Snipa 830 AK

Terug
Snipa 830 AKSnipa 830 AKSnipa 830 AKSnipa 830 AKSnipa 830 AKSnipa 830 AKSnipa 830 AKSnipa 830 AKSnipa 830 AKSnipa 830 AKSnipa 830 AKSnipa 830 AKSnipa 830 AKSnipa 830 AKSnipa 830 AKSnipa 830 AKSnipa 830 AKSnipa 830 AKSnipa 830 AKSnipa 830 AKSnipa 830 AKSnipa 830 AKSnipa 830 AKSnipa 830 AK

€ 14.950 BTW Betaald (18.950)

Maandprijs: klik hier

 • Bouwjaar 1947
 • Lengte 8.3 m
 • Materiaal Hout
Easy Sail

Easy Sail

2¾ jaar actief op YachtFocus
Er zijn nog geen beoordelingen van dit bedrijf. Beoordeel uw jachtmakelaar zie 41 boten van Easy Sail e-mail de verkoper

adres:

Kwelderweg 1
Dokkumer Nieuwe Zijlen
9291 MD  Kollum
Nederland
easysail.nl

klik hier voor telefoonnummer

Basisgegevens van de Snipa 830 AK

 • Verkoper:Easy Sail
 • Merk:Snipa
 • Model:830 AK
 • Motorisatie:18PK Albin benzine motor (origineel), loopt heel mooi.
 • Categorie:Sloep
 • Extra categorie:Klassiek/traditioneel motorjacht
 • Bouwjaar:1947
 • Laatste refit:2008
 • Materiaal:Hout
 • Beleving: Dagje vaarplezier, Familievakantie, Geschikt voor deelbezit, Ondiepe wateren, Trailerbaar, Weekends op het water
 • Lengte:8.3 m
 • Breedte:2.5 m
 • Diepgang:75 cm
 • Variabele diepgang:Nee
 • Slaapplaatsen:4 vast
 • Land: Nederland
 • Te bekijken in verkoophaven/showroom: Nee , (elders)
 • Prijs:€ 14.950 incl. BTW
 • Accountmanager: André Miedema

In het kort

18PK Albin benzine motor (origineel), loopt heel mooi.. Schip is VERKOCHT! Unieke originele Zweedse Snipa met achterkajuit, in topstaat!

Documenten


Algemeen

 • Opmerkingen:

  SCHIP IS VEROCHT!

   

  Dit kom je niet al te vaak meer tegen, een nagenoeg originele Zweedse Snipa uit 1947 die ook nog eens in topstaat verkeert. Deze Snipa ademt Zweedse kwaliteit. Ze is zwaar gebouwd en heeft een prachtige lijn en een achterkajuit (zie je ook niet veel). De ruime kuip maakt het varen met dit schip meer dan lekker..... of in termen te blijven die beter bij deze Snipa passen: genoeglijk.


  Door haar fraaie lijn is ze echt een hele verschijning!


  Bouwmateriaal: mahonie op eiken spanten.


  De afgelopen jaren is ze liefdevol en goed onderhouden. Wat meehelpt is dat ze in een boothuis ligt waardoor het Nederlandse weer geen vat op haar heeft. Dit boothuis is in overleg met de havenmeester over te nemen (is in Leeuwarden). Terug naar het onderhoud. Recent is ze op de kant geweest en is ze rondom weer flink aangepakt. Er is een slecht stuk hout vervangen (door een professionele timmerman), ze is gelakt, in de olie gezet en het onderwaterschip weer in de antifouling. Dit schip verkeert in een zeer goede staat. Het hout is overal op dit schip GOED, belangrijk bij een boot van deze statuur.


  Het interieur is echt geweldig, die sfeer van lang vervlogen dagen zit er nog helemaal in. Een super gezellig schip maar wel met enig modern comfort.


  Technisch is deze Snipa ook prima in orde. Sinds de huidige eigenaar haar 8 jaar geleden heeft aangeschaft heeft hij tal van verbeteringen uitgevoerd. Zo is de startmotor vernieuwd, zijn de stuurkabels vernieuwd (RVS), nieuwe kussens, nieuw dashboard, elektronische ontsteking vernieuwd, nieuwe kuiptent, nieuwe watergesmeerde schroefas achter geplaatst en ga zo maar door. Optisch TOP en dus ook technisch TOP!


  De motor is een Albin benzine motor (origineel) incl. instructieboekje die zeer goed onderhouden is en prima loopt. Hij levert 18PK en heeft een verbruik van 2 liter per uur bij normale vaart. Lekker stil en oerdegelijk. Er staan 2 accu's op dit schip, een 180AMP (nieuw) en een 90AMP (nagenoeg nieuw). De boot heeft 2 brandstoftanks van 50 liter (RVS) en een watertank van 80 liter (ook RVS). De schroefas afdichting is middels een vetpot, de schroefas zelf is watergesmeerd.


  De boot wordt compleet opgeleverd, dus incl.:

  - binnenverlichting

  - kooktoestel

  - spoelbak met elektrische kraan

  - brandblusser

  - navigatieverlichting

  - walstroom

  - acculader

  - fenders

  - anker met lijn

  - landvasten

  - zwemtrap

  - 2 x elektrische lenspomp

  - complete kussenset

  - schitterende 'drankkast' in de kajuit

  - 2 x 12 volt aansluiting voor tablet en smartphone

  - stuurwiel en helmstok besturing

  en ga zo maar door.


  Nog iets te melden over deze fantastische Snipa? Jazeker, ze vaart geweldig. Lekker stabiel en klaar voor ook groter water. Ze is destijds gebouwd voor de Zweedse kustwateren en daar kan het flink spoken. Deze Snipa is daar niet van onder de indruk en brengt je weer veilig naar de haven.


  Dus zoek jij een nostalgisch schip waar je direct mee weg kan en waar je iedere keer weer een glimlach van op je gezicht krijgt dan is deze Snipa stiekem gewoon de beste keus. Kom kijken en durf kritisch te zijn, ze kan het hebben.


  Heb jij zin in deze eyecatcher? Kom kijken in Leeuwarden en laat je verrassen!

   

  For our foreign visitors; we speak English, und natürlich auch Deutsch.

   


  Klik hier voor meer informatie

 • Diepgang: 75 cm

Accommodatie

 • Slaapplaatsen: Vast: 4

Motor en elektra

 • Opmerkingen: De motor is een Albin benzine motor (origineel) incl. instructieboekje die zeer goed onderhouden is en prima loopt. Hij levert 18PK en heeft een verbruik van 2 liter per uur bij normale vaart. Lekker stil en oerdegelijk. Er staan 2 accu's op dit schip, een 180AMP (nieuw) en een 90AMP (nagenoeg nieuw). De boot heeft 2 brandstoftanks van 50 liter (RVS) en een watertank van 80 liter (ook RVS). De schroefas afdichting is middels een vetpot, de schroefas zelf is watergesmeerd.

Commentaar eigenaar

'We doen haar weg omdat we iets groters zoeken. Ik heb de boot jaren geleden gekocht en haar helemaal gerestaureerd. Recent zijn er nog een paar wangen vervangen zodat ze nu weer helemaal spik en span is'.

Bekende gebreken

Geen!

terug

Easy Sail

De Jachtmakelaar voor het Lauwersmeer en omstreken!

Onze ‘thuishaven’ is de prachtig gelegen Jachthaven Lunegat in het Friese Dokkumer Nieuwe Zijlen. Staat jouw droomschip niet bij het aanbod op deze site? Neem dan contact met ons op, niet al onze schepen staan online en wie weet hebben wij jouw ideale boot al aan de kade liggen.

Voor ons maakt het niet uit of jij je schip via Easy Sail koopt of verkoopt, een boot heb je voor je plezier en dat moet vooral zo blijven. Daarom geen gedoe, geen kleine lettertjes, geen halve afspraken of wat dan ook, gewoon een eerlijke deal waar iedereen 100% enthousiast over is. Zo hoort het! En….. zo gaat het bij Easy Sail.
 
Mocht je ons inschakelen, om jouw schip te verkopen of om jouw droomschip aan te kopen, dan is het belangrijk te weten dat wij altijd op basis van No Cure, No Pay werken.
 
For our foreign customers; we speak English und natürlich auch Deutsch.
 
Openingstijden:
Van maandag t.m. zaterdag van 8.30 tot 20.30 uur. Bezichtigingen uitsluitend op afspraak. 
Wil je een boot bekijken? Bel 06 - 21 455 286.
 
4 Watersportbedrijven onder 1 dak
EasySail werkt nauw samen met Platbodemverhuur Friesland, Lauwersmeer Watersport en Dokkumer Ee Watersport. Of je nu op zoek bent naar een ander schip, je schip wil verkopen, onderhoud aan je schip wil laten uitvoeren, per direct een monteur nodig hebt, een boot wil huren of je schip wil laten overvaren…. wij regelen het allemaal voor je..
 

meer informatie aanvragen

versturen

stuur de advertentie van de Snipa 830 AK door naar een vriend

versturen
 

ligplaats van de Snipa 830 AK:

Route plannen