Belgian Boat Show Float verhuist naar Nieuwpoort

Nieuwpoort zal dit najaar het Belgian Boat Show in-water-event ontvangen. Het concept van de boatshow in een jachthaven verhuist hiermee van Breskens naar Nieuwpoort. Beursorganisator Conceptum nam zes maanden geleden de organisatie van de watersportbeurzen op zich.

Volgens Florent Godin, de CEO van Conceptum, zitten hiermee de beurzen Belgian Boat Show (de indoor-show in Gent), Belgian Boat Show Beach (het testweekend in Knokke) en nu ook Belgian Boat Show Float (de in-water-boatshow in Nieuwpoort) op één koerslijn. “Dit is een veel krachtiger formule waarmee de pleziervaart en de watersport onder één duidelijk herkenbare noemer de consument en de leverancier met elkaar verbindt. Het zorgt voor 365 dagen nationale en internationale zichtbaarheid,” zegt hij.

Gunstige locatie
De Belgian Boat Show vergroot hiermee het bereik waaraan zowel de non-profit als de professionele actoren in deze branche behoefte aan zouden hebben. Nieuwpoort is bovendien een uitermate belangrijke watersport- en pleziervaartlocatie, met het op een na grootste jachthavencomplex van Europa.

De bezoeker zal hier aan boord kunnen stappen van 250 nieuwe en tweedehandsjachten in hun natuurlijke wateromgeving. Hij zal keuze kunnen maken uit de meest representatieve watersportbedrijven. Zoals toeleveranciers en detailwinkels, technische specialisten en andere naar maat werkende servicebedrijven aan de wal in de megatent met capaciteit tot 5000 m². Belgian Boat Show Float in Breskens wordt hiermee stopgezet.

Opwaarderen van pleziervaartaanbod
“Het uitstippelen van éénzelfde koerslijn gaat nog verder.” zegt Christophe Coseyns, Head of Belgian Boat Show Fairs bij Conceptum nv. “Op de volgende Belgian Boat Show Gent zal de vernieuwde samenwerking met de grootste Vlaamse en Franstalige watersportfederaties al duidelijk zijn. En we kondigen nu al aan dat in 2020 de Belgian Boat Show te Gent weer in hal 1 van Flanders Expo plaats zal vinden. Zo krijgt de bezoeker bij het binnenkomen via de vernieuwde prestigieuze foyer de sterkste indruk van het watersport- en pleziervaartaanbod. De doorloop wordt aantrekkelijker. Bovendien krijgen de grote jachten meer ruimte – wat een kenmerkende eigenschap is van de activiteit.

www.belgianboatshow.be

terug