Nieuw merk Saxdor Yachts te koop bij Holland Sport Boat Centre

Holland Sport Boat Centre heeft het dealerschap van het nieuwe merk Saxdor Yachts voor de Benelux verworven. Dit revolutionaire nieuwe merk is bedacht door Sakari Mattila, de oorspronkelijke ontwerper en oprichter van de bekroonde bootmerken Axopar, Paragon, Aquador en XO. Het eerste model is de Saxdor 200 Sport. Deze compacte sportboot combineert het gebruiksgemak van een jetski met de veiligheid en het comfort van een boot.

Saxdor 200 Sport

Sakari Mattila, oprichter van Saxdor Yachts: “Het concept achter Saxdor Yachts is om de volgende generatie betaalbare boten te maken. Dit zijn eersteklas vaartuigen met een moderne styling en een betaalbare prijs die zijn uitgerust met de nieuwste technologie.”

Sexy en snel

“De Saxdor 200 Sport bewijst dat betaalbaar varen niet betekent dat de kwaliteit, het onderhoud, de veelzijdigheid of sexy styling in het gedrang komen,” aldus Thomas Rijnbeek van Holland Sport Boat Centre. Standaard wordt de 200 Sport voorzien van een Mercury F100EFI. De instapboot in combinatie met een buitenboordmotor van 100 Pk haalt een topsnelheid van 34 knopen (63 km/h), terwijl de grootste buitenboordmotor van 175 Pk een topsnelheid van meer dan 45 knopen (83 km/h) behaalt. Saxdor Yachts onderzoekt de optie van een jetaandrijving voor verbeterde wendbaarheid met een beperkte diepgang.

Vanaf mei te koop

De Saxdor 200 Sport is vanaf begin mei te koop en de officiële lancering vindt plaats op het Cannes Yachting Festival 2020 in september. Op deze Franse beurs zal ook meteen het tweede model, de Saxdor 320, worden geïntroduceerd die momenteel in ontwikkeling is. Deze 32-voeter zal in drie verschillende uitvoeringen op de markt komen.

terug