Nieuwpoort: op 19 en 20 oktober het centrum van de pleziervaart

In het weekend van 19 en 20 oktober staat de jachthaven van het Belgische Nieuwpoort in het teken van de Belgian Boat Show Float. “Met ‘Float’ bevestigt de Belgian Boat Show dat het zwaartepunt van de pleziervaart absoluut in Nieuwpoort ligt. In het weekend van 19 en 20 oktober 2019 is er geen enkele reden meer om deze fascinerende waterwereld niet te ontdekken,” aldus de organisatie.

De grootste beurs voor watersport, waterrecreatie en watertoerisme van België verzamelt talloze open boten en kajuitjachten in de jachthaven. Een veelvoud van boten op trailer of opblaasboten die men zelfs in de koffer van de auto kan meenemen staat klaar aan de wal. Daaromheen komt een representatieve selectie van toeleveranciers die alle aspecten van de pleziervaart vertegenwoordigen. Dat zijn diensten zoals verzekeraars en jachtmakelaars, maar ook verhuurders van sportboten en kajuitjachten aan de Belgische kust of in de hele wereld.

Stap aan boord
Het accent van Belgian Boat Show Float ligt meer dan ooit op de lage instap van het pleziervaren voor iedereen. Bezoekers vinden hier alle watersportaccessoires van A*nker tot Z*eilzak, maar ook specifieke kleding, veiligheidsmateriaal, nautische navigatie en communicatietoestellen en software, tot en met het geschikte decoratiemateriaal. Het enthousiasme van de organisatie werkt aanstekelijk: “Kom dus zeker je licht opsteken over de vele vormen van initiatie en opleiding voor zowel de jeugd als volwassenen op zeilboten, catamarans en motorboten, in vele disciplines zoals sportief competitiezeilen, maar ook wakeboarding, waterski of kitesurfing.”

Aan de steigers van de jachthaven kan de bezoeker zó op de gepresenteerde jachten stappen, aan boord rondkijken met het deskundige advies van de pleziervaartvaklui. Alle belangrijke verhuurders van sportboten, kajuitjachten of organisatoren van complete vaarvakanties – in de winter lekker in de zon – kan men hier de oren van het hoofd vragen.

Belgian Boat Show

Echte waterbeleving start in Nieuwpoort (België)

Een greep uit de vele belevingsmomenten tijdens Belgian Boat Show Float:

Motorbootvaren:
– Altair Vaarschool: initiatie van 50 minuten – kennismaken met de opleiding voor het stuurbrevet.
– Tip Top Sailing en Linssen Jachtbouw: nader kennismaken met de vaar- en leefeigenschappen van Linssen Yachts.
– Knokke Boat: kennismaking met een vijfsterren powerboat.

Zeilen:
– Altair Vaarschool: initiatie van 50 minuten op een kajuitzeiljacht, kennismaken met de opleiding voor het Yachtmanbrevet.
– Tip Top Sailing: zeiljacht clinic
– Sailing performance Open Noordzee Kampioenschap: wedstrijdzeilen op zee voor iedereen, infobalie en bezoek aan jachten.

Bootbrocante:
– Het prachtaanbod aan gebruikte boten onder € 5.000,-

Presentatieplein
– Een demo- en infozone waar je interessante demo’s en lezingen kunt volgen of overrompeld worden door sterke of praktische verhalen.

Nieuwpoort
– Belgian Boat Show Float is een uitstekende gelegenheid om de jachthaven en de specifieke yachting lifestyle te ontdekken. Een treintje pendelt voortdurend tussen de Oesterbeurs op linkeroever en Belgian Boat Show Float op rechteroever.
– Proefvaarten en vaarinitiaties vinden plaats in de jachthavens en de vaargeul van Nieuwpoort.

Dit overzicht wordt nog aangevuld met vele andere activiteiten. Ga voor meer details naar www.belgianboatshow.be/float of volg de Belgian Boat Show Facebookpagina www.facebook.com/BelgianBoatShow.

terug