Maak kennis met de splinternieuwe Dufour 530

Als we het hebben over pioniers op het gebied van innovatie, dan scoort Dufour Zeiljachten bonuspunten. Onder met motto ‘Instinctive Sailing’ levert het zeiljachtenmerk exclusieve performance cruisers die het zeilen vergemakkelijken. Voor modeljaar 2020 introduceert de Franse kwaliteitswerf de elegante Dufour 530.

De jachtwerf achter Dufour Yachts bouwt al zeker vijftig jaar luxe zeiljachten. De uitgebreide kennis die daarbij is opgedaan wordt weerspiegeld in dit nieuwe ontwerp. De nieuwe Dufour 530 is namelijk een bijzondere mix van de legendarische Dufour Performance en Grand Large series. Het resultaat is een ruime, elegante zeilboot die tot in het kleinste detail is afgewerkt.

Dufour 530 Grand Large en Dufour 530 Performance in één

Voor het ontwerp van de romp is goed gekeken naar de Performance-serie: deze is namelijk samengesteld met het oog op opwindende zeiltochten. Tijdens het cruisen is ‘comfort’ de sleutel. Om dit te bereiken zijn de belangrijkste Grand Large-kenmerken gecombineerd met een open, veilig en volledig uitgerust dek.

Innovaties op de Dufour 530

Zonder noviteiten heb je geen nieuw model. Daarom is de Dufour 530 voorzien van opvallende innovaties, zoals: drie volledig verschillende manoeuvreerindelingen, een cockpit met geheel nieuwe functies en een revolutionair bimini-concept. Elk van de drie versies/indelingen heeft haar eigen kenmerken:

1. Easy versie

De naam zegt het al: de Easy-versie is bedoeld voor booteigenaren en verhuurbedrijven die op zoek zijn naar eenvoud. Het dak is vrij van obstakels en de manoeuvreer-tools zijn aangebracht op de kajuitopbouw.

2. Ocean versie

De Ocean-versie is gemaakt voor eigenaren met een traditionele ‘handlingstijl’. De valmanoeuvres en het grootzeil overloop systeem zijn bevestigd op het dak. De aansturing van de zeilen is daarentegen te vinden op de kajuitopbouw.

3. Performance versie

De Performance-versie moet regatta-zeilers verleiden. Ze is uitgerust met een grootzeil met bevestiging aan in de bodem van de cockpit, zes lieren en een hydraulisch krachtstation voor de achterstagen en giek. Ze beschikt over een verbeterde mast en giek voor een groter zeiloppervlak van 20 m2.

Interieur van de Dufour 530

Bij het ontwerp van het interieur van deze 530 is goed nagedacht over ruimte en ergonomie. Alleen al het idee om de kombuis tegen het hoofdschot te plaatsen, maakt dit jacht uniek in haar klasse. Andere interessante kenmerken zijn de enorme koellades, veel kastruimte en rijke verlichting.

100% Franse zeiljachten in Nederland verkrijgbaar

De Dufour zeiljachten worden volledig geconstrueerd en gecertificeerd op de werf in La Rochelle. Met gebruik van innovatieve, moderne en duurzame materialen en aandacht voor details. De jachten worden in Nederland vertegenwoordigd door Dufour Zeiljachten, met een vestiging in Lemmer (Friesland) en Den Hout (Noord-Brabant). De splinternieuwe Dufour 530 is echter voor het eerst te bewonderen in Duitsland. Namelijk op Boot Düsseldorf van 18 tot en met 26 januari 2020 in hal 16, op stand B37. De Nederlandse vertegenwoordigers zijn hier ook aanwezig. Meer informatie is te vinden op www.dufour-zeiljachten.nl

terug