Dockmate introduceert nieuw console voor IPS-aangedreven jachten

Dockmate breidt haar aanbod van draadloze remote controllers van de bootaandrijving en – besturing uit met de Twist IPS, speciaal ontwikkeld voor de bediening van jachten met IPS aandrijving. Met de Dockmate in de hand manoeuvreert de schipper zijn jacht vanaf iedere plaats aan boord in en uit de nauwste meerplaatsen op de centimeter nauwkeurig. Het toestel is zo groot als een smartphone.

Het Dockmatesysteem combineert een joystick besturing met functiekeuzeknoppen die alle aandrijfsystemen aan boord via de canbus of rechtstreeks digitaal aansturen. Hierdoor worden de maneuvers zonder enige hapering uitgevoerd. De gevoeligheid van de vingers wordt rechtstreeks overgezet naar de reacties van de motoren en de besturing. De waterdichte joystick controller werkt magnetisch en is dus traploos instelbaar voor een 360° besturing.

Dockmate: IPS besturen zonder haperen
PPA electronics die de Dockmate systemen ontwikkelt, heeft nu een Dockmate versie uitgebracht die gekoppeld wordt aan de IPS systemen van Volvo. Het is een optelsom van tweebetrouwbare besturings- en aandrijfsystemen: de motoren en de remote control.

Het Dockmate systeem wordt taylor made aan boord door de PPA technici aan de behoeften en vaarstijl van de schipper aangepast. Het systeem gebruikt twintig kanalen in de 868 Mhz band die voortdurend wisselen zodat storing vermeden wordt.

De Dockmate is waterdicht, licht, ligt goed in de hand, wordt -optioneel- draadloos opgeladen en kan in een aangepaste houder ook ingeklikt worden op ieder dashboard van ieder jacht.

Met het toestel wordt ook de boegschroef, de hekschroef, de ankerlier en de scheepshoorn bediend.

Vertrekken en aanmeren of maneuvreren voor of in de sluis, met de Dockmate wordt het echt fingerspitzengefühl.

Keuze uit vier versies
Dockmate wireless controllers is beschikbaar in vier versies:
– Single: voor de bediening van jachten met één motor
– Twin: voor de bediening van jachten met twee motoren
– Twist: met joystick voor de bediening van jachten met twee motoren
– Twist IPS: voor de bediening van jachten met IPS aandrijving (NIEUW)

Meer informatie is te vinden op www.dockmate.eu

terug