Jubilerend Super Lauwersmeer met topmodellen op HISWA te water

Super Lauwersmeer viert feest. De werf bestaat 50 jaar en laat dit niet ongemerkt voorbij gaan. Op de HISWA te Water pakt de Friese jachtbouwer groots uit door met haar twee topmodellen naar Lelystad te komen. Beiden 47 voeters.

“In onze beide topmodellen – de Discovery 47 OC en Discovery 47 AC – hebben we 50 jaar jachtbouwervaring gelegd,” aldus Bastiaan Jousma die samen met zijn broer Louis eigenaar van de werf is. “En die ervaring laten we op de HISWA graag zien”.

Super Lauwersmeer Discovery 47 AC en 47 OC

Ontstaan aan het Lauwersmeer
De werf werd in 1969 opgericht door Piet Wouda. Wouda bouwde aan de rand van het Lauwersmeer een open stalen bootje. Op dat moment had hij nooit gedacht dat onder die boom een belangrijke bijdrage zou worden geleverd aan de toekomst van de watersport in Nederland.

Discovery 47 AC

Vernieuwingsslag
Super Lauwersmeer groeide door de jaren heen uit tot een werf van naam. De jachten staan synoniem voor een uitstekende bouwkwaliteit, doordachte ontwerpen, praktische oplossingen en een zeer sterke prijs/kwaliteit. Het afgelopen decennium heeft Super Lauwersmeer dankzij de visie van de broeders Jousma een vernieuwingsslag gemaakt. Waar veel werven in de crisis ten onder gingen groeide Super Lauwersmeer juist.

Discovery 47 OC

Discovery 47 OC: ultieme loungeboot
Tijdens de HISWA te water (4 – 8 september) laat de Friese jachtbouwer graag zien hoe 50 jaar ervaring er concreet uitziet. Allereerst met de Discovery 47 OC, de 14,3 meter lange open kuip die vorig jaar in Lelystad haar werelddebuut maakte. De 47 OC heeft een enorm ruimtelijk gevoel en een geweldige binnen-/buitenbeleving. De werf spreekt van een ‘ultieme loungeboot’ waarbij de kuip en salon prachtig in elkaar overlopen.

Discovery 47 OC

Discovery 47 AC: primeur in Nederland
Met de Discovery 47 AC heeft de beurs een primeur te pakken. Voor het eerst wordt het schip in Nederland op een beurs gepresenteerd. Met het achterkajuit-jacht laat Super Lauwersmeer zien hoe de werf in 50 jaar tijd geëvolueerd is. Super Lauwersmeer, dat bekend staat om haar achterkajuit-jachten, bewijst met de Discovery 47 AC dat het moderne design van een open kuip en de praktische eigenschappen van een achterkajuit wel degelijk samen gaan.

Discovery 47 OC

Jubileummodel
Ter ere van het 50-jarig jubileum van Super Lauwersmeer is deze Discovery 47 AC leverbaar in een ‘50th Anniversary Edition’. Deze strikt gelimiteerde uitvoering kent een zeer rijke uitrusting tegen een bijzonder aantrekkelijke prijs. Geïnteresseerden moeten wel snel zijn, het merendeel van de gelimiteerde oplage is verkocht.

HISWA te water
Super Lauwersmeer nodigt u van harte uit om tijdens de HISWA te Water aan boord te stappen van haar beide topmodellen. De HISWA te water vindt plaats van 4 – 8 september 2019 in de Batavia Haven in Lelystad.

Lees er meer over op www.superlauwersmeer.nl

terug