Super Lauwersmeer in finale Best of Boats Award 2020

Jachtbouwer Super Lauwersmeer staat in de finale van de Best of Boats Award 2020. De internationale jury testte honderden boten. Daarbij heeft de Discovery 47 OC van de Friese werf het gehaald tot de finale van de award. Super Lauwersmeer is dit jaar de enige Nederlandse finalist.

De Best of Boats Award werd in 2014 in het leven geroepen door bootjournalisten uit diverse landen. Van de Verenigde Staten tot Duitsland en van Nederland tot Rusland. Zij hebben een belangrijke gemene deler, namelijk een zeer grote ervaring als motorboottesters.

Best for travel

Het is een grote eer voor Super Lauwersmeer om in de finale te staan in de categorie ‘Best for travel’. Tijdens de vaartest met de Discovery 47 OC was de jury zeer onder de indruk van de manier waarop Super Lauwersmeer de boot geheel naar klantwens bouwt. In het specifieke geval van de door de jury geteste Discovery 47 OC ‘Pursuit of Happiness’ was dit de familie van der Veen. Deze familie zag haar watersportdroom werkelijkheid worden en graag op gaat graag op reis met het schip.

Het in krijtwit met matzwarte details uitgevoerde open kuip-jacht werd geheel naar de gebruikerswensen en smaak van het jonge gezin gebouwd. Aan boord is ruimte voor zowel ontspanning als vermaak. De gezellige salon is de ultieme plek om met het gezin te ontspannen, te eten en TV te kijken. Achterop het schip is een verlengd zwemplateau gecreëerd. Ideaal voor een jetski, heerlijk om nog even een rondje te maken als de kinderen op bed liggen. En aan de veiligheid aan boord werd extra aandacht besteed. Bijvoorbeeld met kindvriendelijke sluitingen op de deurtjes en het wegwerken van zoveel mogelijk van de bedieningselementen.

De jury was zeer te spreken over de bouwkwaliteit, afwerking en doordachtheid van het schip. Dat de Discovery 47 OC in positieve zin opvalt, blijkt wel uit het feit dat de jury de uitspraak deed ‘nog nooit zo’n stil en soepel schip te hebben gevaren’. “Met hun rijke ervaring als boottesters is dat een bevestiging van ons streven naar perfectie en de zoveelste positieve conclusie van de vakpers.”, aldus Bastiaan Jousma, die samen met zijn broer Louis eigenaar is van de werf.

Digitale ceremonie

Eind november maakt de jury de winnaar van de Best of Boats Award 2020 bekend. Normaal gesproken vindt de feestelijke ceremonie plaats tijdens Boat & Fun in Berlijn, maar wegens de coronapandemie is deze beurs recent afgelast. Een digitale ceremonie zal hiervoor in de plaats komen.

Benieuwd naar het schip? Op www.superlauwersmeer.nl leest u alles over de Discovery 47 OC.

terug