Elisabeth Zeilkruiser

Terug
Elisabeth ZeilkruiserElisabeth ZeilkruiserElisabeth ZeilkruiserElisabeth ZeilkruiserElisabeth ZeilkruiserElisabeth ZeilkruiserElisabeth ZeilkruiserElisabeth ZeilkruiserElisabeth ZeilkruiserElisabeth ZeilkruiserElisabeth ZeilkruiserElisabeth ZeilkruiserElisabeth ZeilkruiserElisabeth ZeilkruiserElisabeth ZeilkruiserElisabeth ZeilkruiserElisabeth ZeilkruiserElisabeth Zeilkruiser

€ 1.950 BTW Betaald (2.950)

Maandprijs: klik hier

 • Bouwjaar 1970
 • Lengte 8.0 m
 • Materiaal Staal
Easy Sail

Easy Sail

3 jaar actief op YachtFocus
Er zijn nog geen beoordelingen van dit bedrijf. Beoordeel uw jachtmakelaar zie 40 boten van Easy Sail e-mail de verkoper

adres:

Kwelderweg 1
Dokkumer Nieuwe Zijlen
9291 MD  Kollum
Nederland
easysail.nl

klik hier voor telefoonnummer

Basisgegevens van de Elisabeth Zeilkruiser

 • Verkoper:Easy Sail
 • Merk:Elisabeth
 • Model:Zeilkruiser
 • Motorisatie:Goedlopende en waanzinnig betrouwbare Bukh DV20, 2 cilinder inboard diesel met 20PK.
 • Categorie:Zeiljacht
 • Bouwjaar:1970
 • Materiaal:Staal
 • Lengte:8.0 m
 • Breedte:2.35 m
 • Diepgang:120 cm
 • Variabele diepgang:Nee
 • Doorvaarthoogte:1100 cm
 • Slaapplaatsen:5 vast
 • Land: Nederland
 • Te bekijken in verkoophaven/showroom: Ja
 • Prijs:€ 1.950 incl. BTW
 • Accountmanager: André Miedema

In het kort

Goedlopende en waanzinnig betrouwbare Bukh DV20, 2 cilinder inboard diesel met 20PK.. KLUSBOOT! Elisabeth Zeilkruiser met potentie..... en werk. Zitten wel nagenoeg NIEUWE zeilen bij, een Proctor mast en een goedlopende inboard diesel!

Documenten


Algemeen

 • Opmerkingen:
  KLUSBOOT!

  Qua lijn een best fraai schip met absoluut mogelijkheden. Deze Elisabeth zeilkruiser is ooit ontworpen door de bekende scheepsontwerper Herman Jansen en gebouwd bij Dekker te Amsterdam. Het is een stalen zeiljacht met aardig wat binnenruimte en een mooie lijn. Het aangehangen roer en de negatieve spiegel geven het schip een wat klassieke uitstraling. Je ziet ze niet zo heel vaak dus je vaart straks zeker niet in iets van een eenheidsworstboot (dat woord moet je maar eens bij Scrabble neer zien te leggen.....).

  Anyway: een klusser dus. De romp is al voor je gedaan, die staat in de primer en kan ligt geschuurd worden om daarna afgelakt te worden. Op het onderwaterschip zitten 2 slechte plekjes, lassen dus (kunnen wij eventueel ook regelen). Verder is het vooral schilderen, schilderen en..... ja..... schilderen.

  Het goede nieuws is dat er zeer goede bijna nieuwe zeilen bijzitten. Er staat een fraaie Proctor mast op en alle schoten, stagen etc. zijn prima. Het houtwerk heeft droog in de opslag gelegen en is tiptop in orde. Afgezien van het schilderwerk en die 2 plekjes op het onderwaterschip eigenlijk best wel OK.

  In deze boot staat een goedlopende waanzinnig betrouwbare Bukh DV20 dieselmotor met 2 cilinders die 20PK levert. De motor alleen bepaalt eigenlijk de waarde van het schip.Er zit een 30 liter dieseltank in.

  Het schip is compleet, dus incl. lieren, schoten, vallen, anker, fenders en alles wat je nodig hebt om te zeilen. De zeiluitrusting bestaat uit een nieuw grootzeil van De Vries, een nette Genua, een fok en een wat grotere fok.

  Het interieur is quasi OK. Verdient uiteraard wel wat aandacht maar is zeker niet gaar. De kussens zijn oud maar nog wel netjes grosso modo en er zit plezierig veel ruimte in deze boot. Het toilet zit in een gescheiden ruimte en er is een kombuis direct naast de ingang. Je hebt 5 slaapplaatsen en stahoogte als je niet ouder bent dan zeg 13 jaar.......

  Doorvaarthoogte is 11 meter.

  De Elisabeth kruiser staat inmiddels 3 jaar op de kant en schreeuwt om een nieuwe eigenaar. Dit schip heeft pas 2 eigenaren gehad, de vorige eigenaar heeft haar maarliefst 35 jaar in bezit gehad en heeft nu omwille van zijn hoge leeftijd afscheid van haar genomen. Eeuwig zonde natuurlijk. Dit is typisch zo'n schip dat het wel verdient om 'gered' te worden. Ze is zwaar gebouwd, heeft een goed ontwerp en er zijn er niet zoveel van. Een unieke kans om voor weinig geld iets dat in potentie veelbelovend is te bemachtigen.

  Interesse in een goedkope boot met nagenoeg NIEUWE zeilen en een ZEER GOEDE MOTOR? Kom kijken, ze staat in de omgeving van Dokkum op de kant.

  Bezichtiging uitsluitend op afspraak.

  For our foreign visitors; we speak English, und natürlich auch Deutsch.
   

  Klik hier voor meer informatie

 • Doorvaarthoogte normaal: 11 m
 • Diepgang: 120 cm

Accommodatie

 • Slaapplaatsen: Vast: 5

Bekende gebreken

Zitten aan de achterkant van het schip op het onderwaterschip aan zowel stuur als bakboord een kleine slechte plek. Laswerk kan eventueel door Easy Sail worden geregeld. Verder is het natuurlijk een klusboot, werk aan de winkel dus!

terug

Easy Sail

De Jachtmakelaar voor het Lauwersmeer en omstreken!

Onze ‘thuishaven’ is de prachtig gelegen Jachthaven Lunegat in het Friese Dokkumer Nieuwe Zijlen. Staat jouw droomschip niet bij het aanbod op deze site? Neem dan contact met ons op, niet al onze schepen staan online en wie weet hebben wij jouw ideale boot al aan de kade liggen.

Voor ons maakt het niet uit of jij je schip via Easy Sail koopt of verkoopt, een boot heb je voor je plezier en dat moet vooral zo blijven. Daarom geen gedoe, geen kleine lettertjes, geen halve afspraken of wat dan ook, gewoon een eerlijke deal waar iedereen 100% enthousiast over is. Zo hoort het! En….. zo gaat het bij Easy Sail.
 
Mocht je ons inschakelen, om jouw schip te verkopen of om jouw droomschip aan te kopen, dan is het belangrijk te weten dat wij altijd op basis van No Cure, No Pay werken.
 
For our foreign customers; we speak English und natürlich auch Deutsch.
 
Openingstijden:
Van maandag t.m. zaterdag van 8.30 tot 20.30 uur. Bezichtigingen uitsluitend op afspraak. 
Wil je een boot bekijken? Bel 06 - 21 455 286.
 
4 Watersportbedrijven onder 1 dak
EasySail werkt nauw samen met Platbodemverhuur Friesland, Lauwersmeer Watersport en Dokkumer Ee Watersport. Of je nu op zoek bent naar een ander schip, je schip wil verkopen, onderhoud aan je schip wil laten uitvoeren, per direct een monteur nodig hebt, een boot wil huren of je schip wil laten overvaren…. wij regelen het allemaal voor je..
 

meer informatie aanvragen

versturen

stuur de advertentie van de Elisabeth Zeilkruiser door naar een vriend

versturen
 

ligplaats van de Elisabeth Zeilkruiser:

Route plannen