Salut 29 wint eerste HISWA te water Publieksprijs

Salut 29

Op zondag 8 september, de slotdag van de beurs, is de winnaar van de ‘HISWA te water Publieksprijs, powered by YachtFocus’ bekend gemaakt. De Salut 29 van Salut Boats is door het publiek verkozen tot de favoriete boot op de beurs. Arjen Rahusen, directeur van de HISWA te water, licht toe: “Dit is de eerste keer dat wij een verkiezing organiseren waarbij niet een vakjury, maar het publiek heeft beslist.”

De publieksprijs is in het leven geroepen om zowel bezoekers als exposanten erop attent te maken dat er deze week heel veel moois in de Bataviahaven in Lelystad te bewonderen is. Alle ruim 320 deelnemende boten waren genomineerd en maakten kans op de prijs. Diverse deelnemers plaatsten afgelopen weken oproepen op social media en in nieuwsbrieven om hun achterban te motiveren hun voorkeur uit te brengen op hun boot. Ook tijdens de beurs werd er nog volop gestemd. Op zaterdagnacht sloot de stembus op www.hiswatewater.nl.

Top 3
Salut Boats nam met een ruime meerderheid van de stemmen de eerste prijs in ontvangst. Deze bestond uit een authentieke vaarkaart aangeboden door de HISWA te water en een fles champagne van YachtFocus. De Enksail Orion 49 van Gebroeders van Enkhuizen eindigde op de tweede plaats. De Fahai FH750 S op de derde positie.

HISWA te water – v.l.n.r. Marco Jongeling (Salut Boats), Valérie Sambrink Sanderink (YachtFocus), Eef Middendorp (Salut Boats) en Arjen Rahusen (HISWA te water)

Online stembus
De verkiezing kon perfect worden geïntegreerd in de nieuwe website van de beurs die gebouwd is door YachtFocus. Valérie Sambrink Sanderink, Manager van YachtFocus Media: “De meeste watersporters kennen ons van de botensite YachtFocus.com en het YachtFocus Magazine dat bij de entree wordt uitgedeeld, maar wij bouwen ook jaarlijks tientallen websites voor botenbedrijven. Voor de HISWA te water verzorgden wij een moderne site inclusief een uitgebreide jachtpresentatie. Elke deelnemende boot heeft hierop een eigen pagina voorzien van specificaties, foto’s en video’s, ingevuld door de werf of dealer. Hiermee konden bezoekers voorafgaand aan hun bezoek aan de beurs alle boten met hun bijzonderheden thuis reeds bekijken. Deze jachtpresentatie maakte het ook mogelijk dat de bezoekers dit jaar gemakkelijk hun stem konden uitbrengen op hun favoriete boot.”

De HISWA te water 2019 vond plaats van woensdag 4 tot en met zondag 8 september in de Bataviahaven in Lelystad.

www.hiswatewater.nl

 

 

terug