Natte Najaarseditie Motorboot Sneek trekt bezoekers met gerichte interesse

De najaarseditie van Motorboot Sneek 2019 was wederom een groot succes. Ondanks het wisselvallige weer, was het volgens de organisatie vooral op zaterdag erg druk. En op de momenten dat er toch wat regen viel, zocht iedereen de overdekte havens op. De kou gingen bezoekers te lijf met een warme kop soep of koffie, wat bijna niet aan te slepen was. En ook al was deze najaarsshow iets minder druk bezocht dan afgelopen jaren, het publiek wist wel beter waar ze naar op zoek was. Bezoekers kwamen minder om zich te oriënteren en hadden vooral gerichte interesse.

Motorboot Sneek

Veel bezoekers uit Duitsland en België
Anders dan voorgaande jaren wisten meer bezoekers al wat ze zochten. Misschien speelde het weer hierbij een rol. Al leken de meeste bezoekers zich hier niet al te veel van aan te trekken. “Toen het weer vrijdagochtend en begin van de middag echt slecht werd, zocht iedereen onze overdekte haven op’” aldus Wiebrig Poiesz-Lageveen van De Valk Sneek. Daarnaast viel op dat er dit jaar veel bezoekers uit Duitsland en België waren. Over het hele weekend gezien was zo’n 80% van het publiek Duits. Dat had waarschijnlijk veel te maken met de vrije dag die ze in Duitsland en België op 1 november hebben.

Direct koopcontracten tekenen
“Bij De Valk Sneek verkochten we drie boten, waarvan de kopers direct het koopcontract tijdens de najaarsshow tekenden. Mogelijk komt daar nog de verkoop van een vierde boot bij. Aquanaut Dutch Craftsmanship deed tevens handel en bij alle deelnemende bedrijven zijn serieuze verkoopgesprekken gevoerd. Dat geeft nog maar eens aan dat veel publiek heel gericht op zoek was en meteen wilde schakelen”, aldus Wiebrig Poiesz-Lageveen van De Valk Sneek. Sponsoren lieten hetzelfde geluid horen en gaven aan in de komende weken offertes uit te brengen naar aanleiding van gesprekken tijdens de najaarsshow.

Locaties dichter bij elkaar brengen
Tijdens Motorboot Sneek is er geen centraal beursplein, maar gaan bezoekers naar de locaties van de organiserende bedrijven. Die liggen deels wel bij elkaar, maar niet allemaal op loopafstand. Vanaf De Valk Sneek naar Brandsma Jachten is het hemelsbreed zo’n 30 meter, maar bezoekers moeten omrijden om van het ene naar het andere bedrijf te komen. Dit jaar lagen er voor het eerst pontons op het water, waardoor bezoekers makkelijk van de De Valk Sneek naar Brandsma Jachten konden lopen. Deze loopbrug werd door bezoekers heel positief ontvangen.

Meer informatie over de deelnemers is te vinden op www.motorbootsneek.nl

 

Motorboot Sneek
Motorboot Sneek
terug