NovaYachting helpt Jachthaven Bruinisse verduurzamen

Steeds meer watersportbedrijven investeren in groene energie. Maandag 4 november werden de eerste zonnepanelen voor de opwekking van elektriciteit uit zonne-energie op het dak van de showroom van NovaYachting in Bruinisse geplaatst. In totaal zullen er 750 zonnepanelen met een oppervlakte van ruim 1500 m², en een totale capaciteit van 250.000 kWh per jaar gemonteerd worden.

“Als gepassioneerd watersportbedrijf draagt NovaYachting de natuur een warm hart toe. Met deze groene investering in de toekomst zal NovaYachting een serieuze bijdrage leveren aan de verduurzaming van de watersport in de Grevelingen en Schouwen-Duiveland,” aldus Marnix Hameeteman van NovaYaching. “Een substantieel deel van de zeil- en motorjachten en elektrische voertuigen van ligplaatshouders van Jachthaven Bruinisse wordt voorzien van groene energie en daardoor zijn wij samen sneller duurzaam!”

NovaYachting is sinds 1982 actief in Bruinisse en importeur van motor- en zeiljachten van Beneteau, Excess, Hallberg-Rassy en Sargo.

Meer informatie is te vinden op www.nova-yachting.nl

terug