Cornish Crabber 22

Terug
Cornish Crabber 22Cornish Crabber 22Cornish Crabber 22Cornish Crabber 22Cornish Crabber 22Recent geschilderd d.d. 1 maart 2018. Dit is het resultaat, een schitterende donkerblauwe kleur, echt prachtig geworden.Cornish Crabber 22Cornish Crabber 22Cornish Crabber 22Cornish Crabber 22Cornish Crabber 22Cornish Crabber 22Cornish Crabber 22Cornish Crabber 22Cornish Crabber 22Cornish Crabber 22Cornish Crabber 22Cornish Crabber 22Cornish Crabber 22Cornish Crabber 22Cornish Crabber 22Cornish Crabber 22Cornish Crabber 22Cornish Crabber 22Cornish Crabber 22Cornish Crabber 22Cornish Crabber 22Cornish Crabber 22Cornish Crabber 22Cornish Crabber 22Cornish Crabber 22Drooggevallen op het Wad, foto eigenaar.

€ 39.950 BTW Betaald (41.500)

Maandprijs: klik hier

 • Bouwjaar 2003
 • Lengte 6.7 m
 • Materiaal Polyester
Easy Sail

Easy Sail

2¼ jaar actief op YachtFocus
Er zijn nog geen beoordelingen van dit bedrijf. Beoordeel uw jachtmakelaar zie 37 boten van Easy Sail e-mail de verkoper

adres:

Kwelderweg 1
Dokkumer Nieuwe Zijlen
9291 MD  Kollum
Nederland
easysail.nl

klik hier voor telefoonnummer

Basisgegevens van de Cornish Crabber 22

 • Verkoper:Easy Sail
 • Merk:Cornish Crabber
 • Model:22
 • Scheepsnaam:Zwaluw
 • Motorisatie:Prima lopende Yanmar 2GM20 18PK, dieseltank heeft een inhoud van 40 liter, die vaar je niet leeg!
 • Categorie:Zeiljacht
 • Bouwjaar:2003
 • Laatste refit:2016
 • Materiaal:Polyester
 • Lengte:6.7 m
 • Breedte:2.5 m
 • Diepgang:80 cm
 • Variabele diepgang:Ja
 • Slaapplaatsen:4 vast
 • Land: Nederland
 • Te bekijken in verkoophaven/showroom: Nee , (elders)
 • Prijs:€ 39.950 incl. BTW
 • Accountmanager: André Miedema

In het kort

Prima lopende Yanmar 2GM20 18PK, dieseltank heeft een inhoud van 40 liter, die vaar je niet leeg!. Wat een prachtjacht(je), deze Cornish Crabber 22: een TOPPER! Schip is supergoed onderhouden, meer dan compleet en in een topstaat.

Documenten


Algemeen

 • Opmerkingen:

  NIEUW geschilderd d.d. 1 maart 2018 - is werkelijk waar schitterende geworden - zie de eerste foto's!

   

  Een werkelijk zo goed als nieuwe Cornish Crabber 22 (nieuwe ruimere model). Door deze heerlijk zeilende Crabber 22 als 'zo goed als nieuw' aan te duiden, doen we dit zeiljacht eigenlijk tekort. Deze is feitelijk beter dan nieuw door de vele toevoegingen, aanpassingen en verbeteringen die er op dit schip aangebracht zijn. Deze boot is de afgelopen jaren liefdevol verzorgd waardoor er nu gewoon een topschip aan de kade ligt. Deze Cornish Crabber 22 is meer dan compleet uitgevoerd. Ze is als showmodel ingericht en heeft alle luxe en opties die het verblijf aan boord bijzonder plezierig maken. Belangrijk te melden is dat het hier om het nieuwe model gaat. Deze heeft meer binnenruimte en met name hoofdruimte dan de traditionele Crabber 24.

   

  Dus de bekende goede vaareigenschappen en kwaliteit..... maar dan net iets ruimer. De Cornish Crabber wordt in Groot Brittannië gebouwd voor de kustwateren (Westkust) aldaar. Ze zijn stevig gebouwd en kunnen een stootje hebben. Het vaargebied is nagenoeg onbeperkt, door de variabele diepgang (hefkiel) kun je de ondiepste vaartjes op en natuurlijk ook droogvallen op het Wad. Ze zijn zeewaardig (CE B kwalificatie) dus een tochtje naar Zweden of Ierland kan allemaal.

   

  We schreven net al dat deze Crabber lekker compleet is uitgerust. Wat te denken van de volgende zaken:

  - verzwaarde voorbolder voor aanmeren op moorings

  - verwarming (hetelucht Eberspächer)

  - toilet met nieuwe jabsco pomp

  - kooktoestel

  - spoelbakje met kraan

  - watertank 50 liter

  - fraaie kussens voor binnen

  - fraaie kussens voor buiten

  - binnenverlichting

  - radio/CD speler

  - walstroom

  - acculader

  - heel veel bergruimte

  - 12 volt stekker in kajuit en in de bakskist voor bijv. koelbox)

  - kuiptent

  - wintertent

  - zwemtrap

  - zeilhuik

  - uiteraard met anker, fenders en landvasten

  en ga zo maar door en door en door en.......

   

  Technisch is deze Cornish Crabber 22 ook supercompleet: - PERFECT lopende Yanmar 2GM20 met 18PK scheepsdiesel - dieseltank 40 liter (dat vaar je in een seizoen niet leeg) - boegschroef (ja echt!!!!!!!!!!!!) - schotkompas - navigatieverlichting - 2 x accu (in perfecte staat) - handpomp en een elektrische - zelf verstellende schroef - extra strijkval en zwanehals om het strijken nog makkelijker te maken (de mast laat zich zeer eenvoudig en snel strijken) - voorbereid op een stuurautomaat en marifoon etc. etc. etc. Belangrijk te melden is dat dit schip alle aansluitingen voor apparatuur al aan boord heeft, plug en play zogezegd.

   

  Ook heeft de eigenaar ons op het hart gedrukt te vermelden hoe heerlijk dit schip zeilt, echt een genot om met haar op het water te vertoeven. Kortom een zeer compleet uitgerust schip en het mooist komt nog: alles werkt..... ja op 1 dingetje na, de brandstofmeter hapert soms, maar dat is het dan ook (vermoedelijk de vlotter), verder werkt alles! Heerlijk toch? Een boot waarmee je direct weg kan, geen gedoe, direct genieten. Ze is dit seizoen d.d. 1 maart 2018 voorzien van antifouling, de romp is geschilderd en weer van boven tot onder gepoetst.

   

  Dan de zeilen. Het wordt een beetje een eentonige advertentie zo maar ook de tuigage op deze Crabber is helemaal geweldig. Ze bestaat uit een fok, grootzeil (voorzien van 3 riffen) en een kluiver. De fok en kluiver zijn voorzien van een rol/reefsysteem en voorzien van een nieuwe UV strip, zo blijven de zeilen mooi. Alle lijnen zijn vanuit de kuip te bedienen. De stagen, vallen en schoten zijn allen in zeer goede staat. Dit schip is voorzien van goede lieren en prima beslag.

   

  Zoek jij een goed zeilend jacht, met een onbeperkt vaargebied, met een hoog comfort en afwerkingsniveau en...... waar je helemaal niks meer aan hoeft te doen, dan is deze Cornish Crabber 22 helemaal jouw ding. Direct varen & genieten van al het moois deze prachtboot jou te bieden heeft. Neem haar lekker mee naar Waddeneilanden, verken de Biesbos, zeil naar Helgoland..... de boot kan het! Kom vooral eens kijken, deze Crabber stelt absoluut niet teleur.

   

  Deze boot ligt Lauwersoog. Bezichtiging uitsluitend op afspraak! For our foreign visitors, we speak English und natürlich auch Deutsch.


  Klik hier voor meer informatie

 • Variabele diepgang:
 • Diepgang: 80 cm

Accommodatie

 • Slaapplaatsen: Vast: 4
 • Opmerkingen: Gezellige kajuit met voldoende ruimte. De Crabber 22 heeft meer hoofdruimte dan zijn voorganger zodat je comfortabel kunt vertoeven in de kajuit. Er is een plezierig complete kombuis, een pomptoilet in de slaapcabine voor en twee lange langszij banken in de salon. Van binnen slim ingedeeld met meer dan voldoende bergruimte.

Tuigage

 • Opmerkingen: Dan de zeilen. Het wordt een beetje een eentonige advertentie zo maar ook de tuigage op deze Crabber is helemaal geweldig. Ze bestaat uit een fok, grootzeil (voorzien van 3 riffen) en een kluiver. De fok en kluiver zijn voorzien van een rol/reefsysteem en voorzien van een nieuwe UV strip, zo blijven de zeilen mooi. Alle lijnen zijn vanuit de kuip te bedienen. De stagen, vallen en schoten zijn allen in zeer goede staat. Dit schip is voorzien van goede lieren en prima beslag.

Commentaar eigenaar

'Echt een heerlijke boot, helaas door verandere privé omstandigheden (postitief) neem ik veel te snel afscheid van de boot'.

Bekende gebreken

Vlotter dieseltank blijft soms hangen, hierdoor heb je niet altijd precies de tankinhoud op je scherm.

terug

Easy Sail

De Jachtmakelaar voor het Lauwersmeer en omstreken!

Onze ‘thuishaven’ is de prachtig gelegen Jachthaven Lunegat in het Friese Dokkumer Nieuwe Zijlen. Staat jouw droomschip niet bij het aanbod op deze site? Neem dan contact met ons op, niet al onze schepen staan online en wie weet hebben wij jouw ideale boot al aan de kade liggen.

Voor ons maakt het niet uit of jij je schip via Easy Sail koopt of verkoopt, een boot heb je voor je plezier en dat moet vooral zo blijven. Daarom geen gedoe, geen kleine lettertjes, geen halve afspraken of wat dan ook, gewoon een eerlijke deal waar iedereen 100% enthousiast over is. Zo hoort het! En….. zo gaat het bij Easy Sail.
 
Mocht je ons inschakelen, om jouw schip te verkopen of om jouw droomschip aan te kopen, dan is het belangrijk te weten dat wij altijd op basis van No Cure, No Pay werken.
 
For our foreign customers; we speak English und natürlich auch Deutsch.
 
Openingstijden:
Van maandag t.m. zaterdag van 8.30 tot 20.30 uur. Bezichtigingen uitsluitend op afspraak. 
Wil je een boot bekijken? Bel 06 - 21 455 286.
 
4 Watersportbedrijven onder 1 dak
EasySail werkt nauw samen met Platbodemverhuur Friesland, Lauwersmeer Watersport en Dokkumer Ee Watersport. Of je nu op zoek bent naar een ander schip, je schip wil verkopen, onderhoud aan je schip wil laten uitvoeren, per direct een monteur nodig hebt, een boot wil huren of je schip wil laten overvaren…. wij regelen het allemaal voor je..
 

meer informatie aanvragen

versturen

stuur de advertentie van de Cornish Crabber 22 door naar een vriend

versturen
 

ligplaats van de Cornish Crabber 22:

Route plannen