Nieuwe Axopar 22 Spyder te zien op Cannes Yachting Festival

De Finse werf Axopar kondigt de komst van de nieuwe Axopar 22 Spyder aan. De 22-voeter is de kleinste boot van dit merk. De onthulling van het nieuwe model vindt plaats tijdens het Cannes Yachting Festival komende september.

Axopar belooft met deze 22 Spyder een compacte en stoere boot die excellente besturing, zeewaardigheid en veiligheid biedt. Deze eigenschappen worden gecombineerd met de efficiëntie, veiligheid en het comfort waar de grotere modellen van 28 en 37 voet ook om bekend staan. Met het voorspelbare en logische vaargedrag onder alle weersomstandigheden leent de nieuwe Axopar zich ook goed voor de beginnende watersporter.

Goed te besturen en trailerbaar

Door een klassieke Axopar romp in een kleiner formaat te implementeren, ontstaat er een boot die niet alleen gemakkelijk te manoeuvreren is in krappe ruimtes, maar ook een minimale windbelasting heeft. Dat maakt het varen eenvoudig. Bovendien is de Axopar 22 met een breedte van 2,23 meter ook goed trailerbaar.

Drie achterdek-indelingen

Bij de lancering zijn drie verschillende achterdek-indelingen beschikbaar. De eerste indeling heeft een grote U-vormige bank voor zes personen. De tweede bevat een opbergcompartiment met zitplaatsen voor vier zijdelings zittende of twee naar voren gerichte zitplaatsen. De derde is de standaard-variant met een naar voren gerichte achterbank voor twee personen. Een gesloten toilet aan de voorzijde van de middenconsole behoort tevens tot de opties.

Turk-Key opgeleverd

Standaard wordt de boot volledig vaarklaar opgeleverd inclusief een 115 pk sterke Mercury motor. De prijs af-fabriek is € 49.000 inclusief 19% BTW. Voor levering in Nederland komen daar nog transportkosten bij.

In Nederland wordt Axopar vertegenwoordigd door Kempers Watersport – www.kemperswatersport.nl

terug