3 huurboten gevonden
Get It On Google Play Download on the App Store
Wanneer huren
Personen
Vaargebied
Meer vaargebieden
Lengte
Hutten
Toiletten
Douches
Huurprijs
Vaareigenschap
Meer vaareigenschappen
Vaarbewijs verplicht Sneller dan 20 km/u of langer dan 15 meter
Met schipper
Wis alle zoekcriteria

1 Filters actief Wis alle zoekcriteria

vaargebied: vinkeveense plassen

Vaargebied de Vinkeveense Plassen

Varen op de Vinkeveense Plassen

De Vinkeveense Plassen is een populair watersportgebied vanwege de veelzijdigheid en de centrale ligging. Kenmerkend voor de Vinkeveense Plassen zijn de legakkers en de ring van 12 zandeilanden. Op de Noord- en Zuidplas zijn zeilen en motorbootvaren de hoofdactiviteiten, gevolgd door sloepvaren, kanoën en fluistervaren. De Zuidplas biedt een waterskibaan als enige snelvaarzone uitsluitend voor de uitoefening van deze sport. Als u een boot wilt huren op de Vinkeveense Plassen, dan kunt u bij de bootverhuurder terecht voor tips over de beste routes om optimaal te genieten van de natuur en recreatie.

Lees meer
Lees minder

1 Filters actief Wis alle zoekcriteria

vaargebied: vinkeveense plassen

Sorteer op:

Willekeurig
  • Willekeurig
  • Prijs laag-hoog
  • Prijs hoog-laag
  • Lengte oplopend
  • Lengte aflopend
  • Merk a tot z
  • Merk z tot a

Resultaten per pagina:

20
  • 20
  • 40
  • 60
Motorbol 8.60 Meter
16

Vinkeveense plassen
Droogvallen, Familievakantie, Ondiepe wateren, Open kuip, Weekends op het water

5 personen Huren vanaf € 610
Vaarbewijs niet verplicht Geen schipper
Motoraak 9.10 Meter
20

Vinkeveense plassen
Droogvallen, Familievakantie, Lage doorvaart, Ondiepe wateren, Open kuip, Strijkbare mast, Weekends op het water

6 personen Huren vanaf € 720
Vaarbewijs niet verplicht Geen schipper
Motorbol 8.10 Meter
16

Vinkeveense plassen
Droogvallen, Familievakantie, Ondiepe wateren, Open kuip, Weekends op het water

5 personen Huren vanaf € 550
Vaarbewijs niet verplicht Geen schipper

Recreëren op de zandeilanden in Vinkeveen

De grote opgespoten zandeilanden zijn ideaal voor dagrecreatie. Er mag maximaal 3 keer 24 uur worden afgemeerd. In de zomer is het hier gezellig druk en zijn de zandstrandjes gevuld met watersporters. Eiland 1, 2, 4 en 5 zijn via een vaste oeververbinding te bereiken. Hier zijn ook parkeervoorzieningen beschikbaar. Eiland 1 beschikt ook over een horecapaviljoen. De Eilanden 3 en 6 tot en met 11 zijn uitsluitend per boot bereikbaar.

Varen op en om de Vinkeveense plassen

Aan de zijde van de Baambrugse Zuwe en Achterbos zijn de meeste jachthavens te vinden. Hier vindt u ook leuke restaurants. Vanaf de Vinkeveense Plassen zijn er leuke tochten te bevaren, bijvoorbeeld een ‘rondje Mijdrecht’ via de Kromme Mijdrecht, de Amstel en de Oude Waver. Maar ook een spectaculaire sluistocht vanaf de Vinkeveense Plassen richting de Angstel. Bij de Demmerikse sluis is een verval van 1.70 die u omhoog brengt richting de Angstel. Hier kunt u richting Baambrugge varen of het Amsterdam Rijnkanaal oversteken richting de Vecht of de Loosdrechtse Plassen.

Duiken en waterskiën

Door de zandwinning en het heldere water zijn de Vinkeveense Plassen uitermate geschikt om te duiken. Er is dan ook een duikschool gevestigd bij Eiland 4. Sinds 2011 ligt hier een oude stadsbus in het water voor duikoefeningen, een van de bekendste duikobjecten in Nederland.
In de periode van 1 mei tot 1 oktober kan men met een ontheffing ook waterskiën op de Vinkeveense Plassen. In de Zuidplas is een waterskibaan afgezet van 1000 meter lang en 150 meter breed. Snelvaren is op de Vinkeveense Plassen niet toegestaan, behalve op de waterskibaan. Er zijn beperkingen op lengte, type en geluidsproductie voor de boten die toegestaan zijn.

Historie van de Vinkeveense Plassen

De Vinkeveense Plassen zijn ontstaan uit turfwinning voor Amsterdam rond de 19e eeuw. In de jaren ‘50 tot ‘70 werd de Noordplas gebruikt voor zandwinning voor de aanleg van de snelweg A2 en de bouw van Amsterdam-Zuidoost. Door deze zandwinning is de plas diep en heeft het zeer helder water. Het diepste punt is dan ook 40 meter(!). Naast de zandwinning voor deze projecten werd het zand ook gebruikt om zandeilanden op te spuiten ter bescherming van de omgeving en oevers.

Lees meer
Lees minder
YachtFocus   verzamelt uw boten
even geduld...