Langenberg Notarisboot

Terug
Langenberg NotarisbootLangenberg NotarisbootLangenberg NotarisbootLangenberg NotarisbootLangenberg NotarisbootLangenberg NotarisbootLangenberg NotarisbootLangenberg NotarisbootLangenberg NotarisbootLangenberg NotarisbootLangenberg NotarisbootLangenberg NotarisbootLangenberg NotarisbootLangenberg NotarisbootLangenberg NotarisbootLangenberg NotarisbootLangenberg NotarisbootLangenberg NotarisbootLangenberg NotarisbootLangenberg NotarisbootLangenberg NotarisbootLangenberg NotarisbootLangenberg NotarisbootLangenberg NotarisbootLangenberg NotarisbootLangenberg NotarisbootLangenberg NotarisbootLangenberg NotarisbootLangenberg NotarisbootLangenberg NotarisbootLangenberg NotarisbootLangenberg NotarisbootLangenberg NotarisbootLangenberg NotarisbootLangenberg NotarisbootLangenberg NotarisbootLangenberg NotarisbootLangenberg NotarisbootLangenberg NotarisbootLangenberg NotarisbootLangenberg NotarisbootLangenberg NotarisbootLangenberg NotarisbootLangenberg NotarisbootLangenberg NotarisbootLangenberg NotarisbootLangenberg Notarisboot

€ 29.850 BTW Betaald

Maandprijs: klik hier

 • Bouwjaar 1923
 • Lengte 8.5 m
 • Materiaal Hout
Easy Sail

Easy Sail

2 jaar actief op YachtFocus
Er zijn nog geen beoordelingen van dit bedrijf. Beoordeel uw jachtmakelaar zie 39 boten van Easy Sail e-mail de verkoper

adres:

Kwelderweg 1
Dokkumer Nieuwe Zijlen
9291 MD  Kollum
Nederland
easysail.nl

klik hier voor telefoonnummer

Basisgegevens van de Langenberg Notarisboot

 • Verkoper:Easy Sail
 • Merk:Langenberg
 • Model:Notarisboot
 • Scheepsnaam:Us Antykje
 • Motorisatie:Vetus M310 inboard diesel met 22PK, loopt zeer goed en is goed onderhouden.
 • Categorie:Klassiek/traditioneel motorjacht
 • Bouwjaar:1923
 • Laatste refit:2012
 • Materiaal:Hout
 • Lengte:8.5 m
 • Breedte:2.2 m
 • Diepgang:40 cm
 • Variabele diepgang:Nee
 • Doorvaarthoogte:235 cm
 • Stahoogte binnen:195 cm
 • Land: Nederland
 • Te bekijken in verkoophaven/showroom: Nee , Drachten, in een droge scheepsloods
 • Prijs:€ 29.850 incl. BTW
 • Accountmanager: André Miedema

In het kort

Vetus M310 inboard diesel met 22PK, loopt zeer goed en is goed onderhouden.. Wil jij deel uitmaken van de geschiedenis van deze schitterende houten Notarisboot uit 1923? Uniek scheepje!

Documenten


Algemeen

 • Opmerkingen:
  Dit is een unieke kans om deel uit te maken van bijna 100 jaar vaargeschiedenis. Deze bij Langenberg in Leeuwarden gebouwde notarisboot bevaart de Friese wateren sinds 1923. Dit schitterende scheepje voer al rond toen er nog geen TV bestond, toen vakantie iets was voor de happy few, toen een auto bezitten niet aan de orde was, China? Dat was heel ver weg en wat ze daar nou aten? Daar hadden we nog geen idee van. Vrouwen waren Dames en mannen ware Heren. Telefoneren ging via een telefoniste en een agent buiten de stad noemde je een 'Veldwachter'. Uit die tijd stamt deze Notarisboot.

  De Notarisboot, ook wel Salonboot, is een typisch Nederlands schip. Net zo Nederlands als de platbodem met zwaarden. Destijds gingen de notabelen van het land hiermee het water op. Nu kun jij er lekker mee weg, voel je je op z'n minst ook heel notabel bij hoor, dat beloven we je. Jij kunt deel uitmaken van de historie van dit schip. Let wel: daar komt natuurlijk wel een stukje verantwoordelijkheid bij kijken. Ze vaart bijna 100 jaar rond en daar moeten toch minstens nog 100 jaren aan toegevoegd kunnen worden.

  Even wat info over deze Langenberg Notarisboot. Ze is dus uit 1923 en gebouwd bij de Langenberg Werf te Leeuwarden. Het schip is van hout en heeft een recente Vetus inboard diesel. de afgelopen jaren heeft ze dienst gedaan als kleinschalige (max. 10 personen) rondvaartboot in Friesland. Hiervoor is ze een jaar of 5 geleden grondig aangepakt en in de huidige zeer goede staat gebracht. Geen rot hout, geen slechte plekken, gewoon een eerlijke harde boot die klaar is om met jou verder geschiedenis te schrijven.

  Aan boord is weinig luxe maar wel nog tal van prachtige authentieke details. Het stuur lijkt uit een oude tram te zijn overgenomen, er is een waanzinnig fraaie oude asbak voor de schipper aanwezig, een klassiek pomptoilet (in gescheiden ruimte), een schattig aandoende kombuis, fraaie navigatie verlichting, schitterende patrijspoorten voor de motorkamer voorin en ga zo maar door. Op sommige vlakken heeft de tijd stilgestaan. Op andere duidelijk niet.

  Zo is er een recente Vetus 3 cilinder inboard diesel geplaatst die perfect loopt en voorzien is van alle moderne zaken die je anno 2017 graag tegenkomt. De motor is een Vetus M310, levert 22PK en heeft iets meer dan 1000 vaaruren. Vetgesmeerde schroefas, recente accu's, tanks zijn vervangen en ga zo maar door. Technisch in zeer goede staat.

  Van binnen de heerlijke sfeer uit de jaren 20. De schipper zit voorin het stuurhuis en kan, wanneer de opvarenden wat te luidruchtig worden, de deuren sluiten zodat de focus ligt op de vaartocht. In de salon heb je twee lange langszij banken met fraaie bekleding passend bij dit type schip. Het toilet en de kombuis bevinden zich bij de entree van het schip. Achterop is een ruime open kuip die middels een zware tent af te sluiten is. Plezierig veel ruimte in combinatie met een enorme uitstraling.

  Deze Notarisboot is zeer goed commercieel in te zetten!

  'Us Antykje', want zo heet ze, is op zoek naar een nieuwe eigenaar die haar met net zoveel liefde als haar voorgaande schippers gaat koesteren. Van haar gaat genieten en met haar overal de show gaat stelen want dat laatste is gegarandeerd.

  Kom kijken, dit schip is absoluut de moeite waard. Dromers en onzinfiguren worden geweerd, dat kunnen we deze oude dame niet aandoen. Wij zoeken een verantwoorde nieuwe eigenaar die weet wat hij/zij koopt en die snapt dat dit stukje varend erfgoed in goede handen over dient te gaan.

  Het schip is uitsluitend op afspraak in Drachten te bezichtigen.

  For our foreign visitors; we speak English, und natürlich auch Deutsch.
   

  Klik hier voor meer informatie

 • Doorvaarthoogte normaal: 2,35 m
 • Diepgang: 40 cm

Accommodatie

 • Stahoogte: 195 cm
 • Slaapplaatsen: Vast: 0

Bekende gebreken

Op de boeg is ooit een reparatie uitgevoerd waarbij de polyestermat niet heel fraai is weggewerkt, wanneer de boot in het water ligt zie je dit overigens nauwelijks, bij inspectie op de kant is het zichtbaar.

terug

Easy Sail

De Jachtmakelaar voor het Lauwersmeer en omstreken!

Onze ‘thuishaven’ is de prachtig gelegen Jachthaven Lunegat in het Friese Dokkumer Nieuwe Zijlen. Staat jouw droomschip niet bij het aanbod op deze site? Neem dan contact met ons op, niet al onze schepen staan online en wie weet hebben wij jouw ideale boot al aan de kade liggen.

Voor ons maakt het niet uit of jij je schip via Easy Sail koopt of verkoopt, een boot heb je voor je plezier en dat moet vooral zo blijven. Daarom geen gedoe, geen kleine lettertjes, geen halve afspraken of wat dan ook, gewoon een eerlijke deal waar iedereen 100% enthousiast over is. Zo hoort het! En….. zo gaat het bij Easy Sail.
 
Mocht je ons inschakelen, om jouw schip te verkopen of om jouw droomschip aan te kopen, dan is het belangrijk te weten dat wij altijd op basis van No Cure, No Pay werken.
 
For our foreign customers; we speak English und natürlich auch Deutsch.
 
Openingstijden:
Van maandag t.m. zaterdag van 8.30 tot 20.30 uur. Bezichtigingen uitsluitend op afspraak. 
Wil je een boot bekijken? Bel 06 - 21 455 286.
 
4 Watersportbedrijven onder 1 dak
EasySail werkt nauw samen met Platbodemverhuur Friesland, Lauwersmeer Watersport en Dokkumer Ee Watersport. Of je nu op zoek bent naar een ander schip, je schip wil verkopen, onderhoud aan je schip wil laten uitvoeren, per direct een monteur nodig hebt, een boot wil huren of je schip wil laten overvaren…. wij regelen het allemaal voor je..
 

meer informatie aanvragen

versturen

stuur de advertentie van de Langenberg Notarisboot door naar een vriend

versturen
 

ligplaats van de Langenberg Notarisboot:

Route plannen