YachtFocus Magazine bestaat 15 jaar

In juni 2004 kwam de eerste editie van YachtFocus Magazine uit. Vijftien jaar later, op vrijdag 24 mei, is het jubileumnummer in heel Nederland verkrijgbaar. Lezers kunnen rekenen op maar liefst 180 pagina’s met botenaanbod en watersportnieuws. De bijzondere editie is direct herkenbaar aan de extra feestelijke cover.

Mede door haar lezers en adverteerders is YachtFocus Magazine uitgegroeid tot Nederlands grootste magazine voor nieuw en gebruikt bootaanbod. Maandelijks is het glossy magazine goed gevuld met circa 1.500 nieuwe en gebruikte boten te koop van zowel professionele als particuliere bootverkopers, vergezeld door nautische producten en diensten. “Met ons botenmagazine onderscheiden botenbedrijven zich”, aldus uitgever Jan-Pieter Oosting. “YachtFocus Magazine is het Nederlandse botenblad met een constante frequentie, dikte en kwaliteit. De botenmarkt is continu in beweging. YachtFocus speelt daarop in met een handig magazine dat maandelijks uitkomt en dat rijk gevuld is met actuele inhoud. Daarbij zorgen de hoge oplage en slimme distributiemix ervoor dat het magazine gemakkelijk verkrijgbaar is.”

Gemakkelijk boten vergelijken
Ook Valérie Sambrink Sanderink, Manager Print en Online Media bij YachtFocus Media, is trots op het vijftienjarig bestaan: “Een mijlpaal die we niet hadden bereikt zonder het vertrouwen van onze lezers en adverteerders. Voor veel potentiële bootkopers biedt YachtFocus een leidraad voor hun zoektocht. Het magazine wordt met zorg gemaakt en is veelal gratis verkrijgbaar in bijvoorbeeld jachthavens en op (inter)nationale botenbeurzen. Hiermee biedt het op laagdrempelige wijze een prettig startpunt om de wensen in kaart te brengen. De boten zijn opgedeeld in categorieën en zijn daarbinnen op lengte gesorteerd. Dat maakt vergelijken op de basiskenmerken zoals boottype, bouwjaar, motorisering en vraagprijs eenvoudig. Voor meer informatie over de boten, kijk je op YachtFocus.com of neem je contact op met de aanbieder.”

Alles voor de boot
Naast het bootaanbod geeft YachtFocus Magazine inzicht in het aanbod van nautische producten en diensten voor de huidige of toekomstige boot. Zo helpen de rubrieken CharterFocus, RefitFocus en MarinaFocus bij het vinden van een geschikt adres voor het huren, onderhouden, opknappen en stallen van de boot. verzekering, financiering, keuring, watersportevenementen en bootaccessoires.

Overal verkrijgbaar
In het jubileumnummer kijkt YachtFocus samen met vijftien belangrijke spelers uit de watersportbranche terug op vijftien jaar YachtFocus Magazine. “De kracht van YachtFocus Magazine zit in de zichtbaarheid. Je ziet het magazine overal liggen,” aldus Alexander Jonkers van Jonkers Yachts. “YachtFocus is een toptitel in de watersportindustrie die zich in die 15 jaar zeer goed heeft doorontwikkeld. Daarbij onderneemt YachtFocus continu stappen om een beter product te bieden,” zegt Twan Bogert van ASA Boot Electro. Sleeuwijk Yachting en Smelne Yachtcenter laten weten dat meerdere lezers met het magazine in de hand de jachtmakelaardij en jachtwerf bezochten; op zoek naar de boten die zij eerst thuis omcirkeld hadden. Alle quotes zijn te lezen op www.yachtfocus.com.

De jubileumeditie van YachtFocus Magazine is in de winkel te koop voor € 3,95. Voor diezelfde prijs is het magazine ook per mail te bestellen via office@yachtfocus.com. Daarnaast is het magazine gratis verkrijgbaar bij vijfhonderd jachthavens, watersportwinkels en -verenigingen verspreid door Nederland.

terug