij altijd op basis van No Cure, No Pay werken.
 
For our foreign customers; we speak English und natürlich auch Deutsch.
 
Openingstijden:
Van maandag t.m. zaterdag van 8.30 tot 20.30 uur. Bezichtigingen uitsluitend op afspraak. 
Wil je een boot bekijken? Bel 06 - 21 455 286.
 
4 Watersportbedrijven onder 1 dak
EasySail werkt nauw samen met Platbodemverhuur Friesland, Lauwersmeer Watersport en Dokkumer Ee Watersport. Of je nu op zoek bent naar een ander schip, je schip wil verkopen, onderhoud aan je schip wil laten uitvoeren, per direct een monteur nodig hebt, een boot wil huren of je schip wil laten overvaren…. wij regelen het allemaal voor je..
 

meer informatie aanvragen

versturen

stuur de advertentie van de Beurtvaarder Klassiek 1885 door naar een vriend

versturen
 

ligplaats van de Beurtvaarder Klassiek 1885:

Route plannen