0 huurboten gevonden
Get It On Google Play Download on the App Store
Wanneer huren
Personen
Vaargebied
Meer vaargebieden
Lengte
Hutten
Toiletten
Douches
Boegschroef
Hekschroef
Huurprijs
Vaareigenschap
Meer vaareigenschappen
Vaarbewijs verplicht Sneller dan 20 km/u of langer dan 15 meter
Met schipper
Bootverhuurder
Meer bootverhuurders
Wis alle zoekcriteria

1 Filters actief Wis alle zoekcriteria

categorie: multihull zeilboot

Catamaran huren

Een multihull is een boot met meer dan één romp. De bekendste multihulls zijn de catamaran en de trimaran. Huur een catamaran of trimaran en u heeft een ideale boot om met uw familie, vrienden of collega's te zeilen. Multihull zeilboten staan immers bekend om hun grote inhoud, sterke constructie, geringe diepgang, prima vaareigenschappen en hoge mate van stabiliteit. Hiermee zijn deze boten ook ideaal voor bijvoorbeeld een vaaruitje met een grote groep.

Lees meer
Lees minder

1 Filters actief Wis alle zoekcriteria

categorie: multihull zeilboot

Sorteer op:

Willekeurig
  • Willekeurig
  • Prijs laag-hoog
  • Prijs hoog-laag
  • Lengte oplopend
  • Lengte aflopend
  • Merk a tot z
  • Merk z tot a

Resultaten per pagina:

20
  • 20
  • 40
  • 60

Er is geen resultaat gevonden met uw zoekcriteria, pas uw zoekcriteria aan om huurboten weer te geven.

Verschil tussen een catamaran en een trimaran

Bij een catamaran wordt het totale gewicht gedragen door twee drijvers. Dit in tegenstelling tot de trimaran. Zoals de naam al aangeeft, telt de trimaran drie delen: een middenromp en twee drijvers. Het gewicht wordt daarbij hoofdzakelijk gedragen door de middenromp en eventueel aanvullend door één of beide drijvers.

Catamaran huren

Veel mensen denken bij het huren van een catamaran al snel aan het buitenland, maar ook in Nederland zijn er volop catamarans te huur voor een onvergetelijke catamaranzeiltocht. De minimale huurperiode is vaak een dag. Veel catamarans kunnen echter ook voor een lang weekend, midweek, week of meerdere weken worden gehuurd. Diverse bootverhuurders bieden ook schipperstrainingen aan. Hierbij krijgt u een dag(deel) instructies om te leren zeilen op een catamaran.

Trimaran huren

Trimarans zijn weliswaar schaarser dan catamarans, maar ook voor het huren van een trimaran hoeft u niet naar het buitenland. Meestal zijn deze boten rijk uitgerust met een uitgebreide set zeilen voor de ruimere koersen. Het huren van een trimaran is vaak mogelijk na een training of met aantoonbare zeilervaring.

Voordelen van een multihull zeilboot

Het eerste voordeel dat opvalt is de enorme leefruimte. Op een lengte van 9 meter hebben de meeste catamarans al drie afgescheiden hutten, een kombuis en een natte cel. Maar ook tijdens het varen zijn de pluspunten goed merkbaar. Door de constructie hebben de catamaran en trimaran een grote aanvangsstabiliteit. Daarnaast hebben deze typen zeilboten een lage weerstand. Door deze combinatie zijn ze doorgaans sneller dan gewone monohull zeiljachten. Ook is zeeziekte minder vaak een probleem op multihulls. Dat komt door de extra stabiele ligging op het water.

Een ander groot voordeel is de beperkte diepgang. Hierdoor komt u met een multihull zeilboot op plekken die voor een gewoon zeiljacht onbereikbaar zijn. Op de Wadden bijvoorbeeld kunt u vrijwel overal zeilen en op de mooiste plekjes droogvallen. Andere interessante vaargebieden zijn het IJsselmeer, Markermeer en de Noordzee.

Lees meer
Lees minder
YachtFocus   verzamelt uw boten
even geduld...