Seldén komt met twee nieuwe elektrische producten

Vorig jaar introduceerde Seldén het nieuwe elektrische Furlex rolreef systeem. Nu volgt de elektrische aandrijving voor de rolmast met een geheel nieuwe elektrische lier. Alle functies zijn gebaseerd op hetzelfde principe wat 12 of 24Volt omzet naar 42Volt. Dit resulteert in kleine motoren en dunnere kabels. 

Seldéns verkoop en marketing directeur Mats-Uno Fredrikson licht toe: “Het is onze ambitie om het leven aan boord te versimpelen. Bedieningsgemak wordt bereikt door het voor- en grootzeil elektrisch uit te voeren, eventueel in combinatie met elektrische lieren. Voor de recreatieve zeiler kan dit het leven aan boord een stuk plezieriger maken en kan er ook langer worden doorgezeild met kleine bemanning.”

Voor 2020 introduceert Seldén twee nieuwe elektrische producten: de E40i en de Synchronized Main Furling.

E40i – de compacte elektrische lier
De E40i is een compacte elektrische lier die geheel als opbouw kan worden gemonteerd. De kajuitopbouw is de meest ideale plaats voor een lier om de vallen, reven en de onderlijkstrekker te bedienen. De E40i is uitgevoerd met een volledig geïntegreerde motor en is daarmee een uiterst compact. Er zijn geen grote uitsparingen nodig en met slechts drie dunne kabels door de opbouw of dek kan de lier zonder beperking overal worden geinstalleerd. Met een hoge, medium en een fine tune stand beschikt deze lier over drie snelheden.

Met twee vingers (één voor bediening en de tweede voor het schakelen), wordt de lier bediend. Ideaal voor single hand zeilers. De E40i wordt geleverd met een zwarte geanodiseerde aluminium of met een rvs drum.

De adviesverkoopprijs van de E40i inclusief omvormer en control box is € 2.790,- ex. BTW voor de aluminium versie en € 2.900,- ex. BTW voor die in RVS.

SMF  – Synchronized Main Furling
Synchronized Main Furling staat voor gesynchroniseerde grootzeil bediening. Dit bestaat uit een interne motor in de mast in combinatie met de E40i lier. De mastmotor rolt het zeil uit en de lier bedient de uithalerlijn. Met een enkele drukknop zorgt de synchronisatie ervoor dat de trekkracht op de uithalerlijn wordt aangepast aan de snelheid van het uitrollen van het grootzeil. Als de kracht te groot wordt schakelt de lier zodat overbelasting wordt voorkomen. Het inrollen wordt eenvoudig uitgevoerd door de uithalerlijn te laten slippen over de lier terwijl de mastmotor wordt bediend.

De adviesverkoopprijs voor de set bestaande uit de mastmotor, E40i, omvormer en control box is € 6.300,- ex. BTW.

Alle prijzen zijn zonder installatiekosten.

De introductie van beide producten vindt plaats op de METS in de Amsterdam RAI van 19 tot en met 21 november 2019.

Meer informatie op www.seldenmast.com

terug