Motorboot Sneek: veel Nederlandse primeurs en noviteiten

Tijdens de voorjaarseditie van Motorboot Sneek op 12, 13 en 14 april 2019 presenteren negentien werven en jachtmakelaars 400 nieuwe en (jong) gebruikte jachten. De voorjaarseditie van de grootste botenshow van het Noorden vindt ook in 2019 weer plaats bij de havens van de zes organiserende watersportbedrijven in Sneek. Alle deelnemende bedrijven liggen dicht bij elkaar en zijn zo gedurende het weekend makkelijk te bereiken. Zo maken bezoekers in één keer kennis met alle verschillende jachten. Een uniek kijkje achter de schermen voor het echte watersportgevoel.

De geschiedenis van Motorboot Sneek
In het voorjaar van 2009 werd Motorboot Sneek voor het eerst georganiseerd. Toen nog door acht motorbootwerven en één jachtmakelaar, allemaal lokale ondernemers uit Sneek. Inmiddels zijn er meer gastwerven dan organiserende werven bij betrokken. Tijdens deze editie verwelkomen de organisatoren dertien gastwerven, waaronder Linssen Yachts, North-Line/Kuster Yachts en Sturiër Yacht. Onder het genot van een hapje en drankje informeren ze bezoekers over de laatste trends en noviteiten, beantwoorden ze vragen en vertellen ze wat er allemaal bij de bouw van een jacht komt kijken.

De nieuwste modellen
Tijdens de voorjaarseditie van Motorboot Sneek laten meerdere deelnemers bezoekers kennismaken met hun nieuwste modellen. Zo presenteert ABIM Yachting haar nieuwste motorjacht: de ABIM-Classic 134 Superior. Een bijzonder luxe uitgevoerd stalen motorjacht, met een hoogwaardige afwerking in fraaie bij elkaar passende houtsoorten. Jansma Jacht laat bezoekers kennismaken met drie nieuwe Bavaria motorjachten: de Bavaria R 40 Coupé, de Bavaria 33 SHT en de Bavaria 36 SHT. De Boarnstream presenteert de Boarncruiser Elegance 1280 aan het publiek.

Bij Brandsma Jachten kunnen bezoekers kennismaken met de nieuwe Noordzeekotter 42, doorontwikkeld vanaf de succesvolle Luna-series en traditionele Noordzeekotter. Het schip heeft een stoere uitstraling en net als de Luna een modulaire bouw. Ook de Pikmeerkruiser Open Kuip van Jachtwerf B. de Groot is te bezichtigen. Door zijn geringe doorvaarthoogte en draaicirkel kent het vaargebied nauwelijks grenzen. Ideaal voor mensen die prijs stellen op leefruimte en comfort, maar ook dicht bij de natuur willen zijn.

Nederlandse primeur
Super Lauwersmeer viert zijn 50-jarig jubileum en laat tijdens Motorboot Sneek de Discovery 47 AC debuteren, een achterkajuit-jacht waarin zij de passie en het vakmanschap van 50 jaar Super Lauwersmeer op prachtige wijze bundelen. Daarmee heeft Sneek de Nederlandse primeur voor deze boot. Om het 50-jarig jubileum een extra feestelijk tintje te geven, introduceert de werf ook nog een speciaal jubileummodel.

Groot aanbod jong gebruikte jachten
Naast nieuwe modellen, kunnen bezoekers tijdens Motorboot Sneek ook gebruikte jachten en jachten in aanbouw bekijken. Zo vinden bezoekers bij De Valk Sneek een groot aanbod jong gebruikte, uitstekend onderhouden motorjachten: van staal tot polyester, van klein (9,50 meter) tot groot (18,50 meter) en van hagelnieuw tot iets ouder. In de grote overdekte verkoophaven én buitenhaven kunnen bezoekers het jacht ervaren zoals ze in het water ligt. De Valk Sneek biedt ook de mogelijkheid tot inruil.

Ook in de verkoophaven van Jansma Jacht kunnen bezoekers een fraai aanbod gebruikte motorjachten, sportboten, sloepen en zeiljachten van diverse merken bekijken. Als dealer van de Nautitech Catamarans, kan Jansma Jacht ook een Catamaran Power Cat leveren. Bij Brandsma Jachten kunnen bezoekers naast jong gebruikte jachten ook de nieuwste Luna 37, Luna 34, Noordzeekotter 38 en Mondial 37 bekijken. De nieuwe Mondial 45 is bij Brandsma Jachten in aanbouw te bewonderen.

Sfeervol Sneek
U kunt de voorjaarseditie van Motorboot Sneek op 12, 13 en 14 april van 10.00 tot 17.00 uur bezoeken. De toegang is gratis. Motorboot Sneek is ook een mooie gelegenheid om de sfeervolle binnenstad van Sneek eens te bezoeken: het Fries Scheepvaartmuseum, het Sneekermeer, de Waterpoort. En na afloop opwarmen met Weduwe Joustra Beerenburg, gedistilleerd in een van de oudste panden (1484) van de stad. Aansluitend kunt u gezellig dineren in een van de vele restaurantjes. Heel Sneek bruist tijdens deze dagen! Vergeet daarom niet om tijdig te reserveren.

Ook sponsoren als DMS, Rotorswing en Vetus hebben tijdens de show een stand en staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Voor meer informatie over de bedrijven, adresgegevens en het samenstellen van uw route kunt u een kijkje nemen op de website: www.motorbootsneek.nl.

terug