DaVinci Yachts levert eerste boot met Volvo Penta heckdrives met silent shifts in Nederland

Volvo Penta kwam recent met een uiterst comfortabele manier van schakelen voor de ingebouwde D3 motoren met heckdrives. Dit systeem maakt het schakelen met de drives zeer aangenaam ten opzichte van de eerdere modellen, zo is de belofte. Op de IPS-systemen werd dit al langer toegepast en het kwam dit jaar ook beschikbaar voor andere motoren en drives. DaVinci greep deze kans direct aan en bouwde als eerste jachtwerf in Nederland twee D3-220 pk motoren met silent shift in op een in 2020 nieuw te leveren DaVinci 35E.

”Het schakelt subliem, naadloos en stil, wat een enorme sprong vooruit en wat een comfort voor de eigenaar” aldus Erik van Veen, CEO van DaVinci Yachts. “Samen met Volvo Penta Center Middelzee Motoren uit Sneek zijn wij altijd op zoek naar het beste voor onze DaVinci eigenaren. En door onze jarenlange samenwerking met Volvo Penta weten we dat het goed zit als ze met iets nieuws komen. Vandaar dat wij graag de eerste in Nederland zijn”.

“Vanaf nu gaan ze standaard in al onze nieuwe jachten, een ware upgrade van ons product,” zegt van Veen. “Daarnaast gaan we voor diverse eigenaren de huidige drives ombouwen. Als je met deze combinatie gevaren hebt, wil je niet meer anders.”

Lees er meer over op www.davinciyachts.com

terug